Monday, January 21, 2013

Εδωσε... Ζωή στις κόντρες, με το «καλημέρα»

Εκρηκτική διαδικασία και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προοιωνίζεται από τις πρώτες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών θεμάτων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν καν συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή, ο πρώτος καβγάς στήθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αμφισβητούσε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση σύνθεση της επιτροπής σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μελών της.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη (Ν.Δ.) -που εκτός απροόπτου θα αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής- κατηγορώντας τον ότι η απόφασή του να αυξήσει τα μέλη της από 12 σε 15 όχι μόνο παραβιάζει το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής, αλλά επιχειρεί να «ελέγξει και να περιορίσει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διερεύνησης από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενισχύοντας τη συμμετοχή Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ».
Και ανεξάρτητος
Τεχνητή και υπερβολική χαρακτηρίζει την όξυνση η άλλη πλευρά. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επικαλείται και αυτός με τη σειρά του τον Κανονισμό της Βουλής για να πείσει για την ορθότητα των χειρισμών του και προσθέτει ότι ο βασικός λόγος που έγινε η αύξηση είναι για να έχουν εκπρόσωπο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Με βάση την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Ν.Δ. θα έχει πέντε βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις, το ΠΑΣΟΚ δύο και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα τη Βουλής, συν έναν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Η κόντρα των δύο πλευρών δεν θα σταματήσει βέβαια εκεί, αλλά θα επεκταθεί και στο κύριο «σώμα» της υπόθεσης.
«Κύρια επιδίωξή μας είναι να τεκμηριώσουμε αλλά κυρίως να διευρύνουμε το "κατηγορητήριο", αλλά και τα πρόσωπα από την περιοριστική απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος», δηλώνουν με νόημα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια και ρ/σ συμφώνησε πως «ό,τι νέο θα προκύψει δεν θα θαφτεί», παράγοντες της κυβέρνησης ξεκαθάριζαν ότι η επιτροπή θα κληθεί να υλοποιήσει την απόφαση της Ολομέλειας. Την παραπομπή, δηλαδή, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος.
Οτιδήποτε άλλο, επιβάλλει -τόνιζαν με έμφαση- την υποβολή νέας πρότασης στη Βουλή, και αφού υπερψηφιστεί, θα προχωρήσει η σύσταση νέας προκαταρκτικής επιτροπής.Σε ό,τι αφορά τις εργασίες της επιτροπής, πρόθεση του κ. Μαρκογιαννάκη είναι να ξεκινήσει άμεσα, ακόμη και από αύριο, αν τα κόμματα καταθέσουν σήμερα τις προτάσεις τους με τους βουλευτές, που θα μετάσχουν.
Μέχρι στιγμής βέβαιοι για τη συμμετοχή τους από τη Ν.Δ. είναι οι Αδωνις Γεωργιάδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Στέφανος Κοντονής.
Από το ΠΑΣΟΚ οι Απόστολος Κακλαμάνης και Παναγιώτης Ρήγας. Από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου. Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Βασίλης Καπερνάρος. 
.enet.gr
21/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin