Tuesday, March 19, 2013

Εκπρόσωπος: Διαβουλεύσεις με ξένους ηγέτες συνεχίζει ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις διαβουλεύσεις και την ενημέρωσή του προς αρχηγούς κρατών και Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφορικά με το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, αλλά και ενόψει της αναμενόμενης σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι χθες βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποίαν ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση στην Κύπρο.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι διερευνάται το ενδεχόμενο μείωσης των αναγκών εξ ιδίων πόρων”, προσθέτει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει στη γραπτή δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης, αναμένεται να συνομιλήσει εκ νέου σήμερα με την κ. Μέρκελ και θα συνεχίσει τις επαφές του και με άλλους ηγέτες.
“Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Αντον Σιλουάνοφ”, καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
.onlycy.com
19/3/13

2 comments:

  1. Cyprus finance chief leaves for Russia amid bailout talks....

    Cyprus Finance Minister Michalis Sarris is to leave for Moscow on Tuesday to hold talks with his Russian counterpart, Anton Siluanov, an official statement said today.

    According to the whitepaper, the island nation’s president Nicos Anastasiades continues bailout talks with EU heavyweights after the Eurogroup decided to impose a haircut on all savings held in Cypriot banks.

    A parliamentary vote on the bailout bill scheduled for Monday is to begin at 4:00pm GMT Tuesday.

    Late on Monday, the Cypriot president reportedly talked with Germany’s Chancellor Angela Merkel who he told a rethink of the one-off levy was not out of question.

    Voice of Russia, RIA
    http://english.ruvr.ru/2013_03_19/Cyprus-finance-chief-leaves-for-Russia-as-bailout-talks-continue/
    19/3/13

    ReplyDelete
  2. Αναβάλλεται για Τετάρτη η ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή.....

    Αναβάλλεται για την Τετάρτη η κρίσιμη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή για το μέτρο φορολόγησης των καταθέσεων.

    Μιλώντας νωρίτερα στην Σουηδική τηλεόραση, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκτίμησε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, το κοινοβούλιο θα καταψηφίσει το εν λόγω μέτρο. διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα».

    Ερωτηθείς μάλιστα για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το «κούρεμα» δεν ήταν κάτι που αναμέναμε από την τρόικα και τους φίλους, όπως είπε, στο Eurogroup.

    Το αναθεωρημένο σχέδιο του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την εξαίρεση των καταθέσεως έως 20.000 ευρώ από την εισφορά, την επιβολή συντελεστή ύψους 6,75% στις καταθέσεις μεταξύ 20.001 και 100.000 ευρώ και 9,9% για καταθέσεις άνω των 100.000.

    Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη φορολόγηση των καταθέσεων αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση πακέτου διάσωσης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Μεγαλονήσου έχουν υπολογισθεί στα 17 δισ. ευρώ, με την Λευκωσία να δεσμεύεται πως θα διασφαλίσει μόνη τα υπολειπόμενα 7 δισεκατομμύρια.

    Εξ αυτών, τα 5,8 δισ. αναμένεται να προέλθουν από την φορολόγηση των καταθέσεων. Το Eurogroup διεμήνυσε την Δευτέρα πως η Κύπρος έχει το δικαίωμα να επιλέξει τους φορολογικούς συντελεστές που επιθυμεί για κάθε κατηγορία καταθέσεων, εφόσον αντλήσει το τελικό ποσό των 5,8 δισ.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/226785/anavalletai-gia-tetarti-i-psifoforia-stin-kupriaki-vouli/#ixzz2NzVWRyZL
    19/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin