Tuesday, January 8, 2013

Άρειος Πάγος: Έρευνα στο USB για τη λίστα Λαγκάρντ

Εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για εμπλοκή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το δημοσίευμα που προκάλεσε την παρέμβαση.
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς επισπεύδεται η έρευνα για την αλλοίωση στο αρχείο, που εστάλη από τη Γαλλία.

Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ζητήσουν τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, προκειμένου να πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη, για να εξακριβώσει αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο memory stick (usb) που περιείχε την πρώτη "λίστα Λαγκάρντ".



Ειδικότερα, ο κ. Παντελής αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τους δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος:

"Σας διαβιβάζουμε αντίτυπο του υπ΄αριθμ. 9386/8.1.13 φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στις σελίδες 1 και 7 του οποίου έχει καταχωρηθεί δημοσίευμα με τίτλο "Άφησε ίχνη ο παραχαράκτης", το οποίο αναφέρεται σε δυνατότητες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει, μετά από πραγματογνωμοσύνη, τυχόν επεμβάσεις που έγιναν στο memory stick (usb), που αποτελεί αντίγραφο του CD, που περιήλθε στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών περί τα τέλη του 2010 ("λίστα Λαγκάρντ"), το οποίο (σσ. usb) βρίσκεται στην υπηρεσία σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε σχέση με το ζήτημα αυτό".

Το πολιτικό θερμόμετρο για την υπόθεση της λίστας, βρίσκεται στα ύψη, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταθέτουν την Τρίτη πρόταση για σύσταση προανακριτικής, συμπεριλαμβάνοντας στους υπεύθυνους εκτός από τους κκ Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου και τους πρώην πρωθυπουργούς Παπαδήμο και Παπανδρέου.
  .sigmalive.com

8/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin