Thursday, December 6, 2012

Η διεφθαρμένη Διεθνής Διαφάνεια

Η Διεθνής Διαφάνεια είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία διατηρεί παραρτήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα υποκαταστήματά της   σε κάθε χώρα είναι επιφορτισμένα με την πραγματοποίηση ετήσιων ερευνών, με τις  οποίες υποτίθεται  προσεγγίζεται το επίπεδο διαφθοράς και καταγράφονται εμπόδια  στην άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Τέτοιο παράρτημα λειτουργεί βεβαίως και στην Ελλάδα και προφανέστατα χρηματοδοτείται από το πτωχευμένο ελληνικό κράτος.

Την Τετάρτη λοιπόν η Διεθνής Διαφάνεια παρουσίασε την περισπούδαστη διεθνή έρευνά  της και απέδωσε την Ελλάδα ως μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Πιο διεφθαρμένη και από την Κολομβία των καρτέλ της κοκαΐνης.

 Πως όμως η Διεθνής Διαφάνεια κατέληξε σ΄αυτό το τόσο προβληματικό, εντελώς αυθαίρετο και απολύτως  αντιεπιστημονικό  συμπέρασμα;

Το μυστικό έγκειται στο γεγονός ότι η Διεθνής Διαφάνεια δεν διερευνά το πρόβλημα, αλλά απλώς καταγράφει τις εντυπώσεις των πολιτών κάθε χώρας.

Στην  Ελλάδα του 2011 και του 2012 , στην εποχή της μεγάλης κρίσης ,του μνημονίου και της πρωτοφανούς ύφεσης ,όπου η κοινή γνώμη έχει βομβαρδιστεί από  αρνητικές  ειδήσεις και άπειρες αναφορές σε οικονομικά  σκάνδαλα , τι άλλο μπορούσαν να πουν οι πολίτες;

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η διαφθορά επαυξήθηκε και ενισχύθηκε.

Πως άραγε θα μπορούσε  να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια χώρα όπου η οικονομική δραστηριότητα  είναι κατεστραμμένη, η ύφεση βρίσκεται στο 7%,οι  Τράπεζες είναι  παραλυμένες, τα δημόσια έργα ακινητοποιημένα  και αυτή ακόμη η παραοικονομία συρρικνωμένη;

Ωστόσο η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, η Ελλάδα κατεγράφη ως άλλο μίασμα του  πλανήτη και οι έντιμοι διαχειριστές του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα έμπλεοι ενθουσιασμού για το κατόρθωμά τους μπορούν να δηλώσουν ότι δεν αρκούν οι χρηματοδοτικοί πόροι που τους προσφέρει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για το θεάρεστο έργο τους.

Ότι η έρευνα δεν στέκει δεν συζητείται. Ότι βλάπτει την Ελλάδα είναι επίσης σίγουρο. Να τις χρηματοδοτούμε κι από πάνω πάει πολύ.

Είναι καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με αυτές τις πολυτελείς ανοησίες, που καλύπτονται πίσω από δήθεν περισπούδαστους τίτλους σαν κι αυτόν της Διεθνούς Διαφάνειας. Γιατί απλούστατα δουλεύουν τον κόσμο , ζημιώνουν κατά τρόπο απαράδεκτο  τη χώρα και το χειρότερο φέρουν το ψεύδος επί της κεφαλή τους και τη διαφθορά μέσα τους . Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει πάραυτα.     
Καρακούσης Αντώνης
tovima gr
6/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin