Sunday, March 10, 2013

Νρόμπριντ: «Το Grexit παραμένει εναλλακτική λύση»

«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» και επαναλαμβάνει το αίτημα για δημιουργία νομικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει ελεγχόμενη πτώχευση και έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ και εκτιμά ότι το κόμμα του, δικαίως κατά το παρελθόν, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.



«Τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», σημειώνει.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το κατά πόσο εξακολουθεί ο ίδιος να επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα, απαντά: «Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

.protothema.gr
10/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα».....Ελληνική έξοδος από το ευρώ «παραμένει μία εναλλακτική αν η Αθήνα δεν μπορεί ή δεν θέλει», λέει ο γγ του CSU...

    Βερολίνο, Γερμανία
    Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του βαυαρικού CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ), επιμένει σε συνέντευξή του ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι «εναλλακτική λύση» εάν η Αθήνα «δεν μπορεί ή δεν θέλει να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα».

    Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, ο Ντόμπριντ εκτίμησε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» και υποστήριξε ότι σωστά το κόμμα του «είχε κατονομάσει μία δυνατότητα αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης» (την έξοδο δηλαδή της Ελλάδας από το ευρώ).

    «Τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση, και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», σημειώνει.

    Σε ερώτηση για το κατά πόσο εξακολουθεί ο ίδιος να επιθυμεί ελληνική έξοδο, απαντά: «Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=502301
    10/3/13

    ReplyDelete
  2. Grexit: Ο Ρουμπινί τα μάζεψε, ο Ελ Εράιν επιμένει....

    Σκληρό πόκερ παίζεται ακόμη στους κόλπους της Ευρωζώνης και στα πλαίσια της τρόικας για το μέλλον της Ελλάδας, όπως προδίδουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της…
    PIMCO, του μεγαλύτερου Fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

    “Είναι εξαιρετικά πιθανό για την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ”, δήλωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της Pimco, Μ. Εl Erian.

    “Η ΕΚΤ πρέπει άμεσα να μειώσει τα επιτόκιά της”, διαμηνύει με τη σειρά του και ο Bill Gross, ο δεύτερος ισχυρός άντρας της Pimco.

    Tαυτόχρονα ο ίδιος τάσσεται υπέρ της δράσης για την εξασθένηση του ευρώ. “Μόνο με την υποτίμηση του ευρώ μπορούν να στηριχθούν οι προσπάθειες της ευρωπαϊκής περιφέρειας”, εξηγεί χαρακτηριστικά ο Gross.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο τρομολάγνος Ρουμπινί παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος για την Ελλάδα και ανακάλεσε τις προβλέψεις του για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

    Ο Ελ Εριάν, ανθρωπος χαμηλών τόνων και προσεκτικός στις δηλώσεις του επιμένει, ίσως κάτι να ξέρει…
    Πηγή: sofokleousin.gr
    http://www.ethnosnews.com/2013/03/grexit-
    13/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin