Saturday, November 17, 2012

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε το αρχηγείο της Χαμάς

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας το αρχηγείο της Χαμάς στη Γάζα. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, επλήγη το γραφείο του πρωθυπουργού Χανίγια.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το κυβερνητικό αρχηγείο της Χαμάς στη Γάζα καταστρέφοντας το γραφείο του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια. Συνολικά μια σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ισραηλινή αεροπορία «έπληξε 85 στόχους τρομοκρατών», μεταξύ αυτών και ένα εργαστήριο κατασκευής ρουκετών.
Επλήγησαν επίσης ένας κεντρικός σταθμός της αστυνομίας, τα γραφεία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και η κατοικία ενός εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν την ζωή τους το τελευταίο στο πλαίσιο των συγκρούσεων 48ωρο υπερβαίνει τους 39, σύμφωνα με στοιχεία της Χαμάς, ενώ η ισραηλινή πλευρά μετρά τρεις νεκρούς.
Την ίδια ώρα το Ισραήλ επισπεύδει την κινητοποίηση 75 χιλιάδων εφέδρων για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Γάζας, μετά και τη ρίψη ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa, afp
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
DEUTSCHE WELLE
17/11/12 
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin