Saturday, January 19, 2013

Λοβέρδος: Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ (VIDEO RNEWS)

 «Βόμβα» από τον πρώην υπουργό.
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Η άλλη όψη» της ΝΕΤ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.

Ως υπαίτια για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης ο κ. Λοβέρδος υπέδειξε και την κυρία Λούκα Κατσέλη.



Υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου, προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μάλιστα, ανέφερε πως στο σχέδιο αυτό αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου

.protothema.gr
19/1/13 
--------------------------


  • Λοβέρδος: Διαφώνησα από την αρχή με την προσφυγή στο ΔΝΤ

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 «Διαφώνησα να είναι το ΔΝΤ μέσα. Και η διαφωνία μου ήταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου και ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά που κρατούσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στα άτυπα υπουργικά συμβούλια.
Λοβέρδος: Διαφώνησα από την αρχή με την προσφυγή στο ΔΝΤ
Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στην ΝΕΤ, σημείωσε ότι από την αρχή διαφώνησε με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και είχε μιλήσει γι' αυτό και στον ίδιο των πρωθυπουργό.
«Έλεγα στον κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρέπει να προσφύγουμε στους Αμερικανούς, στο ΔΝΤ. Όχι στο ΔΝΤ. Και μου απαντούσαν: γιατί όχι στο ΔΝΤ; Εγώ έλεγα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν το ασφαλέστερο καταφύγιο» είπε ο πρώην υπουργός.
Παράλληλα τόνισε ότι τα μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πάνος Μπεγλίτης ήταν επίσης εναντίον του ΔΝΤ και μάλιστα δεν ήταν παρόντες στην άτυπη σύσκεψη που αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ.
«Η απόφαση για προσφυγή σε μηχανισμό που θα είναι και το ΔΝΤ μέσα, έγινε σε σύσκεψη των μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό στην οποία δεν συμμετείχα. Και δεν συμμετείχε ούτε ο κ. Ραγκούσης, ούτε η κυρία Διαμαντοπούλου, ούτε ο Ευ. Βενιζέλος, ούτε ο Χρυσοχοϊδης. Δεν ήταν αυτοί μέσα. Ήταν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και άλλοι. Άτυπο όργανο», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
.ethnos.gr
19/1/13 
------------------------


  • Λοβέρδος σε Παπανδρέου: Γιώργο δώσε τα πρακτικά

Να δοθούν τα πρακτικά που κρατούσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στα άτυπα υπουργικά συμβούλια, ζήτησε ο πρώην υπουργός.

Σε συνέντευξη του στην ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι από την αρχή διαφώνησε με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και είχε μιλήσει γι’ αυτό και στον ίδιο των πρωθυπουργό. «Διαφώνησα να είναι το ΔΝΤ μέσα. Και η διαφωνία μου ήταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Έλεγα στον κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρέπει να προσφύγουμε στους Αμερικανούς, στο ΔΝΤ. Όχι στο ΔΝΤ. Και μου απαντούσαν: γιατί όχι στο ΔΝΤ; Εγώ έλεγα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν το ασφαλέστερο καταφύγιο» είπε ο πρώην υπουργός.  
 
Παράλληλα τόνισε ότι τα μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πάνος Μπεγλίτης ήταν επίσης εναντίον του ΔΝΤ και μάλιστα δεν ήταν παρόντες στην άτυπη σύσκεψη που αποφάσισε την προσφυγή στο ΝΔΤ.

«Η απόφαση για προσφυγή σε μηχανισμό που θα είναι και το ΔΝΤ μέσα έγινε σε σύσκεψη των μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό δεν συμμετείχα. Και δεν συμμετείχε ούτε ο κ. Ραγκούσης, ούτε η κυρία Διαμαντοπούλου, ούτε ο Ευ. Βενιζέλος, ούτε ο Χρυσοχοϊδης. Δεν ήταν αυτοί μέσα. Ήταν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και άλλοι. Άτυπο όργανο» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υπήρχαν και τα άτυπα υπουργικά συμβούλια που κρατούσαν πρακτικά οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Και επειδή στα επίσημα υπουργικά συμβούλια υπάρχουν τα επίσημα πρακτικά που τα κρατά η υπηρεσία αυτά υπάρχουν. Και ό,τι σας λέω κάποια στιγμή θα δημοσιοποιηθεί. Στα άτυπα τα πρακτικά τα κρατούσαν οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και αυτά τα πρακτικά τα θέλω. Αυτά τα πρακτικά δεν πρέπει να καταστραφούν. Αυτά τα πρακτικά πρέπει να διασφαλιστούν. Τα χρειαζόμαστε. Είναι κομμάτια της ελληνικής ιστορίας» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Λαγκάρντ

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι ψήφισε την πρόταση της συγκυβέρνησης για παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς η δική του πρόταση για τη σύσταση εξεταστική επιτροπής δεν έγινε δεκτή. «Όταν εξακριβώθηκε ότι 8 Ιουλίου του 2011 έγινε η παρέμβαση και όταν μετά ο κ. Διώτης είπε για το στικάκι είπε αυτά που είπε όταν διαπιστώνετε ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι ο τύπος με τα πολυβόλα και τα καλάσνικοφ που πρέπει οπωσδήποτε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του. Το μυαλό μου πήγε ότι υπάρχει πρώτιστη ανάγκη ότι πρέπει να αναζητήσουμε τι συνέβη δηλαδή εξεταστική επιτροπή» είπε ο πρώην υπουργός.
«Η σκέψη η δική μου δεν έγινε δεκτή. Ψήφισα για την διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και πιστεύω όλα αυτά τα στοιχεία που προέκυψαν και θα προκύψουν με πιο επίσημο και κοινοβουλευτικό τρόπο στην προκαταρκτική εξέταση αυτόν τον άνθρωπο δεν θα τον ενοχοποιήσουν αλλά τις εκπλήξεις πάντα κανείς πρέπει να τις έχει» ανέφερε ο Ανδρέας Λουβέρδος.

«Στήριξα την εισήγηση της τρικομματικής κυβέρνησης. Ψήφισα σταθερότητα» υποστήριξε ο πρώην υπουργός και επέμεινε ότι στην υπόθεση προκύπτουν πολιτικές ευθύνες.

Ειδικότερα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι δεν είχε καμία δουλειά να ανοίξει το CD και έγιναν πολύ κακοί χειρισμοί. «Γιατί την άνοιξε; Εγκληματικό λάθος. Όχι όμως έγκλημα. Τι δουλειά είχε να δει ο υπουργός τι έχει μέσα;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
.real.gr
19/1/13 

1 comment:

  1. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΖΟΡΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ......

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin