Thursday, January 17, 2013

Θρίλερ στην Αλγερία-«Δραπέτευσαν όμηροι»

Δεκαπέντε ξένοι, ανάμεσά τους και Γάλλοι που κρατούνταν όμηροι από ισλαμιστές, στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της BP στην Αλγερία κατάφεραν να διαφύγουν, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ennabar, επικαλούμενο επίσημες πηγές.

"Δεκαπέντε ξένοι πολίτες, μεταξύ αυτών και ένα ζευγάρι Γάλλων κατάφεραν να διαφύγουν", μετέδωσε το αλγερινό δίκτυο. Η γαλλική πρεσβεία στο Αλγέρι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.
Νωρίτερα, από την ίδια εγκατάσταση δραπέτευσαν 30 Αλγερινοί εργάτες που επίσης κρατούνταν όμηροι μαζί με δεκάδες άλλους από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε από την περιφέρεια της Ουιλάγια της επαρχίας Ιλίζι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.


Αλγερινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου όπου οι ξένοι εργάτες κρατούνται όμηροι από ισλαμιστές που έκαναν κατάληψη στις εγκαταστάσεις, αφότου εκτέλεσαν έναν Βρετανό και έναν Αλγερινό.
Η Αλγερία λέει ότι ο αριθμός των αλλοδαπών ομήρων- μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Ιάπωνες, Γάλλοι, Αμερικανοί και Νορβηγοί- ανέρχεται στους 20, ωστόσο οι απαγωγείς υποστηρίζουν ότι κρατούν 41 άτομα.
Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην αλγερινή κυβέρνηση για την επίλυση της 

.ethnos.gr
17/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin