Saturday, March 30, 2013

Γ.Χατζημαρκάκης:"Προμελετημένα τα όσα έγιναν στην Κύπρο"....«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο»

 
--
Προμελετημένη και προσχεδιασμένη ήταν οι επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει «τάξη» στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου, δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Οι μυστικές γερμανικές υπηρεσίες, είπε, με «παραγγελία» του Βόλφκανγ Σόιμπλε, παρήγγειλαν τη έκθεση που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσα από το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ στις 3 Νοεμβρίου, η οποία παρουσίαζε ότι η Κύπρος ήταν πηγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος[Ι].


Αν η κ. Μέρκελ παρουσιάζεται ως η γυναίκα που κάνει κουμάντο σε μια χώρα της ΕΕ, τότε είναι γεγονός που τις δίνει προβάδισμα στις εκλογές της Γερμανίας.

«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο» είπε, ενώ σε σχέση με την ομάδα διάσωσης που εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δημόσιους υπάλληλους της ΕΕ καθώς στην Ελλάδα η ίδια ομάδα δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητη.
 .sigmalive.com
30/3/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ 3/11/12-5/11/12:

4 comments:

  1. Πρόεδρος Βουλής: Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος....«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ»....

    Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου, απέστειλε σήμερα προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε δηλώσεις ύστερα από το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Κόκου Φωτίου, στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου είπε ότι «με αφορμή τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας οι οποίες θα επαναλαμβάνονται, θα πολλαπλασιάζονται και θα μετατρέψουν την Κύπρο σε μια αποικία χείριστης μορφής, θέλω να στείλω το μήνυμα στο κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου».

    Πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και αυτή η οδός απαιτεί θυσίες, όμως με την έξοδο από την Τρόικα και από τον μηχανισμό θα διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας κυριαρχία, την ηθική μας ακεραιότητα και την οικονομική μας αυτοτέλεια. Εάν παραμείνουμε στα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου η τύχη της Κύπρου θα είναι προδιαγεγραμμένη και δεν θα υπάρχει μέλλον».

    Γι’αυτό, συνέχισε «θέλω να επαναλάβω ότι χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός και εμείς επεξεργαζόμαστε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο όταν είμαστε έτοιμοι θα το καταθέσουμε και στη κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και ενώπιον του λαού. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει η ύφανση ενός δικτύου ενότητας, αλληλεγγύης μαζί με τους λαούς του Νότου που σήμερα πλήττονται από την αναλγησία και την προσπάθεια πλήρους επικυριαρχίας από την Γερμανία, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους».

    Θα πρέπει, σημείωσε ο κ. Ομήρου «να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα να την εθνική μας κυριαρχία, να την επανακτήσουμε, ας είμαστε σαφείς και ωμοί, και ταυτόχρονα θα πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχίσει, δεν είναι αυτή η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, είναι η Ευρώπη των χρηματαγορών, είναι η Ευρώπη της αποστέρησης δικαιωμάτων, είναι η Ευρώπη η οποία καταπιέζει λαούς».


    Πηγή: Ράδιο 107,6
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=231965&-V=articles
    31/03/2013 - 12:49

    ReplyDelete
  2. Πρόεδρος: Με απείλησαν ότι θα έκλειναν και τις δύο τράπεζες......

    Λευκωσία: Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην συνέντευξή του που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Eurogroup, αλλά και για τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ. Ο κ.Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι τον απείλησαν ευθέως ότι θα έκλειναν και τις δύο μεγάλες τράπεζες του νησιού, αν δεν συμφωνούσε με όσα του ζητούσαν.

    Ακολουθεί η συνέντευξη για όσα διαδραματίστηκαν:-

    Θα σώζαμε τις δύο τράπεζες εάν περνούσαμε το πρώτο σχέδιο κουρέματος των καταθέσεων, το οποίο απορρίφθηκε από τη Βουλή;
    - Η Λαϊκή δεν σωζόταν με τίποτε, δυστυχώς. Κι αυτό έπρεπε να γίνει από πριν αλλά το άφησαν να το βρούμε εμείς.

    - Η Τράπεζα Κύπρου;
    - Θα μπορούσε να επιβιώσει.

    - Υπήρχε δυνατότητα να μη δεχθούμε την πρόταση που τέθηκε ενώπιόν μας στο Γιούρογκρουπ;
    - Εκείνη την ημέρα, οι συζητήσεις ήταν συνεχείς. Είχαμε φτάσει στις 3.45 τα ξημερώματα και αφού είπα όσα είχα να πω χωρίς ανταπόκριση, σηκώθηκα να φύγω λέγοντάς τους ότι εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου δεν έχω οτιδήποτε άλλο να κάνω. Τότε ο κ. Άσμουσεν μού απάντησε πως θα τηλεφωνήσει στον κ. Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά, και την Τρίτη, ανέφερε «να μην έχετε παράπονο όταν δεν θα έχετε καμιά από τις δύο τράπεζες να λειτουργεί». Μου ανέφερε ότι κόβονται τα οποιαδήποτε ποσά ρευστότητας, η Λαϊκή ούτως ή άλλως είναι χρεοκοπημένη, η άλλη δεν θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει.

    Αυτή ήταν και η τελευταία προθεσμία που μας είχαν δώσει μέχρι και τις 21 Μαρτίου. Αυτό που είχαν στόχο ήταν το κούρεμα των Ρώσων και τίποτε άλλο. Σ’ όλες μου τις επαφές αυτό που επαναλάμβανα συνεχώς ήταν πως δεν ελέγχω τη Βουλή και θα πάω πίσω και θα απορριφθεί η πρόταση. Τους είπα ότι μας ζητούσαν στην αρχή να γίνει έρευνα για το ξέπλυμα χρήματος, το δεχθήκαμε. Μας είπαν να πάμε στο 12,5% τον εταιρικό φόρο γιατί ήταν ψυχολογικό για τους Γερμανούς, το πράξαμε. Ζήτησαν ένα τέλος πάνω στους τόκους το αποφασίσαμε κι αυτό.

    - Πριν πάτε στη συνάντηση δεν είχατε πολιτικές επαφές;
    - Μίλησα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι, μίλησα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επέμεινε στον να υπάρξει ένας επιμερισμός των βαρών (burden sharing). Στη συνάντηση που είχα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μαζί της ξεκαθάρισα πως δεν τίθεται θέμα επιβολής κουρέματος. Επέμεινε στον επιμερισμό βαρών. Φάνηκε να συμφωνεί με την ιδέα μου (για τη μη επιβολή κουρέματος). Στη συνέχεια η κ. Λαγκάρτ δήλωνε πως δεν θα συμμετείχε το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) εάν δεν υπάρξει κούρεμα. Η Μέρκελ έλεγε πως δεν θα πάρει πακέτο στήριξης στη Βουλή της Γερμανίας για την Κύπρο εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ.

    - Τι είπατε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ποια η αντίδρασή του;
    - Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Πούτιν, μετά τη λήψη της πρώτης απόφασης. Μου είχε αναφέρει πως τον ενδιαφέρει να εμβαθύνει τις σχέσεις της Ρωσίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, διότι οι συναλλαγές είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορεί να τις αγνοήσει κανένας. Του εξέφρασα την ετοιμότητά μου να πάω από το ίδιο βράδυ στη Μόσχα και την επομένη να συναντηθούμε. Η απάντησή του ήταν πως ευχαρίστως θα ήθελε να με δει, αλλά θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η καλή προεργασία μεταξύ των συνεργατών μας ώστε όταν θα συναντηθούμε να έχει περιεχόμενο η συνάντησή μας. Του ζήτησα να δώσει οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας για συνάντηση με τον δικό μας υπουργό. Τον ενημέρωσα ότι στη Μόσχα ήταν και ο υπουργός Ενέργειας για να συζητήσει το θέμα της ενέργειας. Όντως έδωσε οδηγίες για την πραγματοποίηση συναντήσεων. Τελικά, η απάντηση που έδωσαν ήταν πως μόλις κλείσουμε τη συμφωνία με την Τρόικα θα μελετούσαν το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου.

    - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/139037/proedros-me-apeilisan-oti-tha-ekleinan-kai-tis-dyo-trapezes#sthash.yCtftQzh.dpuf
    31/3/13

    ReplyDelete
  3. «Είναι η ώρα της ενότητας».....

    Eίναι η ώρα της σύμπνοιας, της ενότητας όλων, και η ώρα που θα πρέπει η κάθε πολιτική δύναμη να καταθέσει τη σοφία της και να την αξιοποιήσει προς το συμφέρον και το καλό του τόπου και του λαού, δήλωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Φύτος Κωνσταντίνου μετά το πέρας του Εθνικού Μνημοσύνου του Γεωργίου Χ. Αζίνα που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα.

    Έστειλε επίσης το μήνυμα πως όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν μακριά από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις, αντιπαλότητες και προκλήσεις, προσθέτοντας παράλληλα πως μόνο έτσι θα μπορέσει ο τόπος να ξεπεράσει τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, που έχει ενώπιον του.

    Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επεξεργαστεί μέτρα λέγοντας πως « ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά μέτρων» που θα πρέπει ωστόσο, όπως συνέχισε, να ληφθούν άμεσα, ούτως ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια ανάσα στο Κυπριακό λαό, να μπορέσει να προχωρήσει παρά κάτω και σύντομα να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα που έχει ενώπιον του.

    Δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, πρόσθεσε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση έχοντας την ευθύνη θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση.

    Όσον αφορά κατάλογο με ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να τους έχουν διαγραφεί χρέη, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως θα πρέπει να απονεμηθούν ευθύνες όχι μόνο σ’ αυτούς που συγκαταλέγονται στον κατάλογο ο οποίος πρέπει να διερευνηθεί για να ξέρουμε σίγουρα και το τι έγινε, όπως είπε, αλλά και σε όλους οι οποίοι ενέχονται με τον α ή β τρόπο σε αυτό το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός.

    Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ακόμη πως η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζήτησε επίσης τη λίστα των όσων είχαν αποσύρει μεγάλα ποσά, ιδιαίτερα στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, προ της απόφασης της Τρόικας.

    Δεσμεύτηκε τέλος, όταν αυτός ο κατάλογος έρθει στην επιτροπή να αξιοποιηθεί.



    Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=231967&-V=articles
    31/03/2013 - 12:56


    ReplyDelete
  4. Οι πρώην κομμουνιστές.....
    ......
    Σίγουρα, η ιστορία και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα αποκαλύψουν τι παίχτηκε μεταξύ της Μέρκελ και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δυο ανθρώπων που μεγάλωσαν και έζησαν σε δυο πρώην κομμουνιστικές χώρες , και λίγο-πολύ έχουν μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Ο Πούτιν ήθελε πίσω στη χώρα του τα λεφτά των Ρώσων που διέφυγαν στην Κύπρο, για να τα φορολογήσει και να μετριάσει τις αντιδράσεις του ρωσικού λαού που ακόμη πεινά και υποφέρει, και η Άγκελα Μέρκελ φαίνεται πως δεν ήθελε να τα βάλει τόσο έντονα με τον πρώην κομμουνιστή - σύντροφο, ξέροντας ότι έχει μπροστά της εκλογές και μιαν αντιπολίτευση να την κτυπά αλύπητα για το θέμα του μαύρου χρήματος. Ακόμη κι αν ήθελε να βοηθήσει τον Νίκο Αναστασιάδη, με εκείνο το αλησμόνητο «μην ανησυχείς…», δεν μπορούσε.

    Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν, είναι σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν στον κυπριακό λαό. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Δρ Πανίκος Δημητριάδης, συμμετέχοντας στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου των Κεντρικών Τραπεζιτών των χωρών της Ευρωζώνης και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήξερε για το «κούρεμα» των καταθέσεων που θα έβρισκε μπροστά της η Κύπρος όταν πήγαινε στο Eurogroup. Ενημέρωσε αμέσως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, ήξερε ο νέος Πρόεδρος ότι το «κούρεμα» ήταν στο τραπέζι και μάλιστα με τρόπο έντονο και σκληρό; Η απάντηση ήταν «ναι»..........http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/558047
    31.3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin