Sunday, November 11, 2012

Κάποιος πρέπει να του μιλήσει…..για την κρίση του

(Δ.Π.)   
Καταιγίδες νόμων, πλαισίων νόμων, μνημονίων, προϋπολογισμών, PSIs, MFIs, IMFs και η λίστα δεν έχει τελειωμό με τις δημοκρατικές διαδικασίες σε γελοιοποίηση. Η κοινωνία αγωνία κάτω από μια απειλή που δεν καταλαβαίνει αλλά που η πολιτική και πνευματική της ηγεσία, που δεν εμπιστεύεται, προσπαθεί, με την χρήσει των μεγάλων ΜΜΕ, να την  πείσει ότι η μη συμμόρφωση είναι η απόλυτη καταστροφή προ των θυρών. Ακόμη και η πλειονότητα των υποτιθέμενων εκπροσώπων του έθνους βρίσκεται σε πυκνό σκοτάδι αφού δεν έχουν τις γνώσεις για να πάρουν πραγματικά υπεύθυνες θέσεις. Άλλωστε ο χρόνος που τους δίνεται για να διαβουλευτούν και να καταλάβουν την ουσία των γεγονότων είναι σχεδόν μηδενικός και τα ασφυκτικά πλαίσια κομματικής πειθαρχίας  απαγορευτικά. Η δημοκρατία έχει γίνει το σάβανο τους.


Τα μηνύματα από έξω είναι πλέον ξεκάθαρα. Οι λαοί σχεδόν όλων των χώρων του Δυτικού κόσμου και κυρίως της Ευρώπης, μετά τρία χρόνια υποχρεωτικής τους ανάμιξης στα εσωτερικά μας και με τις γνώσεις που αποκόμισαν, θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον κατήφορο της κοινωνίας πριν την πλήρη εξαθλίωση. Φαίνεται ότι επιχειρούν να βοηθήσουν σε δύο άξονες για την διάσωσης της χώρας, εκεί όπου και η οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον η κρίσιμη διάσταση. Ο πρώτος αφορά στην στήριξη των θεσμών που προστατεύουν την συνοχή της όπως η κοινωνική πρόνοια για να μπορέσει η χώρα να επιβιώσει και να ανανήψει και ο δεύτερος στην μετάλλαξη της ηγετικής της ελίτ που έχει αποδειχτεί ο ουσιαστικός υπαίτιος της κατάρρευσης και που δεν έχει δυνατότητες να εκπληρώσει την αποστολή της. Αλλά βλέπουν ότι η προσπάθεια τους δεν μπορεί να αποδώσει εάν η κοινωνία η ιδία παραμείνει αδρανής όπως μέχρι τώρα.
Μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα το άτομο πρέπει να συμμετάσχει γιατί αυτό είναι το κύριο ζητούμενο. Χωρίς την συνειδητή και αποφασιστική συμμετοχή του η χώρα θα παραμείνει μετέωρη περιμένοντας τον οποιονδήποτε να την σπρώξει στον γκρεμό. Για να δραστηριοποιηθεί όμως, κάθε σκεπτόμενος πολίτης έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη βάση πληροφοριών από την οποία να σχηματίσει την εικόνα  του κόσμου του πάνω στην οποία θα δραστηριοποιηθεί στα μετρά των δυνατοτήτων του. Έχει βαρεθεί πλέον να ζει στον κόσμο των φημών.
Κάποιος πρέπει να του μιλήσει…..για την κρίση του. Την δική του, όχι την θεωρητική των δισεκατομμυρίων, των μνημονίων και των μέτρων και μάλιστα στην δική του γλώσσα όχι στην γλώσσα των ειδικών. Να του προβάλλει τις εναλλακτικές με τις συνέπειες γι αυτόν τον ίδιο, τα παιδιά του το περιβάλλον του.
Σαν παράδειγμα το άρθρο του Φώτη του Σαραντόπουλου (*[1]) που προβάλλει τη  ουσία μιας τέτοιας διαδικασίας, το κολοσσιαίων της προσπάθειας που απαιτείται και τις δυσκολίες υπέρβασης ριζωμένων νοοτροπιών.
Αυτός ο κάποιος είμαι εγώ και συ που διαβάζεις αυτό το μήνυμα, γιατί δεν υπάρχουν άλλοι πολλοί, ενώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί γύρω μας που θα το ακούσουν. Ξαναγυρίζουμε στα παλιά: Συν Αθηνά και ……..
Κ.Π.Βλαχοδήμος
10 11 2012

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin