Tuesday, January 15, 2013

Ένταση στην Βουλή από την τροπολογία για τους ιμάμηδες

 Oι ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος.

Ξαφνική ένταση πυροδότησε στην Βουλή τροπολογία που καθορίζει ότι οι ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος.
Το όλο θέμα ξεκίνησε από τις ενστάσεις που εξέφρασε για την τροπολογία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν επιμένοντας να ορίζονται οι ιμάμηδες από την κοινότητα των μουσουλμάνων. Ενσταση που ερμηνεύτηκε ως «παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου» που επίσης επιθυμεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την μη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στα της μουσουλμανικής μειονότητας!



Υπο αυτά τα δεδομένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον μουσουλμάνο βουλευτή ως «¨πράκτορα» και επικαλέστηκε φωτογραφίες που τον δείχνουν να φωτογραφίζεται με την αλυτρωτική σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζηοσμάν παραδέχθηκε ότι «πριν από 5-6 μήνες είχα επισκεφτεί την Προύσα και το Σύλλογο Δυτικο- Θρακιωτών και είχε τον χάρτη της Θράκης. Αυτό σημαίνει ότι είμαι πράκτορας;».

«Ντροπή σου! Η Βουλή δεν πρέπει να έχει «τούρκους» Βουλευτές» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Χρήστος Παππάς (Χ.Α.) και επικράτησε πανδαιμόνιο στα άκρα αριστερά έδρανα.

Θέση πήραν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με τον κ. Νότη Μαριά να υποστηρίζει πως «είναι δεδομένο ότι τόσο από την Άγκυρα όσο και από μνημονιακές δυνάμεις προωθούνται σχέδια για αυτονόμηση της Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουμε και από εδώ ότι οι ΕΟΖ οδηγούν στην Κοσσοβοποίηση της Θράκης και αυτό προωθούν ο Φούχτελ και η παρέα του. Η Βουλή πρέπει να καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες. Οφείλει ο συνάδελφος εφόσον φωτογραφήθηκε με ανθρώπους που θέλουν την κοσσοβοποίηση της Θράκης να τους καταγγείλει. Επρεπε να προσέχει με ποιους μιλά. Να προσέχει που φωτογραφίζεται και να καταγγέλλει κύκλους που υπονομεύει την χώρα».

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε ότι «Κατάγομαι από ποντιακή οικογένεια. Δεν είναι κανείς πιο Έλληνας από εμένα η οικογένειά μου μιλούσε τούρκικα και τι παει να πει αυτό. Ηταν τουρκόφωνοι αλλά είχαν ελληνική συνείδηση. Ελεος!».

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή είπε «Μην πάτε την κουβέντα αλλού και εσάς σας έχουμε δει να σηκώνεται την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου» ενώ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε πως « Ο αλυτρωτισμός αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια».

Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί:
Π. Ηλιόπουλος (Χ.Α.) «Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι μυστικός πράκτορας των τούρκών. Να πάει στα τσακίδια να θέλει να φωτογραφίζεται με την τουρκική σημαία. Υπάρχει βουλευτής πράκτορας από ΠΑΣΟΚ και από ΣΥΡΙΖΑ. Και η ΝΔ κατεβάζει μουσουλμάνο βουλευτή. Η τροπολογία αποτρέπει τον εκτουρκισμό»

Α. Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ): «Παρακαλώ την Χ.Α. να καταθέσει στοιχεία στην Βουλή. Είμαι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου… Μου ζητάτε πιστοποιητικά φρονημάτων. Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Εγώ δεν έβαλα θέμα ανεξαρτητοποίησης της Ελλάδας. Εγώ πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου την Ελλάδα»

Πάντως, η συγκεκριμένη τροπολογία που υπογράφεται από 12 βουλευτές της ΝΔ και 2 του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προκαλεί τριγμούς και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Υπερ της εμφανίζεται η ΚΟ της ΝΔ, κατά οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διχασμένο. 

 .protothema.gr
15/1/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin