Tuesday, April 2, 2013

Εθνική και αντεθνικοί

Με το γνωστό παίγνιο των ουσιαστικά αυθαίρετων προθεσμιών, η τρόικα, με τις ευλογίες τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος(!) επιχειρεί τώρα ένα ακόμα βήμα εμβάθυνσης και επέκτασης της κυριαρχίας της στην Ελλάδα: να βάλει χέρι και στην Εθνική Τράπεζα, την τράπεζα που, υπό μία έννοια, συνιστά και την ιστορική ραχοκοκαλιά του πιστωτικού συστήματος της χώρας.
Αν στις επόμενες τριάντα ημέρες δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη συγχώνευσή της με τη Eurobank αλλά και να βρει περίπου 1,5 δις ευρώ από την «αγορά», η τράπεζα περνά ουσιαστικά στον έλεγχο της τρόικας μέσω του ΤΧΣ και, από εκεί, ο δρόμος πια είναι ανοικτός: η Ντόιτσε Μπανκ περιμένει στη γωνία και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η Εθνική θα καταλήξει στα χέρια της γερμανικής τράπεζας – κολοσσού.

Από την ώρα που θα συμβεί κάτι τέτοιο, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την πορεία της χώρας θα φύγει οριστικά από τον εθνικό της έλεγχο. Βεβαίως, το ερώτημα που ευλόγως μπορεί να θέσει κανείς είναι πόση σημασία έχει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στον εθνικό έλεγχο της χώρας… Όταν τίποτα απολύτως δεν κινείται πια στην Ελλάδα χωρίς ή απέναντι στη βούληση της τρόικας, ουσιαστικά δηλαδή του Βερολίνου, το πρόβλημα είναι η Εθνική;
Είναι κι αυτή μία οπτική. Είναι όμως παντελώς εσφαλμένη. Η μετάβαση της Εθνικής ευθέως στα γερμανικά χέρια θα σημάνει αυτόματα και την πλήρη υπαγωγή των δυνατοτήτων της τράπεζας στον γερμανικό πολιτικό και οικονομικό έλεγχο. Κάθε ενδεχόμενο ρόλου της τράπεζας στην πολυπόθητη αλλά μακριά ακόμα ευρισκόμενη ανάπτυξη, θα ελέγχεται ευθέως από τα γερμανικά συμφέροντα και θα βαδίζει με αυτά ως οδηγό. Οι δυνατότητες άμεσης παρέμβασης των γερμανικών συμφερόντων στην ελληνική οικονομία θα αυξηθούν δραματικά τόσο ως προς το τι θέλουν να κάνουν, όσο – προσοχή – κυρίως, ως προς το τι δεν θέλουν να υπάρχει πια σε αυτή τη χώρα, στο τι μπορεί να επιθυμούν να διαλύσουν.
Φυσικά, όλα αυτά θα γίνουν επί της ουσίας «τζάμπα», χωρίς κόστος για τους Γερμανούς: με το υπό εκτέλεση σχέδιο, θα πάρουν τον έλεγχο χωρίς να τους κοστίσει πρακτικά τίποτα. Κι αυτό έχει ασφαλώς μόνο ένα όνομα: λεηλασία. Ταυτόχρονα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις «επενδύσεις» τους στην Ελλάδα: η γερμανική διοίκηση της Εθνικής θα ελέγχει άμεσα και πλήρως, μέσω των δανείων, μία τεράστια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων, ας μην το ξεχνάμε, ήταν υγιείς όταν ξεκίνησε η κρίση, αλλά, στα τρία αυτά χρόνια, γονάτισαν από την πρωτοφανή υπερφορολόγηση και την ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ετσι, από τη μεταποίηση μέχρι τη  ναυτιλία και από τη μικρότερη τοπική επιχείρηση μέχρι τις πιο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, ο πραγματικός έλεγχος της όποιας οικονομικής δραστηριότητας θα φύγει μέσα σε ένα βράδυ από τα ελληνικά χέρια και θα περάσει στα γερμανικά με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει όχι μόνον για την πορεία της οικονομίας και της χώρας, αλλά ακόμα και για τα νοικοκυριά που είναι χρεωμένα στην Εθνική.
Πολλοί ίσως έχουν την αυταπάτη να πιστεύουν ότι κι αυτό είναι κάτι «καλό» για την Ελλάδα. Το να χάνει δηλαδή μία τόσο κύρια και σημαντική, ιστορική τράπεζά της. Πολλοί ίσως έχουν την αυταπάτη να θεωρούν ότι η εγκατάσταση των Γερμανών στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής θα είναι προς όφελος της Ελλάδας και της οικονομίας της. Προφανώς, είναι εκείνοι που δεν κατάλαβαν ακόμα τίποτα από τα όσο συμβαίνουν τα τρία τελευταία χρόνια. Ή, πολύ χειρότερα, είναι εκείνοι που κατάλαβαν – και πολύ καλά μάλιστα… 
Μαλούχος Γεώργιος Π.  
 .tovima.gr
2/4/13

7 comments:

  1. Θρίλερ με τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank....

    Προσηλωμένη στο στόχο ολοκλήρωσης της νομικής συγχώνευσης με τη Eurobank στις αρχές Ιουνίου παραμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα περί ακύρωσης του deal λόγω αντιρρήσεων της τρόικας.

    Αξιωματούχοι της Εθνικής Τράπεζας σημειώνουν ότι ανεξάρτητα από την αποδοχή ή μη του αιτήματος που έχει υποβληθεί στις αρχές για παράταση λίγων εβδομάδων στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης του ομίλου, η συνένωση των δύο τραπεζών, στο σημείο που έχουμε φτάσει, είναι μη αναστρέψιμη.

    Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά ότι δεν έχει πληροφορηθεί κάποια αντίδραση της τρόικας για την υλοποιούμενη συγχώνευση.

    «Όλες οι εγκρίσεις έχουν δοθεί από όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ελλάδας και του εξωτερικού» τόνισε σχετικά ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και συγχώνευσης προχωρούν κανονικά.

    Πάντως, σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση για την έκδοση των νέων μετοχών τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης, η οποία τοποθετείται στις αρχές καλοκαιριού, η Εθνική θα αναγκαστεί να υλοποιήσει δύο ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου, μία για την ίδια και άλλη μία για τη θυγατρική της Eurobank.

    Το γεγονός αυτό, εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι, θα δυσχεράνει την προσπάθεια άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων, με στόχο την κάλυψη τουλάχιστον του 10% της έκδοσης μετοχών, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ελέγχου του ομίλου, ο οποίος θα περάσει σε μία τέτοια περίπτωση κατά 100% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Στο μεταξύ η Τράπεζα της Ελλάδος σε επιστολή που απέστειλε στις συστημικές τράπεζες ζητά από τις διοικήσεις τους να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

    Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουν προχωρήσει στη σύγκληση των γενικών τους συνελεύσεων, ώστε να αποφασίσουν τους όρους των αυξήσεων κεφαλαίου.

    Η ΤτΕ ζητά επίσης από τις τράπεζες να εξειδικεύσουν το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου τη στρατηγική τους για το πώς θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, καθώς και να καταθέσουν το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι τα τέλη Απριλίου.

    Οι τράπεζες θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τα μέσα Ιουνίου να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου, τουλάχιστον όσες έχουν βάσιμες ελπίδες να συγκεντρώσουν το ελάχιστο ποσοστό του 10%. Όσοι όμιλοι δεν τα καταφέρουν, θα περιέλθουν στον πλήρη έλεγχο του ΤΧΣ, που θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών που θα εκδοθούν.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174057
    2/4/13

    ReplyDelete
  2. Πίεση Γ. Στουρνάρα προς την τρόικα για ΕΤΕ-Eurobank....

    Του Σταμάτη Ζαχαρού

    Αρνητικά έχει απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση στο αίτημα της τρόικας για αντιστροφή του deal της ΕΤΕ με την Eurobank με το αιτιολογικό ότι μία τέτοια κίνηση θα είχε ολέθριες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

    Ωστόσο η τρόικα επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει προ δεκαπενθημέρου σε σχέση με την υπό εξέλιξη συγχώνευση, όπως είχε αναφέρει τότε, με εκτενές ρεπορτάζ του, το Capital.gr. Η επικείμενη έλευση της τρόικας αναθερμάνει προφανώς το θέμα, δεδομένου μάλιστα ότι οι πληροφορίες από την πλευρά της τρόικας αναφέρουν ότι θα εμφανιστεί ανυποχώρητη.

    Το βασικό επιχείρημα της τρόικας είναι ότι το μέγεθος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών θα είναι τόσο μεγάλο που η απεμπλοκή του δημοσίου και η πώληση σε ιδιώτες θεωρείται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Με λίγα λόγια πιστεύουν ότι θα είναι ευκολότερο να πουληθούν δύο τράπεζες μικρότερου μεγέθους παρά ένας κολοσσός. Το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας θα φτάνει τα 170 δισ. ευρώ, μέγεθος λίγο μικρότερο από το συνολικό ΑΕΠ της χώρας.

    Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης της συγχώνευσης. Επιχειρεί λοιπόν να μεταπείσει την τρόικα, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο κ. Στουρνάρας και από κύκλους της κυβέρνησης εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταφέρει τελικά να αλλάξει την άποψη των δανειστών.

    Αυτό που ελπίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων είναι η αλλαγή των διεθνών συνθηκών σε σχέση με τον αρχικό χρόνο που η τρόικα είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της. Η αστάθεια που προκαλεί στις αγορές η "άγαρμπη" απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, δεν επιτρέπει νέες αστοχίες. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η ματαίωση του deal θα είχε ολέθριες επιπτώσεις τουλάχιστον για την ελληνική αγορά. Εξάλλου, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά και η όποια απόπειρα ακύρωσής τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.


    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1764124
    2/4/13

    ReplyDelete
  3. Υπουλα παιχνίδια...

    Της Ζέζας Ζήκου

    Ποιος, άραγε, μπορεί να παίζει ύπουλα παιχνίδια... γύρω από το μείζον ζήτημα της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank; Είναι τόσο άθλιοι αυτοί της τρόικας –ή τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω της– να απαιτούν την ανακεφαλαιοποίηση ξεχωριστά των δύο τραπεζών και όχι ως μια νομική οντότητα, απαίτηση που ματαιώνει ουσιαστικά την ήδη δρομολογείσα συγχώνευση; Πώς είναι δυνατόν να σταματήσει μια συγχώνευση, που κατ’ ουσίαν έχει προχωρήσει σημαντικά;

    Κάτι τέτοιο θα είχε τεράστια νομικά προβλήματα αφού η συγχώνευση έχει προχωρήσει και η διαπραγμάτευση της νέας μετοχής γίνεται κανονικά. Η Εθνική τύπωσε εκατομμύρια νέες μετοχές, οι οποίες διαπραγματεύονται από τα τέλη Φεβρουαρίου στο χρηματιστήριο και αυτό που μένει είναι να ολοκληρωθεί η νομική ένωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη όποιος παίρνει χρήματα από το ΑΤΜ δεν πληρώνει προμήθεια αν ο λογαριασμός είναι στη μία ή την άλλη τράπεζα.

    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο αυτό, ενώ κύκλοι της τράπεζας διαμηνύουν ότι η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη και οι συνέργειες από τη συγχώνευση πάρα πολύ μεγάλες. Και εκφράζει σε όλους τους τόνους την επιθυμία του να προχωρήσει το deal, τονίζοντας πως αν προκύψει πισωγύρισμα, ο αντίκτυπος σε ολόκληρη την οικονομία θα είναι ιδιαίτερα αρνητικός, ειδικά μετά τα γεγονότα της Κύπρου.

    Τώρα η τρόικα ισχυρίζεται ότι οι δύο τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν ξεχωριστά, να παραμείνουν ξεχωριστές νομικές οντότητες και στη συνέχεια να πουληθούν ξεχωριστά. Ισχυρίζεται ότι μια μεγάλη τράπεζα που θα έχει κεφαλαιοποίηση 170 δισ. ευρώ, σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας, δεν έχει λόγο να γίνει. επίσης, λέει ότι δεν είναι σκόπιμο και είναι και επικίνδυνο να έχει μια τράπεζα τέτοιο μέγεθος με 81 δισ. ευρώ δάνεια και πάνω από 60 δισ. καταθέσεις. Ακόμη, λένε, ότι ένα τέτοιο γιγάντιο σχήμα αποκλείει τους ιδιώτες από την απόκτηση του 10% και ουσιαστικά η τράπεζα θα περάσει εξ ολοκλήρου στο ΤΧΣ. Οταν η ίδια, τον Οκτώβριο, μετ’ επαίνων έδινε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας, γιατί τώρα κάνει πίσω;

    Είναι γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι οι τραπεζίτες δεν θέλουν να χάσουν τις τράπεζές τους. Τώρα τρέχουν να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίων, να βρουν συμμάχους και να βάλουν λεφτά ώστε να διατηρήσουν το 10% και να έχουν δικαίωμα στο μέλλον να επαναγοράσουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) την τράπεζα. Αν δεν κάνουν αυξήσεις κεφαλαίων χάνουν αυτό το δικαίωμα, που ισχύει για μια 5ετία αφού το ΤΧΣ είναι υποχρεωμένο να πουλήσει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.....
    ......http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/04/2013_491302
    2/4/13

    ReplyDelete
  4. Casus beli οι απαιτήσεις της τρόικα για Εθνική Eurobank...

    Του Θανάση Λυρτσογιάννη

    Η τρόικα είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Το επισημάναμε πολλές φορές από τη στήλη αυτή. Και τώρα, για πολλοστή φορά, οι τροϊκανοί έσπευσαν να μας επιβεβαιώσουν ζητώντας περίπου την ακύρωση της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank.

    Κι ενώ ομόφωνα τραπεζίτες, αναλυτές και άλλοι ειδικοί (καθώς και η τρόικα) εξέφρασαν τη συμφωνία τους με το deal και προπαντός με τις ευεργετικές επιδράσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία και στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και επιστροφής από στην ανάπτυξη, ήρθε ξαφνικά η τρόικα να ναρκοθετήσει το εγχείρημα.

    Τώρα οι τροϊκανοί ανακάλυψαν (λες και δεν το ήξεραν προηγουμένως) ότι το νέο σχήμα είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα και εξ΄ αυτού του λόγου αποτελεί κίνδυνο.

    Αν αυτός είναι ο νέος κανόνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε σύμφωνα με τη λογική της τρόικα θα πρέπει να περιμένουμε διασπάσεις τραπεζών.

    Μα , είναι με τα καλά τους οι τροϊκανοί; Μήπως συνειδητά τορπιλίζουν την ελληνική οικονομία κάθε φορά που πάει να σηκώσει κεφάλι; Οτι κι αν συμβαίνει αν δεν τρελαθούμε με τα καμώματα της τρόικα, δεν θα τρελαθούμε ποτέ. Και αν η οικονομία αντέξει τη φθοροποιό δράση της, θα αποδείξει ότι είναι εφτάψυχη.

    Η ψύχραιμη και ορθολογική οικονομική αντιμετώπιση, το εθνικό συμφέρον επιβάλουν στην κυβέρνηση όχι απλώς να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή, αλλά να προειδοποιήσει την τρόικα ότι μία τέτοια παράλογη και ανορθολογική απαίτηση μπορεί να αποτελέσει casus beli.

    Επιτέλους, ας βάλουμε ένα τέλος σε απαιτήσεις της τρόικα που είναι βλακώδεις και αντί να βοηθούν τη χώρα, τη βυθίζουν στην παρακμή.

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=113019625
    2/4/13

    ReplyDelete
  5. Συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank μέχρι τέλος Μαίου...

    Την απόφαση για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank επαναβεβαίωσαν κατά τη σύσκεψή τους την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί. Το θέμα θα εξετασθεί σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα.

    Η αγορά αναμένει την οριστική διευθέτηση της συγχώνευσης και τη σχετική διαβεβαίωση μετά τις επαφές με την τρόικα παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές στο σύνολό τους επισημαίνουν πως η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί και πως η συμφωνία είναι μη αναστρέψιμη.

    Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, όπως και το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμούν πως η συγχώνευση θα προχωρήσει κανονικά.

    Η αγορά από την πλευρά της επισημαίνει πως η όποια αβεβαιότητα πρέπει άμεσα να αρθεί και να πάψει να αναπαράγεται και ως εκ τούτου εκτιμάται πως μέχρι τη Δευτέρα το θέμα θα έχει λήξει οριστικώς και αμετακλήτως.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών θα έχει λήξει στο τέλος του Μαΐου ή στις αρχές του Ιουνίου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174341
    4/4/13

    ReplyDelete
  6. Ξεχωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις για ΕΤΕ- Eurobank....

    Η επιλογή των ξεχωριστών διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης φαίνεται τελικά πως προκρίνεται για την Εθνική και την Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. Σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και σήμερα.

    Οι πληροφορίες μέχρι αυτή την στιγμή αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, καθώς το σφιχτό χρονοδιάγραμμα δεν επιτρέπει μεγάλες παρατάσεις. Αυτό ήταν, μάλιστα, ένα σημείο για το οποίο η Τρόικα επέμενε σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με απόλυτο τρόπο.

    Κατά τα άλλα οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα business plan που έχουν συγκροτηθεί από τις τράπεζες συζητούνται με την Τρόικα.
    http://www.enikos.gr/economy/135063,Jexwristes_anakefalaiopoihseis_gia_ETE-_.html
    7/4/13

    ReplyDelete
  7. Στη μέση έμεινε η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank...

    Σταματάει η διαδικασία συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το βράδυ της Κυριακής από την Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του διοικητή της ΤτΕ, Γ.Προβόπουλου.Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών η οποία θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Απριλίου, ενώ αναφέρονται ξεχωριστά η Εθνική και η Eurobank.
    Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤτΕ έχει ως εξής :
    Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.
    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
    Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος, τονίζει η τράπεζα της Ελλάδος.......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174788
    7/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin