Tuesday, April 9, 2013

Παγκοσμιοποίηση: μεγαλύτερος λόγος στα κοινοβούλια....

Τα κοινοβούλια των εθνών θα πρέπει να έχουν αποφασιστικότερο λόγο στις διεθνείς συμφωνίες που ορίζουν την τύχη των πολιτών, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, Ότμαρ Κάρας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Σουλτς στην 4η συνάντηση των προέδρων των κοινοβουλίων του G20 στο Μεξικό στις 3-5 Απριλίου. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην ανάκαμψη της οικονομίας, την αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη διαφθορά.


Ο Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) που είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΚ που είναι επιφορτισμένος με τις σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς, τόνισε στην ομιλία του στη συνάντηση ότι μόνο πραγματικά παγκόσμια συνεργασία και γνήσια οικονομική διακυβέρνηση μπορούν να αποτρέψουν νέες οικονομικές κρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό κρίσιμος θα είναι ο ρόλος των κοινοβουλίων "που πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης". "Αν έχουμε περισσότερες διεθνείς αποφάσεις σε θέματα όπως, για παράδειγμα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ή οι κλιματικές αλλαγές, οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις αυτές", τόνισε.

Οι συναντήσεις των πρόεδρων των κοινοβουλίων των χωρών του G20 δίνουν την ευκαιρία για συζήτηση στο επίπεδο αυτό σημαντικών θεμάτων της διεθνούς επικαιρότητας. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία του θεσμού από το Μεξικό.

 .europa.eu
8/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin