Friday, December 28, 2012

Το κράτος ως λάφυρο

To σκάνδαλο του ΕΟΤ αποδεικνύει δυστυχώς ότι ακόμα και σήμερα, που η χώρα αγωνίζεται να επιβιώσει υπάρχουν ορισμένοι που εξακολουθούν να θεωρούν το κράτος ως λάφυρο.
Τυχάρπαστα πρόσωπα που βασικό προσόν τους ήταν η σχέση τους με την κομματική νομενκλατούρα στην οποία χρωστούν την ανέλιξή τους, εθισμένα  στη φαυλότητα, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τη θέση που τους προσφέρθηκε δι' ίδιον όφελος, επιβιώνουν ακόμα χάρις στους προστάτες τους.

Σε μια εποχή που ο κόσμος βοά  για τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού  συστήματος για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι ευνοούμενοι της εκάστοτε  εξουσίας  επιμένουν να μην  καταλαβαίνουν τίποτε...


Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όμως και εκείνοι, που παρά τα όσα διακηρύττουν, επιμένουν  να χρησιμοποιούν σε κρίσιμες θέσεις του δημόσιου τομέα κολλητούς, κομματικούς  κεκράκτες, ή αποτυχημένους πολιτευτές. Η υπουργός Τουρισμού δεν είναι ανεύθυνη για τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο της.
Εκείνη επέλεξε τους συνεργάτες της  που αποδείχθηκαν φαύλοι ή ανίκανοι. Έχει την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και τις λαθροχειρίες τους. Πολύ περισσότερο που ο ΕΟΤ έχει αποδειχθεί ότι διαχρονικά ήταν φέουδο διαφθοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι  και στην κυβέρνηση Καραμανλή, το πρώτο σκάνδαλο που ξέσπασε αφορούσε τον ΕΟΤ, ενώ κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες  για παρανομίες, για τις οποίες δεν μάθαμε τελικά τίποτε.

Το σκάνδαλο αυτό είναι επιτέλους μια αφορμή να σταματήσει η λαφυραγώγηση του κράτους από τους κομματικούς ευνοούμενους που βασικό προσόν τους είναι το γλείψιμο υπουργών και η ψηφοθηρία. Δεν μπορεί οι πολίτες  να συνθλίβονται με φόρους και μέτρα και κάποιοι να εξακολουθούν να αρμέγουν ένα ημιθανές κράτος.
Δεν μπορεί με χιλιάδες νέους ανθρώπους να διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, κάποιοι να επιμένουν να διορίζουν τα κομματικά  ή προσωπικά φιλαράκια τους. Γιατί αν και αυτή η κυβέρνηση, σε αυτές τις συνθήκες δεν δώσει επιτέλους δείγματα αξιοκρατίας, αν δεν αποδείξει εμπράκτως και όχι στα λόγια ότι εμπιστεύεται τους ικανούς και τους άξιους, δεν πρόκειται να δούμε φως στο τούνελ....
 ΤΟ ΒΗΜΑ
tovima gr
28/12/12
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin