Thursday, February 7, 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου 

Πολιτικοί, ουδέποτε εργασθέντες και καταλαβόντες αξιώματα δια της προωθήσεώς των από τους κομματικούς μηχανισμούς και λόγω ονόματος, περικόπτουν αγρίως και μάλιστα αναδρομικώς, τις συντάξεις εκείνων, οι οποίοι ελευκάνθησαν στο λειτούργημά τους ή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους πολλές φορές υπέρ της πατρίδος ή ετερμάτισαν την υπηρεσία τους με σοβαρές ασθένειες λόγω αφοσιώσεώς τους στο καθήκον, υπό δυσμενέστατες συνθήκες.

Η Κυβέρνηση παραβιάζει ευθέως και βαναύσως το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει τρεις εξουσίες, ισόβαθμες, ισότιμες και ισόκυρες. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα των εξουσιών αυτών για να είναι ισοδύναμα και να υπάρχει διάκριση των εξουσιών πρέπει να έχουν τις αυτές αποδοχές. Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και βουλευτές να έχουν αποδοχές οκταπλάσιες του εν ενεργεία προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ούτε είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων να έχουν συντάξεις 2.000 ευρώ, διότι ο κανών της ίσης αμοιβής με τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών ισχύει και για τους συνταξιούχους δικαστικούς, όπως έχουν δεχθεί οι Ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων (Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). Οι συντάξεις δε των τελευταίων ουδέποτε είναι δυνατόν να είναι κατώτερες των 800 ή 880/1000 των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Ούτε είναι επιτρεπτό οι Βουλευτές, που είναι όργανα της νομοθετικής εξουσίας, να εισπράττουν οκταπλασίως μεγαλύτερη αποζημίωση από τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι τα όργανα της νομοθετικής εξουσίας δεν υπερτερούν των δύο άλλων εξουσιών, όταν δε συμπεριφέρονται από θέσεως ισχύος, καταχρώμενοι των δικαιωμάτων που τους παρέχει το Σύνταγμα, παραβιάζουν τούτο αναισχύντως. 
Αυτοί, που αποφασίζουν απάνθρωπες περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν αισχύνονται να εισπράττουν από το Κράτος ως αποζημίωση σχεδόν όλο το ποσό που είχε ορισθεί προ της κρίσεως και να έχουν και το αφορολόγητο του 50% των εισπράξεών τους. Φρίκη! Καλούν τον ελληνικό λαό να υποστεί θυσίες, για να ξεπλυθεί ο βόρβορος των ανομιών συναδέλφων τους του παρελθόντος, αντί να τους στιγματίσουν και καταγγείλουν. 



Ο ελληνικός λαός απαιτεί να πληροφορηθεί πώς εφθάσαμε στη σημερινή αθλιότητα. Ποία χρέη συνήψε η κάθε κυβέρνηση του παρελθόντος και για ποίο λόγο. Όπως και πόσους υπαλλήλους διόρισε στο Δημόσιο. Οι πληττόμενοι πολίτες ενθυμούμενοι τί τους είχαν υποσχεθεί προεκλογικώς και τί πράττουν σήμερα οι κυβερνώντες, αισθάνονται αποτροπιασμό εναντίον των πολιτικών. Δεν πιστεύουν δε ότι ο επιδιώκων την άνοδό του στην εξουσία με τις μεθόδους του Ανδρέα Παπανδρέου θα είναι καλύτερος όλων των άλλων.

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε εγκληματικώς τα χρέη του Δημοσίου, για να προσλάβει, ως υπαλλήλους, οπαδούς του και να αυξήσει τις αποδοχές των υπηρετούντων. Και τα μεν χρέη έφθασαν το 140% του ΑΕΠ, τους δε δημοσίους υπαλλήλους αύξησε κατά 268.000, μόνον το έτος 2010, ήτοι το έτος που μας υπήγαγε στο Δ.Ν.Τ. για να απομακρυνθούν οι «περιττοί» υπάλληλοι από το Δημόσιο. Ειδικότερα οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι από 112.896, που ήσαν το 1974, έγιναν 208.531,ένα έτος μετά την άνοδο στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, ήτοι το 1982. Το 2001 έφθασαν τους 450.253. Το 2009 έγιναν 511.913, που σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία σε τέσσερα έτη διόρισε περί τις 60.000. Και το 2010 έφθασαν τους 765.009 (Athens Review of Books, τόμος 35, σελίς 39). Με άλλα λόγια η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διόρισε σε ένα έτος επιπλέον 50% των υπηρετούντων υπαλλήλων

Σε καμμία από τις εκλογές του παρελθόντος δεν έδωσε ο λαός εντολή στα κόμματα, να υπογράψουν τα μνημόνια που υπέγραψαν. Ούτε βεβαίως έδωσε εντολή στα συγκυβερνώντα σήμερα κόμματα, να μειώσουν τις συντάξεις αναδρομικώς και κατά το δοκούν ή κατά τις υποδείξεις των ξένων, λόγω ανικανότητός τους να ανακαλύψουν τους φοροφυγάδες. 



Δέχτηκαν να κυβερνούν ως εντολοδόχοι των δανειστών μας, εκπροσωπουμένων από μεσαίους και κατωτέρους υπαλλήλους των κρατών που μας δάνεισαν, χωρίς να έχουν το φιλότιμο να προσπαθήσουν να τους πείσουν, ότι με τους μισθούς και συντάξεις, που εισπράττουν σήμερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, καμμία Κυβέρνηση δεν θα δυνηθεί να κρατηθεί στην εξουσία, ούτε το κράτος πρόκειται να ανορθωθεί. 



Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται έναντι των ιδιοκτητών ακινήτων, των μισθωτών και των συνταξιούχων αναλγήτως. Καθένας τούτων έχει αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις σε τακτές ημερομηνίες και για ορισμένα ποσά. Έρχεται τώρα η Πολιτεία να μειώσει μισθούς και συντάξεις και να αλλάξει τις ημερομηνίες καταβολής αυτών άνευ ουσιαστικού λόγου και προφανώς διότι το αξίωσαν οι Τροϊκανοί.



Η Ελλάδα, μία από τις ωραιότερες χώρες της γης, όπως την έχουν καταντήσει οι πολιτικοί μας, είναι αδύνατον να προσελκύσει ξένους επενδυτές και τουρίστες. Οι περισσότερες αστικές συνοικίες των Αθηνών (Πατήσια, Κυψέλη, Κολιάτσου, Αχαρνών κλπ) κατοικούνται από εγχρώμους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μετατρέπουν τις οικίες τους σε σκουπιδοτόπους ή σε καταφύγια αγοραίου έρωτος. Έναν μέρος των κατοίκων τούτων προσεπάθησε να μετοικήσει στα βόρεια προάστια. Αντιμετωπίσθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ως πλούσιοι και καλούνται να πληρώσουν φόρους, βάσει αντικειμενικών αξιών δεκαπλασίως ανωτέρων των αγοραίων και πραγματικών.



Η Αστυνομία εγκαταλείπει ορισμένα τμήματα για να ενισχύσει άλλα. Ολόκληρα προάστια  παραμένουν χωρίς αστυνομική επιτήρηση. Οι ληστείες και οι κλοπές είναι καθημερινές. Η ασφάλεια είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι Αστυνομικοί  έχουν μισθούς πείνης. Όσο για τους δικαστές, αν και είναι άμεσα όργανα και εκφραστές της τρίτης εξουσίας, κατά δε το Σύνταγμα πρέπει να έχουν αποδοχές ανάλογες του λειτουργήματός τους, λαμβάνουν μισθούς οδηγών λεωφορείων και κλητήρων ΔΕΚΟ. 

Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας αντιμετωπίζουν αυτούς ως δημοσίους υπαλλήλους ειδικού μισθολογίου και όχι ως όργανα της δικαστικής λειτουργίας. Ζούμε πράγματι σε ένα απέραντο φρενοκομείο, όπως είχε επισημάνει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι κληρονόμοι των υπευθύνων του σημερινού οικονομικού χάους ζητούν από τα ανεύθυνα θύματα να πληρώσουν το λογαριασμό. 



Οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί της άκρας αριστεράς στρέφονται κατά της Εκκλησίας και των κληρικών, οι οποίοι μεριμνούν σε όλη την Ελλάδα για την σίτιση των πενομένων. Στη Μητρόπολη της Φθιώτιδος για παράδειγμα, ο δραστήριος ποιμενάρχης κ.κ. Νικόλαος, λειτουργεί αδιαλείπτως εννέα Κέντρα Αγάπης, στα οποία προσφέρονται καθημερινώς άνω των 500 μερίδων φαγητού. Επιπλέον από τη Μητρόπολη αυτή σιτίζονται οι τρόφιμοι τριών γηροκομείων, Στυλίδος, Λαμίας και Σπερχειάδος. 



Σε όλες σχεδόν τις ενορίες της Ελλάδος λειτουργούν συσσίτια, στα οποία προσφέρονται άνω των 150.000 μερίδων. Μόνο στο κέντρο των Αθηνών διανέμονται 10.000 μερίδες ημερησίως. Σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος και ιδιαιτέρως σε αυτές της Θεσσαλονίκης, του Πειραιώς, του Αιγίου και της Μεσογαίας, λειτουργούν Εστίες Αγάπης, που προσφέρουν φαγητό στους απόρους υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση των γνωστών εξαιρέτων ποιμεναρχών κ.κ. Ανθίμου, κ.κ. Σεραφείμ, κ.κ. Αμβροσίου και κ.κ. Νικολάου.



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν οι κληρικοί να μισθοδοτούνται από τις εισφορές των χριστιανών και όχι από την Πολιτεία. Αυτό είναι το θέμα που τους απασχολεί και όχι τα συμβαίνοντα σήμερα στην πατρίδα μας σε βάρος της πλειονότητας του λαού. Ωστόσο οι περισσότερο φορολογούμενοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Φυσικότερο θα ήτανε να αξιώσουν αυτοί να αμείβονται οι βουλευτές των ακροαριστερών κομμάτων μόνον από τους ψηφοφόρους τους και όχι από όλο τον ελληνικό λαό. Το να αμείβονται με τη φορολογία του τελευταίου και να στρέφονται εναντίον της πίστεώς του, προσβάλλει όλους τους Έλληνες, πέραν του ότι αποδεικνύει ότι «ο λύκος την τρίχαν αμείβει, την γνώμην δ’ ου»!
7/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin