Tuesday, February 5, 2013

Επιστράτευση των ναυτικών αποφάσισε η κυβέρνηση

Τα πληρώματα των πλοίων αποφάσισε να επιστρατεύσει η κυβέρνηση, από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της, παρά το «τελεσίγραφο» του υπουργείου. Άμεσα θα ξεκινήσει η επίδοση των φύλλων πορείας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης τόνισε πως «η ΠΝΟ αποφάσισε σήμερα με οριακή πλειοψηφία την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή. Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια έντιμα και καλόπιστα προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους ναυτεργάτες. Κάναμε εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις», ενώ πρόσθεσε πως «όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο».

Η ΠΝΟ ζητάει, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλει, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Ζητάει επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.
 .agelioforos.gr
5/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin