Sunday, March 3, 2013

Διαμαρτυρία Δαμανάκη για την κινδυνολογική οδηγία της Κομισιόν για την Ελλάδα

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας με σημερινή της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Η Μαρία Δαμανάκη ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους και έκδοσης της οδηγίας, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ειρηνική και ασφαλής χώρα, ενώ ερωτά αν θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση στις οδηγίες της Κομισιόν για την πατρίδα μας.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Κυριακής, υπήρξε νέα επιβεβαίωση και απαντήσεις του επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα για τις αποκαλύψεις του vima.gr  σχετικά με το κινδυνολογικό email για την ασφάλεια των στελεχών της στην Ελλάδα. Ουδεμία απάντηση όμως δόθηκε για το αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη ευθύνεται η...δημοσιοποίηση της οδηγίας για τον θόρυβο που έχει προκληθεί, καθώς υποστηρίζει τα εξής:



1) Οι ελληνικες Αρχες με τις οποιες συνεργάζεται η Υπηρεσία Ασφαλείας της Επιτροπής είναι η Ελληνική Αστυνομία. Ειναι σε τακτική επαφή , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επισκέψεις Επιτρόπων κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών/

2) Ναι, οι οδηγίες είναι (αυτονόητα) μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη του προσωπικού της Επιτροπής το οποίο δουλεύει για την Ελλάδα κατ'αίτημα της χώρας .

3) Η Επιτροπή με κάθε τροπο συνδράμει στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας κι η ευρεία δημοσιοποίηση των προφανών εσωτερικών κανόνων ασφαλείας του προσωπικού της είναι αυτή που μπορεί να θίξει την εικόνα της χωρας

4) Έστειλα τις απαντήσεις ταυτόχρονα στο ΒΗΜΑ, που έγραψε το άρθρο, και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που ηρθε σ'επαφή μαζί μου και ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα. Ειμαι στην διάθεση του Βήματος για περισσότερες εξηγήσεις

Με τις απαντήσεις αυτές, ο κ. Καρβούνης επιβεβαιώνει την ύπαρξη των σχετικών οδηγιών

Πρώτον, επιβεβαιώνει εκ νέου την ύπαρξη των σχετικών οδηγιών, εμπλέκει την Ελληνική Αστυνομία με την υπόθεση και ταυτόχρονα δεν απαντά αν υπάρχει προηγούμενο με αντίστοιχες οδηγίες της Επιτροπής σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τόσο το ίδιο το email όσο και η νέα απάντηση του κ. Καρβούνη, καθιστούν απόλυτα σαφές ότι τα στελέχη της Ευρωπαικής Επιτροπής που επισκέπτονται την Αθήνα βρίσκονται σε κίνδυνο (τους ζητείται εγγράφως μέχρι και να αποκρύπτουν την ταυτότητά τους με σειρά από τρόπους!) και καθοδηγούνται ευθέως να λαμβάνουν μέτρα σαν να μην βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά επί εδάφους χώρας που ανήκει σε κάποια άλλη κατηγορία. Εν προκειμένω, θα ήταν σημαντικό να διερευνηθούν και οι νομικές πτυχές αυτού του ζητήματος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και ένα ακόμα σημείο, αυτό στο οποίο ο κ. Καρβούνης αναφέρει ότι η «δημοσιοποίηση» μπορεί να θίξει την εικόνα της χώρας! Εδώ, δεν δημοσιοποιούνται εσωτερικοί κανόνες ασφαλείας όπως αναφέρει στην πιο πάνω απάντησή του. Δημοσιοποιούνται, κατά το καθήκον της δημοσιογραφίας, πρωτοφανείς για τα ευρωπαικά δεδομένα οδηγίες που εμφανίζουν την Ελλάδα ως… Καμπούλ!

 .tanea.gr
3/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin