Tuesday, January 15, 2013

ΥΠΟΙΚ: Έκτακτη επιχορήγηση 7 εκ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για τη θέρμανση σχολικών μονάδων

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την έκτακτη επιχορήγηση Δήμων της χώρας για τη θέρμανση σχολικών μονάδων, ανακοινώνεται το εξής:
Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης σχολικών μονάδων υπό την ευθύνη ορισμένων Δήμων της χώρας (π.χ. ορεινές περιοχές ή περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα), προχωρά στην έκτακτη επιχορήγησή τους με ποσό ύψους 7 εκατ. ευρώ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών που υπογράφηκε σήμερα, 15/01/2013.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης θέρμανσης των εν λόγω σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την κατανομή του από το Υπουργείο Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους. 
.minfin.gr
15/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Ξεπάγιασαν τον κόσμο για 4 εκατ. ευρώ.....

    Μόνο 4 εκατ. ευρώ παραπάνω φόρο κατάφεραν να εισπράξουν τα κρατικά ταμεία, παρά την αύξηση του ΕΦΚ κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 60 στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο.

    Εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και από τον Ιανουάριο του 2012, όταν δεν υπήρχε αυξημένος φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η αύξηση των εσόδων είναι μόλις 4 εκατ. ευρώ! Οπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τον Ιανουάριο του 2012 οι εισπράξεις του ΕΦΚ έφτασαν τα 349 εκατ. ευρώ και τον Ιανουάριο του 2013, με το φόρο πετρελαίου αυξημένο κατά 6 φορές, οι εισπράξεις έφτασαν στα 353 εκατ. ευρώ!

    Οπως προκύπτει, ο στόχος αύξησης των εσόδων από την αύξηση του φόρου δεν επετεύχθη, ανοίγοντας πλέον τη συζήτηση για αλλαγή του μέτρου. Στο τραπέζι υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις, με κοινή συνισταμένη τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να αυξηθεί και πάλι η κατανάλωση και να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά. Επίσης, αποτυχημένο θεωρείται και το μέτρο επιστροφής του ΕΦΚ στους δικαιούχους, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το επίδομα παραμένει στα αζήτητα.
    Α. Κ.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=345447
    22/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin