Tuesday, January 8, 2013

Ανδρουλάκης: Να επιστραφούν στο κράτος περιουσίες που αποκτήθηκαν παράνομα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Την ανάγκη επιστροφής στο κράτος των περιουσιών που αποκτήθηκαν παράνομα σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και οικονομικής εγκληματικότητας εις βάρος του δημοσίου, επισήμανε, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μ. Ανδρουλάκης.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, ενώ σημαντικά ποσά εντοπίζονται και δεσμεύονται για να περιέλθουν στα δημόσια ταμεία, το Δημόσιο δεν διαθέτει μηχανισμούς αξιοποίησης των δεσμευμένων χρημάτων ή ακινήτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται την περίπτωση του γραφείου Ανάκτησης Δημόσιας Περιουσίας που ανήκει στο ΣΔΟΕ το οποίος, όπως σημειώνει, «παραμένει υποστελεχωμένο και δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα».
Την ίδια ώρα, προσθέτει, «γραφειοκρατικά εμπόδια και το σύνθετο νομοθετικό πλαίσιο δυσχεραίνουν σε πολλές περιπτώσεις το δικαστικό έργο και τις διαδικασίες επιστροφής σημαντικών ποσών προς το Δημόσιο».
Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό με ποιους μηχανισμούς προτίθεται το υπουργείο να επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο των περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Ζητεί τέλος να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να διευκολυνθεί το έργο των δικαστικών αρχών.

.imerisia.gr
8/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin