Monday, January 7, 2013

Στουρνάρας: "Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για φορολογικές ελαφρύνσεις"/«Όσοι φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή»

Στουρνάρας: «Όσοι φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή».
Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο «Βήμα FM», επαναλαμβάνοντας πως το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά. Ο ίδιος προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Ερωτηθείς για το πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για το εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης ης επιστροφής φόρου ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης. «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, Αλλά δεν υπάρχουν», τόνισε, προσθέτοντας πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν.
ert gr
7/1/13
---

  • Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για φορολογικές ελαφρύνσεις
 Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και συνέστησε «άλλο έναν χρόνο υπομονή». Προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.
Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».
Ερωτηθείς εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τόνισε: «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν». Αναγνώρισε, ωστόσο, πως το επίδομα θέρμανσης «είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν».
Ο υπουργός υπογράμμισε πως είναι κρίσιμο να καταβληθούν οι φόροι και να επιτευχθούν οι στόχοι, λέγοντας: «Η επόμενη δόση δεν θα έλθει, αν χαλαρώσουμε. Εάν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, θα χάσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αρχίσει να ανακτούμε. Έχουμε θέσει μείζονες στόχους, τους οποίους πρέπει να πετύχουμε».
Για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να πει οτιδήποτε, αλλά τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου προχωρούν στον έλεγχο υποθέσεων ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και προς τον σκοπό αυτόν έχουν σταλεί σημειώματα που αφορούν στα 54.000 εμβάσματα εξωτερικού.
agelioforos.gr 
7/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin