Thursday, November 15, 2012

ΜΜΕ της Γερμανίας για την επίθεση στον πρόξενό της στη Θεσσαλονίκη

«Αν και είμαστε οι μεγαλύτεροι δωρητές της Ελλάδας, μας κατηγορούν» μεταδίδουν ...
Ψηλά στην γερμανική ειδησεογραφία και σε σημαντικά μέσα ενημέρωση, ανάμεσά τους το Der Spiegel, η Sueddeutche Zeitung και η Frankfurter Allgemeine, βρέθηκε την Πέμπτη η είδηση της επίθεσης κατά του Γερμανού πρόξενου από διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη.

«
Η αστυνομία προσπάθησε να τον προστατεύσει νωρίτερα από οργισμένους διαδηλωτές: Θυμωμένοι Έλληνες στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν στον Γερμανό πρόξενο Χέλσερ-Όμπερμαϊερ, πετώντας του μπουκάλια νερού» γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Έξω από τις εγκαταστάσεις συγκεντρώθηκαν περίπου 250 διαδηλωτές, γράφει το κείμενο. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «
Μαζί να ρίξουμε τους ναζί». Λίγο αργότερα, μερικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο, αναφέρει το πρακτορείο.

Η
Ανέτε Γκροθ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να «πληρώσουν την κρίση» οι Έλληνες εργαζόμενοι, αλλά «οι πλούσιοι»

«
Στην Ελλάδα, η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές, συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που η χώρα πρέπει να λάβει, προκειμένου να της δοθεί οικονομική βοήθεια» γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενο στους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους στη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε το απόγευμα και η καγκελάριος
Άγκελα Μέρκελ που επισήμανε ότι «η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης» και δευκρίνισε ωστόσο ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

.tovima gr
15/11/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin