Wednesday, February 27, 2013

Πάνω απ’ όλα να σκέφτονται το συμφέρον των πολιτών!..

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

*  Όσοι άκουσαν τον κ. Αδαμάντιο Πεπελάση, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί πλήρως, πώς και γιατί εφθάσαμε στη σημερινή κατάσταση.
Ο κ. Πεπελάσης, με σαφήνεια και οξύνοια αναφέρθηκε σε λίαν κρίσιμα και χαρακτηριστικά γεγονότα του παρελθόντος. Μεταξύ άλλων είπε, ότι ως Διοικητής της Αγροτικής Τραπέζης, πιεζόταν πολύ από τον Ανδρέα να εγκρίνει ένα δάνειο προς μία πτηνοτροφική εταιρία, χωρίς αυτή να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις χορηγήσεως τούτου. Όταν δε εκείνος δεν ενέδωσε στην αξίωση του Ανδρέα, ο τελευταίος του είπε: «Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όσο είσαι εδώ οφείλεις να εξυπηρετείς την οικογένεια Παπανδρέου;»!
Αυτή ήταν η νοοτροπία του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ, που ανέτρεψε τις αρχές και παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας και εμβολίασε αυτή με τον άκρατο κομματισμό και το στίγμα της ιδιοτέλειας. Έκτοτε εμφανίσθηκε και αναπτύχθηκε η διαφθορά δια της γνωστής φράσεως «είπαμε για ένα δωράκι προς εαυτόν, αλλά όχι και ως 500 εκατομμύρια!».


Και όμως, ο υιός του, μόλις ανέλαβε την εξουσία, διεκήρυττε προς τα ΜΜΕ τους εξωτερικού, ότι κυβερνά ένα λαό διεφθαρμένο. Συγκάλεσε μάλιστα και σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεχθέντα να εμφανισθεί ως δανειστής του πατρός του, προκειμένου να δικαιολογηθεί στην εφορία το τίμημα αγοράς και η δαπάνη ανακατασκευής της γνωστής βίλας της τρίτης συζύγου του στην Εκάλη.
Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε να αναφερθεί στα Μνημόνια από τους δανειστές μας η Βουλγαρία, ως πρότυπο χώρας προσελκύσεως επενδυτών, λόγω του ότι οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν υπερβαίνουν τα 350 ευρώ και τα ημερομίσθια των εργατών το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως. Δια του τρόπου αυτού εμμέσως πλην σαφώς εκφράσθηκε η επιθυμία καταλήξεως των μισθών και ημερομισθίων στα άνω ποσά και στην πατρίδα μας.
Με τα ημερομίσθια και τους μισθούς αυτούς, που είναι ανάλογοι εκείνων των μισθωτών του κομμουνιστικού καθεστώτος του Στάλιν, οι μεν εργοδότες «καμώνονται» ότι πληρώνουν τους εργαζομένους, οι δε τελευταίοι ότι εργάζονται! Να, γιατί παρά τα χαμηλά ημερομίσθια, ουδείς επενδυτής από τα κράτη της Ευρώπης, ιδρύει επιχειρήσεις στη Βουλγαρία. Κάποιοι Έλληνες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκεί, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα, για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία της πατρίδος τους και να απολαύσουν τη φορολογική ατέλεια της Βουλγαρίας.
Ο νεαρός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ουδέποτε αναμιχθείς στην βιοπάλη, για να είναι σε θέση να γνωρίζει και να αντιληφθεί τις δύσκολες συνθήκες ζωής του Λαού, με περισσή σκληρότητα περικόπτει συντάξεις εκείνων που εμόχθησαν μία ολόκληρη ζωή, θυσιαζόμενοι για το υπηρεσιακό τους καθήκον.
Εντέλλεται δε υπαλλήλους του λογιστηρίου να ζητήσουν από συνταξιούχους ανωτάτους Δικαστές επιστροφή μέρους της συντάξεώς τους, που κατεβλήθη προ εξαμήνου, βάσει νόμου και για αιτία νόμιμη, ως δήθεν αχρεωστήτου, με την απειλή κινήσεως του Κώδικος περί Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων. Και εάν το καταβληθέν ποσό είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ, η επιστροφή τούτου γίνεται εις δόσεις. Εάν δε, είναι ανώτερο, έστω και κατά 50 ευρώ, ζητείται η εφάπαξ επιστροφή του μέχρι 4ης Απριλίου 2013.
Τα ανωτέρω, που αποτελούν πρόδηλη παραβίαση των κανόνων της χρηστής διοικήσεως και αντίκεινται στην φορολογική απαλλαγή της βουλευτικής αποζημιώσεως κατά 50%, ουδέποτε θα ήτο δυνατόν να συμβούν, αν το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνον το κύρος του Μνημονίου, δεν είχε δεχθεί το δήθεν «Δίκαιο της Ανάγκης και του Δημοσίου Συμφέροντος», δια του οποίου κάθε διάταξη του Συντάγματος και κάθε διάταξη νόμου, είναι δυνατόν να παραλύσει.
Η τρικομματική κυβέρνηση προχωρεί σε νομοθετήματα, με πρωτοβουλίες διαφόρων Υπουργών, χωρίς να μελετώνται οι επιπτώσεις τούτων στην ελληνική κοινωνία και το έθνος γενικώτερα.
Οι τοπικές εφημερίδες της Θράκης αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει νομοθέτημα, δια του οποίου, αναγνωρίζονται αμέσως αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων, που αφορούν τις μειονότητες. Αν αυτή η διάταξη γίνει νόμος του κράτους, η τουρκική ένωση Ξάνθης, που δεν έχει αναγνωρισθεί από τα ελληνικά Δικαστήρια, βάσει του νόμου τούτου θα αναγνωρισθεί τώρα χωρίς καμμία άλλη διαδικασία. Ενώ, άνευ του νόμου τούτου, θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση και να εξετασθεί από τα ελληνικά δικαστήρια η συνδρομή των προϋποθέσεων αναγνωρίσεως του σωματείου τούτου. Περιττό να σημειωθεί, ότι κάποιες κυρίες στο Υπουργείο Παιδείας, γνωστές για τις φιλοτουρκικές διαθέσεις τους, συνηγορούν και μάχονται για τη προώθηση του άνω νομοσχεδίου.
Η Κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος της στο πώς θα ικανοποιήσει τα στελέχη της Τρόικας και δεν φαίνεται να παρακολουθεί τα εθνικά συμφέροντα, στο μέτρο που επιβάλλουν οι κρίσιμες περιστάσεις. Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι η οικονομική πρόοδος δεν μπορεί να επέλθει χωρίς την άμεση βελτίωση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου αχρήστευσε το νομοσχέδιο Καραμανλή για την ίδρυση αγροφυλακής, που θα εξασφάλιζε την καλλιέργεια της ελληνικής γης, για να προωθήσει το σχέδιο «Καλλικράτης», με το οποίο επιβάρυνε την οικονομία κατά 4 δις ευρώ και ικανοποίησε ίσως άλλους, που περιέργως ήθελαν τον κατατεμαχισμό της Ελλάδος σε μεγάλες περιφέρειες.
Η μοίρα της πατρίδος μας είναι οι πολιτικοί ταγοί της να εξυπηρετούν ηγέτες άλλων χωρών και να παραβλέπουν τις επιθυμίες και τους πόθους του ελληνικού λαού.

 .proinoslogos.gr
27/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin