Sunday, November 11, 2012

Ο εξευτελισμός

Το θρίλερ με την περιώνυμη δόση δεν φαίνεται να έχει τελειωμό και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν πραγματικά η κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ήδη λάβει την απόφαση για αναβολή της καταβολής της, ανεξάρτητα από την ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή. Και εδώ δεν μπορεί παρά να υπάρχουν δύο απαντήσεις. Είτε η κυβέρνηση το γνώριζε και το απέκρυψε προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ψηφοφορία, είτε δεν το γνώριζε, οπότε τίθεται θέμα σχετικά με την επάρκειά της. Το γεγονός είναι πάντως ότι εδώ και καιρό είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης το γνωστό κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην Ελλάδα, το οποίο κορυφώθηκε μετά τους τελευταίους τριγμούς στην τριμερή κυβερνητική συνεργασία και βέβαια δεν κατευνάστηκε με την ισχνή πλειοψηφία των 153 ψήφων.
Βρίσκεται έτσι πλήρως εκτεθειμένη η κυβέρνηση, η οποία δεν έπαψε να μας διαβεβαιώνει, όλο αυτό το διάστημα, ότι το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει, όταν αποδεικνύεται ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε.
Ολα αυτά φυσικά δεν θα είχαν συμβεί αν τα επίμαχα μέτρα είχαν ληφθεί εγκαίρως. Δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο. Και δεν είχε επέλθει η τεράστια καθυστέρηση με τη διεξαγωγή δύο αλλεπάλληλων εκλογών και την όλη κωλυσιεργία ως προς τη λήψη των οριστικών αποφάσεων που ακολούθησε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πάνω από έξι κρίσιμοι μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην ύφεση. Γιγαντώθηκε έτσι ακόμη περισσότερο το χρέος και θεωρείται πλέον μη βιώσιμο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται. Φταίνε λοιπόν γι' αυτό οι ξένοι συνεταίροι μας, όπως και πάλι προσπαθούν να μας πείσουν, για να αποφευχθούν οι ξεκάθαρες ελληνικές ευθύνες; Για να μη μιλήσουμε για τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα και τις κούφιες εξαγγελίες στα διάφορα «Ζάππεια», που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Ενώ αντίθετα αυτό που εφαρμόστηκε ήταν το πιο ανάλγητο και επώδυνο πρόγραμμα βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που γνώρισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα και το οποίο δεν θα ήταν αναγκαίο αν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα και δεν είχαμε βρεθεί εκτός στόχων από δική μας υπευθυνότητα.

Εχει λοιπόν άδικο η καγκελάριος Μέρκελ όταν δηλώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι από μόνοι μας φθάσαμε το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 15%, όταν το ανώτατο επιτρεπτό όριο στην Ευρώπη ήταν 3%, ή ότι παραλύει ολόκληρη η χώρα από απεργίες στο άκουσμα και μόνο μιας ιδιωτικοποίησης, ή ότι φοροδιαφεύγει το 1/3 του εθνικού εισοδήματος; Χειρότερος εξευτελισμός σε διεθνές επίπεδο για τη χώρα μας δεν θα μπορούσε να υπάρξει, όπως και πλήρης εξευτελισμός της δημοκρατικής διαδικασίας ήταν η εικόνα που παρουσίασε το ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση της περασμένης Τετάρτης. Χωρίς σε όλα αυτά να έχει ανάμειξη η απεχθής τρόικα και οι βυσσοδομούντες εις βάρος μας ευρωπαίοι συνεταίροι μας. Ευτυχώς τουλάχιστον που στις Ηνωμένες Πολιτείες εξελέγη ο μετριοπαθής και συνετός Μπαράκ Ομπάμα και θα πάψουμε να ακούμε τη συνεχή αναφορά του Μιτ Ρόμνεϊ στην Ελλάδα ως παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν! 
Καρτάλης Γιάννης
tovima gr
11/11/12 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin