Sunday, January 13, 2013

"O έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε"

H είδηση της επικείμενης συνάντησης του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε εξέπληξε και το γερμανικό τύπο. Σε πολλές online εκδόσεις των γερμανικών ΜΜΕ γίνεται αναφορά στο θέμα.
Το Focus σε δημοσίευμα του με τίτλο «Ο έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε» αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την πολεμική του ενάντια στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή πολιτική να γίνει δημοφιλής. Σύντομα ο ακροαριστερός θα έλθει στο Βερολίνο και με την ευκαιρία αυτή θα τα ψάλει στον Σόιμπλε».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η καγκελάριος Μέρκελ ακολουθεί το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης». Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει αποικία χρέους και ο ευρωπαϊκό Νότος να μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας. Το πρακτορείο ειδήσεων dapd αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «μερκελιστές», οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της καγκελαρίου.

Σόιμπλε: Ενισχύθηκε η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα
Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στις προβληματικές χώρες είναι ο Β. Σόιμπλε  
Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στις προβληματικές χώρες είναι ο Β. Σόιμπλε.
 
H Die Welt φιλοξενεί ειδικό ένθετο αφιέρωμα στο μέλλον της Ευρώπη, όπου μεταξύ άλλων τοποθετείται με άρθρο του και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο άρθρο του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία ενισχύθηκε η ανταγωνιστικότητα και το μισθολογικό κόστος μειώθηκε περισσότερο από 10% σε σύγκριση με το 2009. Σύμφωνα, πάντως με τον υπουργό η ΕΕ δεν έχει υπερβεί την κρίση, διακρίνει, ωστόσο, ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι αποφέρουν καρπούς οι μεταρρυθμίσεις, ενώ τονίζει πως θα πρέπει τώρα να ενισχυθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας της Ευρώπης.

«Μια περήφανη Ελληνίδα και μια περήφανη Ευρωπαία»
Για την κατάσταση στην Ελλάδα μίλησε η Νανά Μούσχουρη  
Για την κατάσταση στην Ελλάδα μίλησε η Νανά Μούσχουρη.
 
Στις εφημερίδες Frankfurter Rundschau και Berliner Zeitung δημοσιεύεται συνέντευξη που παραχώρησε η Νανά Μούσχουρη με τίτλο «Με πονάει», όπου μιλάει μεταξύ άλλων για τη δύσκολη κατάσταση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα και για την ένταση στις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Η Νανά Μούσχουρη δηλώνει πολύ υπερήφανη που είναι πρεσβευτής της Ελλάδας στον κόσμο και επισημαίνει ότι είναι «Μια περήφανη Ελληνίδα και μια περήφανη Ευρωπαία». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «δεν ευθύνονται οι άνθρωποι για την κρίση, αλλά οι πολιτικοί μας που επί δεκαετίες νοιάζονταν μόνο για τα χρήματα και την εξουσία. Ωστόσο πιστεύω ότι οι Έλληνες αντιδρούν δυσκολότερα σε σχέση με άλλους λαούς. Η εκπαίδευση τους ήταν επί μακρόν χειρότερη, ζούσαν λιγότερο πειθαρχημένοι. Αυτό οφείλεται και στην πολιτιστική κληρονομιά. 500 χρόνια κατοχή, πόλεμοι, δικτατορία – έτσι η κοινωνία ξέχασε να αναλαμβάνει ευθύνες (…)».

Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
Deutsche Welle
13/1/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin