Wednesday, January 23, 2013

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται Δούκας και Παπαντωνίου....ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε και η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, καθώς οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών τον παραπέμπουν στους οικονομικούς εισαγγελείς για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή της συζύγου του, δεν έπεισαν την Επιτροπή, ενώ και ο οικονομικός εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαντωνίου.
Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής.
Ο κ. Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό - κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του.
Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κ. Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί επίσης στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.
23/1/13

1 comment:

  1. Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι πρώην υπουργοί Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης....

    Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

    Η κατηγορία σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

    Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μην δηλώθηκε.

    Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.

    Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάνρτ», κλήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

    Με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20 χιλιάδων ευρώ στην σύζυγο του.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=177267
    26/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin