Monday, November 19, 2012

Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Θα μπορούσε κάποιος να τραβήξει χιλιάδες χιλιάδων φωτογραφίες ( άδειων καταστημάτων, ερειπωμένων βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, παρατημένων βιοτεχνικών χώρων ) αν ήθελε να αποτυπώσει με το φωτογραφικό φακό τις συνέπειες της κρίσης και τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής από τις Ελληνικές κυβερνήσεις ( και πριν και τώρα οι ίδιοι είναι , τότε αυτοδύναμοι , τώρα και οι δυο μαζί με την προσθήκη της ΔΗΜΑΡ σαν μπαχαρικό ) πάνω στα υλικά αντικείμενα της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποτυπώσει κάποιος με το φωτογραφικό φακό είναι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών στις ψυχές των ανθρώπων...Όσο κι αν η εσωτερική ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου προβάλλεται και στην όψη του , δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δείξει όλο το μέγεθος αυτής της απέραντης θλίψης που έχουν σκορπίσει μέσα μας .

Κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να μετατρέψουν τους εργαζόμενους ( πρώην καλύτερα ) από ανθρώπους με αξιοπρέπεια και δικαιώματα , σε φθηνά εξαρτήματα της “ανάπτυξης” , χωρίς δικαιώματα, χωρίς δουλειά.. Μιας “ανάπτυξης” που όσο και να την ευαγγελίζονται δεν έρχεται , μα κι αν έρθει τι να την κάνει ο εργαζόμενος όταν θα αμείβεται με 300 Ευρώ ( αν είναι και τόσα ) , γιατί στον ιδιωτικό τομέα έχουμε ήδη γίνει τριτοκοσμική χώρα στις αμοιβές και στο εργασιακό περιβάλλον...
Κατάφεραν ακόμη και να αλλοιώσουν το γέλιο των παιδιών, να μην έχει πια εκείνη την ανεμελιά και την αθωότητα που είχε πάντα. Και πώς να το 'χει , όταν γυρνώντας απ' το σχολείο και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού θα μπουν μέσα στη θλίψη και τη σιωπή του άνεργου πατέρα ή και της μάνας που μπορεί και να δουλεύει 4ωρο για 150 ή 200 ευρώ το μήνα?
Κατάφεραν να κάνουν νέα παιδιά που δεν έζησαν τη φρίκη ενός πολέμου ή μιας δικτατορίας να αναζητούν ελπίδα σε κήρυκες του μίσους και της ανελευθερίας, σε μορφώματα μισαλλοδοξίας, σε ναζιστικές καρικατούρες μιας “ανώτερης φυλής”.
Κατάφεραν στο όνομα της “ανταγωνιστικότητας” να διαλύσουν την πραγματική οικονομία, την οικονομία που παράγει πλούτο και να συντηρείται σήμερα η ελληνική κοινωνία από τις συντάξεις των παππούδων και τους κουτσουρεμένους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ( που όσο κουτσουρεμένοι και να είναι μοιάζουν παράδεισος μπροστά στην τραγική κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μπροστά στη διαρκή αλλά ακατάγραφη ανεργία που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπροστά στις αναδουλειές που περνούν οι μικροκαταστηματάρχες). Και προκαλούν θλίψη και οργή αναλυτές τραπεζών και καθηγητές Πανεπιστημίων ( αναφέρομαι στους καλεσμένους του κ. Παπαχελά στους “φακέλους” της προηγούμενης εβδομάδας ) όταν ισχυρίζονται δημόσια ότι η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών εξαθλίωσης και κατασκευής “νεοσκλάβων” , είναι αυτή που θα οδηγήσει τη χώρα στην “ανάπτυξη” , στην προσέλκυση επενδύσεων , τους νέους στην πραγματική οικονομία του ιδιωτικού τομέα ( λες και αυτό θα γίνει με τους μισθούς πείνας που προβλέπουν τα μνημόνια , με τα τόσα παράθυρα καταπάτησης ακόμη και αυτών των εξευτελιστικών “κατώτερων μισθών” που θεσπίζουν τα ίδια ) , εγκαταλείποντας το όνειρο του διορισμού στο Δημόσιο. Μα είστε στα καλά σας? Το δημόσιο έχει “αναβαθμιστεί” ακόμη πιο πολύ , έχει “ανεβάσει” τις μετοχές του κατά πολύ σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους στόχους των προσπαθειών των κομμάτων που κυβερνούν ώστε να διατηρήσουν ένα τμήμα της πελατειακής σχέσης που είχαν με τους πολίτες για διορισμούς , βολέματα κλπ.
Κατάφεραν και πάνε να το ολοκληρώσουν με το νέο φορολογικό που ετοιμάζουν να διαλύσουν το ελεύθερο επάγγελμα στην Ελλάδα , όπως διέλυσαν τόσα χρόνια που κυβέρνησαν κάθε παραγωγική δραστηριότητα τόσο στον κλάδο της μεταποίησης ( βιοτεχνία ) όσο και στη γεωργοκτηνοτροφία ( επιδοτώντας την “ακαλλιέργεια”- επιδοτήσεις με το στρέμμα και όχι με την παραγωγή). Πρόφαση η φορολογική ασυνέπεια των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικροκαταστηματαρχών. Αν αναγκάσουν δεκάδες χιλιάδες από όλους αυτούς να προχωρήσουν σε παύση δραστηριότητας και άμεση εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ για να καταγραφεί επιτέλους η ανεργία που βιώνουν όχι μόνο δεν θα αυξήσουν τα έσοδα του δημοσίου αλλά θα “βελτιώσουν” θεαματικά τα ποσοστά της επίσημης ανεργίας. Τη φοροδιαφυγή μπορούσαν να την εντοπίσουν με δεκάδες τρόπους , όταν υπήρχε οικονομική δραστηριότητα και να απαιτήσει το κράτος τα αναλογούντα έσοδα που έχανε. Πολύ απλά δεν ήθελαν. Γιατί αν πχ άνοιγαν λογαριασμούς πολιτών , θα υπήρχε η απαίτηση στην κοινωνία να ερευνηθούν λογαριασμοί και δραστηριότητες πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς κατηγορήθηκαν για διαφθορά. “Λάδωναν” όλους εμάς με τα λίγα που έκρυβε ο καθένας μας από την εφορία για να κρύβουν ανενόχλητοι αυτοί τα πολλά.
Κατάφεραν μέσα σε δύο – τρία χρόνια να έχουμε εκατοντάδες ( χιλιάδες ίσως?) αυτοκτονίες και να καμαρώνουν κι από πάνω για το “αναίμακτο” της προσαρμογής. Ίσως γιατί δεν είναι το δικό τους αίμα που χύνεται, ίσως γιατί δεν είναι οι δικές τους ζωές που καταστρέφονται, ίσως γιατί δεν είναι οι δικές τους ψυχές που μαύρισαν.... Ως πότε όμως

.outekryooutezestinirvana.blogspot.gr
19/11/12
---

Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ 

Προς τρόϊκα εσωτερικού:
Όταν θα πάρετε τη δόση φωνάξτε μας να βοηθήσουμε στο κουβάλημα.....
9/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin