Friday, January 4, 2013

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, οι οποίοι προχώρησαν σε 24ωρες απεργίες, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Η εταιρεία, έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και για παραγωγούς-κτηνοτρόφους οι οποίοι έχουν οικονομικές συναλλαγές με την ΑΓΝΟ.


Κοντά στους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή.
Ο Θ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους.

agelioforos.gr
4/1/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 --

Ernst & Young-Studie: Experten prophezeien 20 Millionen Arbeitslose in Europa

3 comments:

  1. Συζητήθηκε η αίτηση της «ΑΓΝΟ» να υπαχθεί στο άρθρο 99.....

    Συζήτηθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που κατέθεσε η εταιρεία «Αγνό». Το δικαστήριο που επιφυλάχθηκε για την απόφαση διατήρησε την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί για την "προστασία" της εταιρείας έναντι των πιστωτών, από την οποία ωστόσο εξαιρέθηκαν οι παραγωγοί και οι εργαζόμενους. Στους συγκεκριμένους πιστωτές η «Αγνό» οφείλει περίπου 2,2 εκατ. ευρώ και με τη συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται.

    Το σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε η ΑΓΝΟ ζητά ένα «κούρεμα» των χρεών της, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμη και το 85%. Εκτός από το ΙΚΑ, την εφορία και τους εργαζόμενους, η γαλακτοβιομηχανία οφείλει 17 εκατ. ευρώ στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα και 13,5 εκατ. στη μητρική της εταιρεία, «Κολιός». Άλλα 23 εκατ. ευρώ αφορούν συσσωρευμένες οφειλές προς προμηθευτές της.--

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=169496
    22/2/13

    ReplyDelete
  2. Εν μέσω αντιδράσεων η αίτηση της ΑΓΝΟ για την υπαγωγή στο άρθρο 99.......

    Παύση πληρωμών θα σηματοδοτήσει τυχόν μη υπαγωγή της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως υποστήριξε την Παρασκευή, στη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο...
    Θέμης Κωστόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές οφειλές ανέρχονται πλέον σε δεκάδες εκατ. ευρώ.

    Η αίθουσα όπου διεξήχθη η συνεδρίαση ήταν ασφυκτικά γεμάτη, μεταξύ άλλων από εργαζόμενους και κτηνοτρόφους, που αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας.

    Όπως υποστηρίζουν, η προστασία της ΑΓΝΟ από τους πιστωτές της δεν είναι απαραίτητη, καθώς η γαλακτοβιομηχανία διαθέτει επαρκή ρευστότητα, αλλά και την απαιτούμενη ζήτηση για τα προϊόντα της: τα προβλήματά της, ισχυρίστηκαν, οφείλονται περισότερο στη μορφή της εταιρικής της σχέσης με τη μητρική «Κολιός».

    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Κογκαλίδης, είναι άξιον απορίας πώς ζητείται η υπαγωγή στο άρθρο 99, όταν «καθημερινά βγαίνουν από το εργοστάσιο 120 φορτηγά με προϊόντα της ΑΓΝΟ [...] και το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης, η οποία διπλασίασε τον τζίρο της τα τελευταία εννέα-δέκα χρόνια, έχει συσσωρευμένα ρεπό και άδειες», επειδή δεν προλαβαίνει -λόγω φόρτου εργασίας- να τα χρησιμοποιήσει.

    Πέραν του Σωματείου Εργαζομένων και δεκάδων κτηνοτρόφων, παρεμβάσεις κατά του αιτήματος υπαγωγής έγιναν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πιστωτές-προμηθευτές, οι οποίοι θεωρούν υπερβολικό το «κούρεμα» κατά 85% των οφειλών της γαλακτοβιομηχανίας (σ.σ. εκ των οποίων 17,5 εκατ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ, που έχουν καταγγελθεί και περίπου 3,5 εκατ. σε οφειλές σε εργαζόμενους/ασφαλιστικά ταμεία).

    Αντίστοιχα, παρεμβάσεις υπέρ του αιτήματος έγιναν από 92 εκ των 380 εργαζομένους και 25 διανομείς.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων δύο-τριών μηνών, ώς είθισται σε τέτοιες υποθέσεις.

    Μέχρι την έκδοση της απόφασης, το δικαστήριο διατηρεί την προσωρινή διαταγή, με την οποία αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της ΑΓΝΟ, εξαιρουμένων όμως όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά επιπρόσθετα και των παραγωγών (κτηνοτρόφων).

    Εν αναμονή των εξελίξεων, τα νερά τάραξε δήλωση του συνηγόρου της ΑΓΝΟ, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις υποψήφιους επενδυτές, μεταξύ των οποίων το επενδυτικό κεφάλαιο Interglobe, με έδρα το Λουξεμβούργο.

    Αν οι συζητήσεις τελεσφορήσουν, η είσοδος επενδυτή θα απαλλάξει την εταιρεία από σημαντικό μέρος των χρηματοοικονομικών της «βαριδίων».

    Υπενθυμίζεται ότι οι 380 εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ πραγματοποιούν κυλιόμενες απεργίες από τις 18 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αφού -όπως υποστηρίζουν- η εταιρεία τούς οφείλει χρήματα ακόμη και από τη μισθοδοσία του περσινού Νοεμβρίου.

    http://www.ethnosnews.com/2013/02/εν-μέσω-αντιδράσεων-η-αίτηση-της-αγνο-γ
    23/2/13

    ReplyDelete
  3. ΑΓΝΟ: Απερρίφθη η ένταξη στο άρθρο 99...

    Την αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

    Η δικαιοσύνη είχε απορρίψει ήδη, μία φορά την περασμένη άνοιξη, την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Ωστόσο, η ΑΓΝΟ είχε ασκήσει έφεση, η οποία εκδικάστηκε και απορρίφθηκε.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκεπτικό της απόρριψης της υπαγωγής στο άρθρο 99 της γαλακτοβιομηχανίας είναι ότι η εταιρεία διαθέτει σημαντικές προοπτικές βιωσιμότητας.

    Εάν η εταιρεία εντασσόταν στο άρθρο 99, οι οφειλές σε πιστωτές και προμηθευτές θα «κουρεύονταν» κατά 85%.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin