Wednesday, November 21, 2012

ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ Ο Χ. Β. ΖΙΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
Στο λόμπι της δραχμής εμφανίζεται να έχει προσχωρήσει ο πρόεδρος του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου (Ifo) Χανς Βέρνερ Ζιν, που με συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Σπήγκελ», τάσσεται υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα ανακτήσουν οι δύο χώρες την ανταγωνιστικότητά τους.

Όπως λέει, εάν η χώρα αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, οι Έλληνες θα αγοράζουν ξανά τα ελληνικά προϊόντα και οι εύποροι Έλληνες θα επιστρέψουν στη χώρα τους για να κάνουν επενδύσεις.

Ο Ζιν εξηγεί πως η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρωζώνης που καταναλώνουν περισσότερα από αυτά που παράγουν και για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, το κόστος θα πρέπει να μειωθεί κατά 30-40%, κάτι που σήμερα επιδιώκεται μέσω της εφαρμογής εκτεταμένων μέτρων λιτότητας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, κατά την εκτίμησή του.

«Προτού η λιτότητα αρχίσει να αποδίδει καρπούς, θα οδηγήσει αυτές τις χώρες στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Με την προσωρινή τους έξοδο, όμως, οι εν λόγω χώρες θα σταθεροποιηθούν πολύ γρήγορα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι λαοί θα αποτινάξουν τον ζυγό του ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία έξοδος στον λαό της εκάστοτε χώρας, ο κ. Ζιν τονίζει ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή η καταστροφολογία που περιβάλλει την προοπτική εξόδου, καθώς η αποχώρηση από την Ευρωζώνη θα είναι ελεγχόμενη και θα συνοδεύεται από οικονομική στήριξη των τραπεζών και των εισαγωγών κρίσιμων προϊόντων.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι καταστροφικό και δεν είναι αποτέλεσμα της εξόδου αλλά της παραμονής στο ευρώ», αναφέρει.
 .elzoni.gr
21/11/12
-----

Δραχμή – Ευρώ – Χρέος

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin