Sunday, August 11, 2013

Ο Θεόδωρος Καρυώτης και ο Νίκος Λυγερός καλεσμένοι στην εκπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΤ3. 09/01/2013 .... ΑΟΖ, EEZ - ΣΚΑΪ - εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" στις 18/12/2012


--
Ο Θεόδωρος Καρυώτης και ο Νίκος Λυγερός καλεσμένοι στην εκπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΤ3. 09/01/2013



ZEE ΑΟΖ--Articles & Analyses:

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ
---
-

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού 

10/1/13

--- 

Εκπομπή "Νεοι Φακελοι" με τον Αλέξη Παπαχελά την 18/12/2012 στην τηλεόραση ΣΚΑΪ με θέμα ''ΑΟΖ , υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα;''


 

 

7 comments:

  1. Σαμαράς: Η ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ θα γίνει με τις σωστές κινήσεις που απαιτούνται. Θέλουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα φιλικά και ευρωπαϊκά

    http://www.protothema.gr/article/?aid=258357

    ReplyDelete
  2. Ολάντ: Αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με την Ελλάδα θα το κάνει............

    Ολάντ: Η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

    http://www.protothema.gr/article/?aid=258355

    ReplyDelete
  3. Ολάντ για Ελληνική ΑΟΖ.....

    Σημαντική ήταν η δήλωση του Γάλλου προέδρου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της Ελληνική ΑΟΖ......

    «Τα κοιτάσματα πρέπει πρώτα να βρεθούν και στη συνέχεια να τύχουν εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές δίκαιο. Αν η Γαλλία μπορέσει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, θα το πράξει» είπε.

    Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός είπε ότι «είναι δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και θα το πράξουμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Μαζί με την Κύπρο θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στην προμήθεια υδρογονανθράκων στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι σε 15 ημέρες θα μεταβεί στην Τουρκία, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

    Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/91374

    ReplyDelete
  4. Μυστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ .....

    «Μυστική» συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς πάντως τη συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ενημερώθηκε για το καυτό αυτό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής από τον καθηγητή κ. Μπρεδήμα, τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντακόπουλο και τον υποσμήναρχο ε.α. Γιάννη Ταφίλη.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr η κυρίαρχη άποψη, όπως εκφράστηκε και δημοσίως από τον αρμόδιο για τα θέματα Κώστα Ήσυχο με άρθρο στην Iskra, η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει το δικαίωμά της με την προσήκουσα προσοχή, με συγκεκριμένο σχέδιο και επιτυγχάνοντας κατ’ αρχήν συμφωνία με χώρες όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Αλβανία και η Ιταλία.

    Υπάρχουν, όμως, και δυο ακόμα μειοψηφικές απόψεις.

    • Η πρώτη επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει άμεσα τα δικαιώματά της, άποψη που φέρεται να διαθέτει και ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διπλωμάτης Γιώργος Αϋφαντής.

    • Η δεύτερη εκφράζεται από στελέχη της -άλλοτε- ΑΚΟΑ και από τη συνιστώσα «Ρόζα». Η άποψή τους μάλιστα χαρακτηρίζεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ… «Ζήτω τα ψάρια του Αιγαίου»!

    Ημερίδα για το φορολογικό

    Κατάργηση των χαρατσιών, αλλά και αφορολόγητο 300.000 για την περιουσία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα στο ΕΒΕΑ, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, εισηγήσεις θα έχουν οι Γιάννης Μηλιός, Γιάννης Δραγασάκης, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Αγγ. Κούρος.

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=214890&catID=11
    4/3/13

    ReplyDelete
  5. Η Κύπρος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Τουρκία, σύμφωνα με τους New York Times....Για τη μεταφορά του φυσικού της αερίου μέσω της χώρας που κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού....

    Δύσκολες αποφάσεις θα αναγκαστεί να πάρει η Κύπρος τώρα που η οικονομία της είναι διαλυμένη, γράφει σε χθεσινο άρθρο της η New York Times. Και αυτό γιατί θα χρειασθεί επειγόντως να προχωρήσει με την εξορυξη φυσικού αερίου.

    Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας της NYT – και υπό το φως της νέας σχέσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία οι οποίες προφανώς θα τα βρουν και στον τομέα της ενέργειας – αφορούν σ’ ένα οδυνηρό συμβιβασμό γιατί ίσως αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Τουρκία για τη μεταφορά του φυσικού της αερίου μέσω της χώρας που κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού.

    Υπό τις περιστάσεις, λέει το άρθρο, ένα τερματικό στην Κύπρο θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και η Κύπρος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχει χρήματα. Κατά συνέπεια, οι Κύπριοι, συνεχίζει, δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές από τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία, κάτι που θα απέφερε πιο γρήγορα και μεγαλύτερα έσοδα.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=504800
    28/3/13

    ReplyDelete
  6. Türkei warnt vor gefährlicher Verlockung....

    Die Türkei hat Zypern eindringlich davor gewarnt, seine leeren Kassen mit Erdgas aus dem Meer zu füllen. Den Drohungen des ansonsten schadenfrohen Ankara geht ein jahrzehntelanger Streit voraus.

    Die finanzielle Katastrophe der Zyprer ist der Triumph der Türkei. Aufrichtiges Mitleid können die griechischen Bewohner der geteilten Insel aus Ankara nicht erwarten. Stattdessen kommen von der türkischen Regierung scharfe Warnungen davor, dass die Republik Zypern nicht versuchen solle, die Ausbeutung von Gasvorkommen im Mittelmeer vor der Insel zur Grundlage einer finanziellen Sanierung zu machen.

    "Im Land kein Geld, die Geschäfte stehen still", beschrieb die türkische Tageszeitung "Hürriyet" die Lage im griechischen Teil der Insel vor einigen Tagen. Türken in Istanbul zeigen offene Schadenfreude über die Krise der bisher als wohlhabend und arrogant empfundenen griechischen Zyprer. Dass aus Ankara ein Angebot zur Einführung der Türkischen Lira gemacht wurde, wird in Nikosia als hämische Provokation bezeichnet.

    "Türkische Zyprer"???? trifft Bankenkrise....usw....http://www.n24.de/news/newsitem_8702210.html
    28/3/13

    ReplyDelete
  7. ΚΚΕ: Προκλητικές και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο....Εκτιμά πως θα επανέλθει το «σχέδιο Ανάν»....

    Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «η εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών ανοιχτά της Κύπρου, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενιαίου συνεταιρικού κράτους μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ή θα οδηγήσει στη διχοτόμηση και τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών».

    Ο Περισσός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

    «Οι προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και η εκχώρηση του φυσικού της πλούτου σε πολυεθνικές, εκτός από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα και την επαναφορά του "Σχεδίου Ανάν" σε ακόμα χειρότερη έκδοση».

    Στη συνέχεια κάλεσε τον λαό «να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι ως εγγυήτρια δύναμη θα συμβάλλει στην αποτροπή της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο».

    «Αυτό δείχνει η έως τώρα στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η επί της ουσίας αποδοχή από την κυβέρνηση των γκρίζων ζωνών, καθώς και η παράδοση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές για τη συνεκμετάλλευσή τους στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=267413
    28/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin