Tuesday, March 19, 2013

Μ.Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι θέλουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ελλάδα....

Επιστολή για τις εξελίξεις στην Κύπρο συνέταξε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού - πλέον είναι απύρετος, σε καλή κατάσταση. 

«Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου», συμπεραίνει ο Μίκης Θεοδωράκης, προσθέτοντας:

«Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα».
Ο ίδιος καταλήγει: «Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό "μειονέκτημα" (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα». 
.enet.gr
19/3/13

1 comment:

  1. Σόιμπλε: Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου «χρεοκόπησε»....«Όποιος επενδύει τα χρήματα του σε χώρες με λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει ευθύνες»...

    Οι επενδυτές που τοποθέτησαν τα χρήματα τους στην Κύπρο με στόχο να πληρώνουν χαμηλότερο φόρο, θα πρέπει να επωμιστούν τους κινδύνους όταν η κατάσταση οδηγεί σε ένα σχέδιο διάσωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος και χαρακτήρισε χρεοκοπημένο το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

    «Οποιοιδήποτε επενδύουν τα χρήματα τους σε μια χώρα όπου πληρώνουν λιγότερους φόρους και όπου πιθανώς να υπάρχει χαλαρότερη εποπτεία, επωμίζονται τους κινδύνους όταν οι τράπεζες αυτής της χώρας σταματήσουν να είναι φερέγγυες. Αυτό είναι γεγονός», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

    Αν δεν πληρώσουν το τίμημα για το πακέτο διάσωσης, τότε το βάρος θα έπεφτε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για τα δισεκατομμύρια των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο.

    Ο Σόιμπλε είπε ακόμη ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, το οποίο χρησιμοποίησε την επιβολή χαμηλού συντελεστή φορολογίας για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, «έχει χρεοκοπήσει».

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=126751
    16/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin