Sunday, March 24, 2013

Κ. Παπούλιας: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο.....Έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κύπρο και όχι λόγια

« Η σκέψη όλων μας είναι στην Κύπρο» αναφέρει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει με νόημα : «Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας». «Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και έκφρασης σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας» λέει στο μήνυμά του ο Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει: «Η Επανάσταση του 1821 προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό, ενέπνευσε, συγκίνησε και εξακολουθεί να δημιουργεί σκέψεις για τη δύναμη της συλλογικότητας, της πίστης σε ιδανικά, του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία» για να καταλήξει : «Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις. Για να υλοποιηθούν, χρειάζεται ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά».

Γεύμα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κ. Παπούλιας : Η πατρίδα μας δοκιμάζεται
Τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας στην πολυεπίπεδη, ηθική και πνευματική κρίση που περνάει η χώρα υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου γιορτάζοντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η πατρίδα μας περνά σκληρή δοκιμασία. Η ανεργία, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, η διάχυση της φτώχειας, οι οικονομικές ανισότητες, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Σε τέτοιες συνθήκες βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν ακρότητες, βία, μισαλλοδοξία, διχασμοί», γι΄αυτό, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο ρόλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, είναι σήμερα εξαιρετικά σημαντικός. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσβλέπουν στην κοινωνική της προσφορά και στήριξή της». Επεσήμανε δε ότι γνωρίζει καλά το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας καθώς «η κρίση που περνάμε είναι πολυδιάστατη, είναι κρίση ηθική-πνευματική. Το αξιακό μας σύστημα κλονίζεται, θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας μας αμφισβητούνται και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει σήμερα εξαιρετική σημασία και ο λόγος που αρθρώνει η Εκκλησία. Ακούω με συγκίνηση τους Ιεράρχες που κηρύσσουν αγάπη, αλληλεγγύη, ανεκτικότητα, που εργάζονται για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».
Υπογράμμισε ακόμη την ανυποχώρητη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέρ του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς, όπως είπε, γίνεται αυτόματα πρωτοπόρος στον αγώνα για μια γνήσια και ολοκληρωμένη δημοκρατία.
Ο Κάρολος Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην φτώχεια την οποία χαρακτήρισε μάστιγα και γι΄αυτό είναι σημαντική η κοινωνική αλληλεγγύη που διδάσκει και πρέπει να κηρύττει η Εκκλησία.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : Ενότητα και αυτοθυσία
Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πρόσκληση τόνισε: «Το μυστικό του αγώνα ήταν και είναι πάντοτε η ενότητα και αυτοθυσία. Οι δυσκολίες, οι κρίσεις τα αδιέξοδα σε αυτόν τον κόσμο υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εμείς έχουμε χρέος να μένουμε όρθιοι στα τείχη της καρδιάς μας. Η σημερινή τράπεζα που είχατε την αγάπη να μας παραθέσετε, αυτό νοηματοδοτεί, τη συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας, ο καθένας στο χρέος και στις αρμοδιότητές του, με αντικειμενικό σκοπό πάντοτε την διακονία του ανθρώπου, του Έλληνα και της ευλογημένης αυτής χώρας, της Ελλάδος».
.agelioforos.gr
24/3/13

1 comment:

  1. Σαμαράς: Ελευθερία σημαίνει να πολεμάμε ενωμένοι τα δεινά........Μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου.....

    Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου: «Μέρα Ιστορικής Μνήμης η σημερινή, μέσα σε μέρες Εθνικής δοκιμασίας. Για όλο τον Ελληνισμό. Και ιδιαίτερα, σήμερα, για την Κύπρο...

    Αλλά αρκεί να κοιτάξουμε πίσω, σε ολόκληρη την πρόσφατη Ιστορία μας, για να καταλάβουμε πόσες δοκιμασίες περάσαμε, πάντα με οδυνηρό τρόπο, αλλά πάντα με επιτυχία. Και βγήκαμε πάντα ισχυρότεροι ως Έθνος, καλύτεροι ως κοινωνία, πιο υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, πιο σίγουροι γι’ αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε.

    Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι και όρθιοι...

    Αυτό σημαίνει Ελευθερία: να πολεμάμε ενωμένοι, τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό τον εαυτό μας. Μακριά από διχαστικά συνθήματα, από την μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα Εθνικής μειονεξίας.

    Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αν μείνουν ενωμένοι και όρθιοι!»

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=127473
    25/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin