Tuesday, November 27, 2012

Επ' αόριστον άδεια παραμονής σε επενδυτές ακινήτων

Τη χορήγηση άδειας παραμονής σε ξένους που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα όχι για μια 5ετία αλλά για πάρα πολλά χρόνια, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, μιλώντας στο 7ο RED Business Forum που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, θα μπορούσε να δοθεί βίζα για όλο το χρονικό διάστημα που ο ξένος (εκτός Ε.Ε.) κρατήσει το ακίνητο στην κατοχή ΤΟΥ.
Η χορήγηση άδειας παραμονής πιθανότατα θα αφορά όσους κάνουν αγορές πάνω από 300.000 ευρώ, αποκλείοντας έτσι κάποιους οι οποίοι θα θελήσουν να μείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Κατά κύριο λόγο είναι πάγιο αίτημα Ρώσων, Αράβων και εσχάτως Κινέζων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποια παραθεριστική κατοικία αλλά δεν μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Ειδικά από τη Ρωσία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αγορά σπιτιών στη Χαλκιδική, την Κρήτη, τη Ρόδο κ.λπ. Επίσης, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι προκειμένου να δοθούν κίνητρα για τους επενδυτές στο ελληνικό real estate υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης για fast track δικαστικές αποφάσεις σε υποθέσεις που αφορούν μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.
27/11/12
----
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment:

  1. Δόθηκαν οι πρώτες άδειες παραμονής σε ξένους αγοραστές ακινήτων ...Σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου...

    Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων, ενώ άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

    Αυτό αναφέρει την Παρασκευή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

    Αφορμή ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, Λι Χάο, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

    Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας με ένα μεγάλο portfolio ακινήτων που έχει, ήδη, στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους πωλητές και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.

    Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Χάο για τη συνεργασία του και επισήμανε ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ ταχύ τρόπο.

    Η κινεζική εταιρεία MASLINK είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα και έχει παραρτήματα σε διάφορες χώρες τους κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Καναδά κ.λπ.).
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=523914
    26/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin