Monday, February 25, 2013

Ομιλία του Α.Σαμαρά στο Athens Energy 2013 για την Ελληνική ΑΟΖ


----
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του Athens Energy Forum (25/02/2013), ανέφερε: Όποια χώρα συμβάλει στη διαφοροποίηση και ενίσχυση των ενεργειακών πηγών προμήθειας αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο.

Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της ενέργειας η ασφάλεια και η διαφοροποίηση των πηγών τονίζοντας ότι στην περίπτωση της χώρας μας «Ελλάδα έχει ήδη υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων ενώ σύντομα όπως είπε θα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή ευρωπαϊκών ενεργειακών πόρων».

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού εστιάστηκε κυρίως στο δυνητικό ρόλο της χώρας στη διαμετακόμιση και παραγωγή ενέργειας, ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα κάθεται πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε πετρέλαιο και αέριο».

«Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο» τόνισε ο Πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα προχώρησαν σε ρηματικές διακοινώσεις προς τον ΟΗΕ. «Υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς τόνισε το ενδιαφέρον των συμμάχων και εταίρων της χώρας για το ρόλο της χώρας στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, με ιδιαίτερη αναφορά στα όσα είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ , στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
.elliniki-aoz.blogspot.gr
25/2/13

---
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin