Thursday, April 25, 2013

Μέρκελ: Σε δύσκολη θέση η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, λόγω των οικονομικών αποκλίσεων σε ευρωζώνη και Ε.Ε, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος την Πέμπτη. Επισήμανε πως αν η ΕΚΤ εξέταζε μόνο την κατάσταση στη Γερμανία, θα αύξανε ελαφρά τα επιτόκια, όμως πρέπει να κάνει περισσότερα για τις άλλες χώρες «ώστε να καταστεί διαθέσιμη μεγαλύτερη ρευστότητα». 

«Για τη Γερμανία θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αυξήσει ελαφρά τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, αλλά για τις άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνει ακόμα περισσότερα, Άνγκελα Μέρκελ.


Μιλώντας σε σύνοδο του τραπεζικού τομέα στη Δρέσδη, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της απορρίπτει προς το παρόν τη θέσπιση ενιαίου τυποποιημένου μηχανισμού εγγυοδοσίας των αποταμιεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, φοβάται ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους της σε περιπτώσεις σφαλμάτων και παραλείψεων τραπεζών σε άλλες χώρες - μέλη της ευρωζώνης.
 
Ζημία αναγκάστηκαν να υποστούν οι ανασφάλιστοι καταθέτες στην Κύπρο, όσοι δηλαδή διέθεταν αποταμιεύσεις ή τοποθετήσεις που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης δανειακής συμφωνίας που συνήψε η τρόικα με την Κύπρο.
  .enet.gr
25/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin