Thursday, December 27, 2012

Ροδόπη: Συνεταιριστική τράπεζα προ των πυλών

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η Έκθεση τοπικών προϊόντων, που διοργανώνει η Φιλαδελφία, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, από κοινού με την Φιλοζωϊκή Κομοτηνής. Στο συγκεκριμένο σημείο Πλατείας Ειρήνης 7, όπου γίνεται και η Έκθεση των τοπικών προϊόντων, είναι ο νέος αποθηκευτικός χώρος της Φιλαδελφίας.
Στο κάλεσμά που απευθύνει η Φιλαδελφία, προς τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους μεταποιητές, είναι να περάσουν από την ΄Εκθεση και να γνωρισθούν μεταξύ τους, οι άνθρωποι, προκειμένου να ξεκινήσει ο ενάρετος κύκλος της αλληλο-υποστήριξης μιας τοπικής κοινότητας μεταξύ των μελών της, (παραγωγών, επαγγελματιών, αγροτών, επιχειρηματιών, μεταποιητών, καταναλωτών).
Μάλιστα πρόσφατα η Φιλαδελφία ξεκίνησε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα με την Νομική Σχολή και την έδρα της Κοινωνιολογίας. Με την συνεργασία αυτή ανοίγονται προοπτικές για διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του ΔΠΘ, για την προώθηση του Συνεργατισμού. Σε μια τέτοια τόσο καλά οργανωμένη τοπική κοινότητα, μπαίνουν και άλλες σκέψεις, όπως επέκταση του συνεργατισμού και στον τομέα των τραπεζών…ως ένα ηχηρό χαστούκι των ευρωπαίων πολιτών, και όχι μόνο, απέναντι στις Τράπεζες, οι οποίες με απληστία και με γνώμονα το κέρδος και μόνο, παραμέρισαν τους ανθρώπους, βλέποντας μόνο αριθμούς! «Σε μια τέτοια τράπεζα ιδιοκτήτες, ελεγκτές και πελάτες, θα έχουμε έναν κοινό σκοπό, τη βοήθεια του ανθρώπου και όχι το κέρδος! 
Εδώ είμαστε και διψάμε για ανατροπές και σπάσιμο της αδράνειας, στην οποία έχουμε βυθισθεί», σημείωσε το μέλος της Φιλαδελφίας Μανώλης Κιουτσούκης.
Βασιλική Μαχαίρα
.ert. gr
27/12/12
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin