Sunday, December 9, 2012

Οσλο: Διαμαρτυρίες για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ

Πορεία διαμαρτυρίας κατά την απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση διοργάνωσαν το βράδυ της Κυριακής στο Οσλο μέλη αριστερών οργανώσεων καθώς και οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πορεία έλαβε χώρα μία ημέρα πριν από την απονομή αύριο του βραβείου σε ευρωπαίους ηγέτες.
Σε μια ακόμη ένδειξη ότι η απόφαση απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κίνηση, περίπου 50 οργανώσεις συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη νορβηγική πρωτεύουσα, κατηγορώντας την ΕΕ ως «αντιδημοκρατικό» μόρφωμα καθώς και για το γεγονός ότι «διατηρεί έναν μεγάλο στρατό μολονότι οι λαοί της υποφέρουν από την κρίση».

Στην πορεία μάλιστα μετείχε και το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα, το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ.
Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες κρατούσαν πλακάτ τα οποία είχαν συνθήματα και στα ελληνικά: «Ας εξεγερθούμε!». Ενα άλλο πανό περιέγραφε στα αγγλικά την Ευρώπη ως την περιοχή όπου κυριαρχούν: «Κρίση, χάος και ανεργία».
Η επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ στο Οσλο αποφάσισε να δώσει το φετεινό βραβείο στην ΕΕ επειδή ένωσε την ήπειρο έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους και για να της δώσει μια ώθηση την ώρα που προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.
.TANEA GR
9/12/12
----

ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin