Tuesday, January 29, 2013

Συνάντηση Ερντογάν-Σαμαρά στο Κατάρ

Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί. Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση. Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται στις 19:00 να συναντήθει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani) και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.

29/01/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin