Wednesday, January 9, 2013

Μαριλένα Κοππά: "Ας δουλέψουμε μαζί για διαλύσουμε τα στερεότυπα για την Ελλάδα "

Ας δουλέψουμε μαζί για διαλύσουμε τα στερεότυπα για την Ελλάδα " κάλεσε η Μαριλένα Κοππά επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολλανδίας Diederik Samsom,  στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ.  
Ο Diederik Samsom τόνισε στην ομιλία του σε πόση έκταση το ζήτημα της Ελλάδας ήταν από τα κεντρικά διακυβεύματα στις εκλογές στην Ολλανδία. Η έκκληση για βοήθεια στην Ελλάδα ήταν, ανέφερε, ο ιδανικός τρόπος για απώλεια ψήφων. Το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα είχε αντικαταστήσει τη λέξη "Μουσουλμάνος" ως αιτία όλων των κακών με τη λέξη "Έλληνες".

Μόνη λύση ήταν η έμφαση στο φιλοευρωπαϊκό μέλλον, στα ζητήματα αλληλεγγύης, στον χρόνο που χρειάζονται οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, και αυτό βοήθησε βοήθησε το PvdA να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές.
Η Μαριλένα Κοππά στην παρέμβαση της, τόνισε την ανάγκη του διαρκούς διαλόγου και της αλληλοκατανόησης μεταξύ Βορρά και Νότου.
"Να μιλήσουμε στις κοινωνίες και να μην αφήσουμε τον λαϊκισμό να επιβάλει την "ατζέντα συζήτησης".
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα χρειάζονται χρόνο. Για να μπορέσει η κοινωνία να πιστέψει και να στηρίξει αυτές τις αλλαγές χρειάζεται ένα καθαρό και θετικό μήνυμα από τους εταίρους του Βορρά."
EurActiv.gr 
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin