Wednesday, February 6, 2013

Απειλητικό μήνυμα μέσω Βαρκελώνης για τους 4 της Κοζάνης

Δεν έχει ζητηθεί ιατροδικαστική πραγματογνωσύνη για την κακοποίηση των συλληφθέντων...
Χωρίς ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη απομένουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό, πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή τους.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν έρθει ούτε έγγραφες παραγγελίες ούτε οι ίδιοι, ώστε να γίνει πραγματογνωμοσύνη» ανέφερε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης.

Όπως είπε, πάντως, στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου ο κ. Κουτσάφτης «μεταξύ ξυλοδαρμού και βασανισμού υπάρχει τεράστια διαφορά. Άλλο βασανίζω για να προκαλέσω πόνο και άλλο έχω δείρει κάποιον. Αυτό έχουμε την εμπειρία να το διακρίνουμε και είναι η δουλειά μας».

Την ίδια στιγμή, με επιστολή της προς το Τμήμα Μεταγωγών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, η μητέρα του Ανδρέα - Δημήτρη Μπουρζούκου καταγγέλλει και τις συνθήκες μεταγωγής του γιου της και των άλλων τριών συλληφθέντων από την Αθήνα προς την Κοζάνη.

Επικαλούμενη και την ιδιότητά της ως γιατρού του ΕΚΑΒ η Παντελία Βεργοπούλου υποστηρίζει ότι «ο τρόπος μεταγωγής του γιου μου και των υπόλοιπων τριών συγκατηγορούμενων του, από την Αθήνα προς την Κοζάνη σιδηροδέσμιοι με τις χειροπέδες όπισθεν, καθ' όλη την διάρκεια της μεταγωγής, εκτός του ότι συνιστά ανεπίτρεπτη προβολή της προσωπικότητάς τους και βάσανο, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα και την υγεία». Μάλιστα, ως ειδική στην διακομιδή ασθενών, απαριθμεί τους κινδύνους που ενείχε η συγκεκριμένη μεταγωγή.

Συνθήματα στο Προξενείο

Εν τω μεταξύ μέσω Βαρκελώνης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ιδιαίτερα προκλητικό κείμενο, «ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης» στους συλληφθέντες, στο οποίο διατυπώνονται ευθείες απειλές και περιέχεται η προειδοποίηση ότι «τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε κουφάλες».

Οι συγγραφείς του κειμένου, που συνοδεύεται από φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων που γράφτηκαν στους τοίχους του ελληνικού Προξενείου της Βαρκελώνης, επιτίθενται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης και χαρακτηρίζουν «φασίστα» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρό τους εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπαίνει επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τον οποίο λένε ότι «νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων».

Το κείμενο κλείνει με υστερόγραφα στα ισπανικά και τα καταλανικά, τα οποία αναφέρουν: «αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους» και «η αστυνομία δολοφονεί».
.tovima.gr
6/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin