Monday, January 14, 2013

Οι δηλώσεις Σαμαρά για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σε τουρκικά μέσα

Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» (Σαμπάχ), στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Ο Σαμαράς είπε ‘αναζητούμε ειλικρινείς τρόπους συνεργασίας’», γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αξιολόγησε τις σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε ότι τα όσα πρέπει να γίνουν για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ θα γίνουν μεθοδικά και με σχέδιο. Στη συνέχεια γίνεται περιληπτική αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» .
Η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» (Μιλλιγιέτ) δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση του Τάκη Μπερμπεράκη από την Αθήνα με τον τίτλο «Θα παρακάμψουμε την απειλή της Τουρκίας».
Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι ο Σαμαράς, ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει προς τα Η.Ε. μονομερώς την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, είπε πως θα παρακάμψει τις απειλές της Τουρκίας. Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» άφησε ανοικτό το θέμα αν θα γίνει ή όχι "μονόπλευρο" βήμα. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Σαμαρά. Ακόμα γράφει ότι ο Αμερικανός Υφυπουργός εξωτερικών Gordon είχε πει πως στην Αθήνα είναι σημαντικό να αποφεύγονται μονόπλευρα βήματα και ότι δεν νομίζει πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες χωρίς να υπάρχει μια πλήρης συνεργασία με τους γείτονές της συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.
Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Turkiye» (Τούρκιγιε), με τον τίτλο «Η Ελλάδα αποφασισμένη, οι ΗΠΑ δεν το εγκρίνουν», αναφέρεται στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας «πώς θα δοθεί απάντηση στις αντιδράσεις της Τουρκίας;», είπε «Εξετάζουμε τρόπους συνεργασίας και εξουδετερώνουμε τις προκλήσεις από όπου και αν προέρχονται». Ακόμα γράφει ότι οι ΗΠΑ δεν βλέπουν θετικά την πρόθεση της Ελλάδας να γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη την υφαλοκρηπίδα που υποστηρίζει ότι της ανήκει και τις εξωτερικές συντεταγμένες.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» στις εσωτερικές σελίδες ειδησεογραφικά σε ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη, με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Αθήνα για το Αιγαίο». Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» .
.sigmalive.com
14/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  1. Ο Θεόδωρος Καρυώτης και ο Νίκος Λυγερός καλεσμένοι στην εκπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΤ3. 09/01/2013
  2. Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ

  3. Το μεγάλο στοίχημα με τις ΑΟΖ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin