Sunday, April 14, 2013

Η «ευρω-λησταρχία» της ΕΕ!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Νέο πολίτευμα εγκαθίσταται καθ' άπασαν την επικράτειαν της ΕΕ: η... «ευρω-λησταρχία»! Οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών της Ευρωζώ­νης συζήτησαν τις λεπτομέρειες της νομικής κατοχύρωσης της αρπαγής των καταθέσεων (!) που βρίσκονται στις τράπεζες των αντίστοιχων χωρών, όταν και σε όποιο ποσοστό κρίνουν οι κυβερνήσεις τους κατά περίπτωση, με πρόσχημα την κατάσταση της κάθε τράπεζας και επί της ουσίας αναλόγως των αναγκών του κρατικού προϋπολογισμού. Ο κάθε πρωθυπουργός δηλαδή θα βουτάει από τις καταθέσεις όσα λεφτά του λείπουν! Ληστεία με ευρωπαϊκή εγγύηση!
Οχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στις 27 χώρες της ΕΕ θα επεκταθεί αυτό το υπέροχο καινούργιο καθεστώς της κατάσχεσης τμήματος ή και όλων των καταθέσεων πάνω από κάποιο ποσό. Το έχει ήδη προαναγγείλει ο αρμόδιος επίτροπος επί της Οικονομίας, ο Ολι Ρεν, μιλώντας σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Η Κομισιόν ετοιμάζει σχετική οδηγία που θα γίνει νόμος σε όλη την ΕΕ, διακήρυξε.

Καμία αξία δεν έχουν επομένως οι διαβεβαιώσεις που έδωσε στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «Δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος για κανέναν καταθέτη και καμία κατάθεση ανεξαρτήτως ύψους» στις ελληνικές τράπεζες. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ότι προσωπική του πρόθεση μπορεί να είναι ότι «ουδείς καταθέτης, μικρός, μεσαίος ή μεγάλος, θα χάσει χρήματα» και όντως αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή όμως που η ΕΕ αποφασίζει ότι οι καταθέσεις πάνω από ένα εγγυημένο όριο (που αυτή τη στιγμή ορίζεται προσωρινά στις 100.000 ευρώ) θα κατάσχονται κατά ένα ποσοστό ή και συνολικά, αν η τράπεζα δεν πηγαίνει καλά, πώς θα εγγυηθεί αυτές τις καταθέσεις ο Γιώργος Προβόπουλος; Θα βγει στο... αντάρτικο κατά του Σόιμπλε;
Υπέρ του αφελληνισμού (!) των ελληνικών τραπεζών από πλευράς ιδιοκτησιακού καθεστώτος τάχθηκε στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ. «Τι θα πει αφελληνισμός; Εγώ θέλω καλές τράπεζες. Δεν με νοιάζει αν είναι γαλλικές, γερμανικές, αμερικανικές ή ελληνικές», δήλωσε, απευθυνόμενος προς τους εμβρόντητους βουλευτές, εκ των οποίων εκείνοι της αντιπολίτευσης των αποδοκίμαζαν.
Δεν σταμάτησε εκεί. «Κατά το ήμισυ δεν είναι ελληνικές. Αν αυτό το διάστημα της μεγάλης κρίσης ήταν ξένα ονόματα, δεν θα ήταν αποκομμένες από τις ξένες αγορές και το θέμα της ρευστότητας που σήμερα αντιμετωπίζουμε, δεν θα υπήρχε. Θα ήταν πολύ καλύτερες οι καταστάσεις!» υπογράμμισε. Μάλιστα. «Θα ήταν πολύ καλύτερες οι καταστάσεις» αν οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν εξ ολοκλήρου στα χέρια ξένων και δεν είχαν καν ελληνικά ονόματα! Αφωνος μένει κανείς.
Θρασύτατοι οι τραπεζίτες, όπως αποδεικνύει και το παράδειγμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη. Δεν τον θέλει η κυπριακή Βουλή - μάλιστα οι επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων αποφάσισαν ομόφωνα τη διενέργεια έρευνας εναντίον του για παραπλάνηση του Κοινοβου­λίου. Δεν τον θέλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Αυτός όμως αρνείται κατηγορηματικά να παραιτηθεί από τη θέση του.
«Εμένα με θέλει η ΕΚΤ!» απάντησε ανερυθρίαστα. Αισθάνεται εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων! Εχει δίκιο. «Μην τολμήσετε να πειράξετε τον άνθρωπό μας γιατί θα παραπέμψω την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!» ήταν το νόημα απειλητικής επιστολής που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στους Κύπριους.
 .ethnos.gr
14/4/13

8 comments:

  1. Sparerhaftung bei Banken soll zum Normalfall werden....

    Die Euro-Finanzminister finden Geschmack an der Zypern-Lösung. Sie wollen, dass künftig alle Bankkunden für Pleiten ihrer Geldhäuser mithaften. Doch einen Streitpunkt gibt es noch.

    Von Florian Eder

    Sparer müssen sich darauf einstellen, dass ihr Vermögen künftig zur Rettung angeschlagener Banken herangezogen werden kann. Am Wochenende berieten die EU-Finanzminister über die Reihenfolge der Haftung im Falle der bedrohlichen Schieflage einer Bank.

    Der für Finanzmarktregulierung zuständige EU-Kommissar Michel Barnier kündigte beim Finanzministertreffen in Dublin an, im Juni einen konkreten Vorschlag dazu vorzulegen. Wie seine Lösung aussehen soll? "Zuerst die Aktionäre, dann die Gläubiger und dann die Anleger mit mehr als 100.000 Euro, wenn das notwendig ist", sagte Barnier. Danach erst sollen Sicherungsmechanismen der Länder und der EU greifen.

    Die Beteiligung von Anlegern soll Banken vom Sonder- zum Normalfall der Wirtschaft machen. Sind sie bislang noch ein systematisches Risiko für die Volkswirtschaft, sollen die Geldhäuser zu gewöhnlichen Unternehmen werden. Das große Ziel ist es, dass der Steuerzahler nicht für Rettung oder Abwicklung von Finanzkonzernen zahlen muss.

    Hohe Zinsen bedeuten höheres Risiko......http://www.welt.de/wirtschaft/article115280629/Sparerhaftung-bei-Banken-soll-zum-Normalfall-werden.html
    14/4/13

    ReplyDelete
  2. Γιατί δεν θα "κουρευτούν" οι Ελληνικές καταθέσεις....

    Του Βασίλη Τσαπρούνη

    Τις τελευταίες ημέρες και στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο με τις αποφάσεις «σοκ» για το «κούρεμα» των καταθέσεων, έχει μεταφερθεί και στην Ελλάδα η έντονη ανησυχία για το εάν και οι καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες είναι «υποψήφιες» για «κούρεμα» κάποιου ποσοστού.

    Η αρχή της έντονης φημολογίας που επικρατεί, έγινε μετά από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ″Κυπριακή″ λύση πιθανόν να δημιουργήσει πρότυπο-παράδειγμα για λήψη ανάλογων αποφάσεων και σε άλλα κράτη-μέλη. Σχετικά γρήγορα, άλλη μερίδα Ευρωπαίων ανώτερων αξιωματούχων με ανάλογες τοποθετήσεις, φρόντισε να κατευνάσει τις ανησυχίες, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κύπρος ήταν «μοναδική» και «μεμονωμένη» περίπτωση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σύνολο των Κυβερνητικών παραγόντων της Ελλάδος, τονίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα.

    Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι δεν θα δούμε «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. Και αυτό, όχι επειδή το λένε οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η «σοβαρότητα- φερεγγυότητα» τους τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση από πολλούς. Αλλά για τους παρακάτω λόγους:

    Το πείραμα της Κύπρου εάν επαναληφθεί, έστω και μια ακόμα φορά (π.χ. στην Ελλάδα), θα σημάνει το τέλος της Ευρωζώνης με μαθηματική ακρίβεια.

    Τα «στεγανά» που με πολύ κόπο προσπαθούν οι Ευρωπαίοι να διατηρήσουν, πλέον δεν θα υφίστανται. Με σχετική ακρίβεια η συμπεριφορά «ντόμινο» θα εξελιχθεί αρκετά γρήγορα, καθώς Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, κλπ., αλλά και κατ’ επέκταση το μεγαλύτερο σύνολο της Ευρωζώνης, θα βιώσει μία βίαιη και πρωτοφανή απόσυρση κατατεθειμένων κεφαλαίων στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, με συνέπεια την πλήρη κατάρρευση του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος. Μέτρα ανάσχεσης σε τέτοια εξέλιξη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν.

    Είναι ένα σενάριο πολύ χειρότερο, και από την οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη πτώχευση ενός «κράτους- μέλους».

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε πειστικές διαβεβαιώσεις ικανές να καθησυχάσουν τις αγορές… «Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση...», «Η Ελλάδα το ίδιο...» Ποιος άραγε θα τους πιστέψει πάλι;…

    Το ανωτέρω σενάριο είναι αρκετά βέβαιο ότι δεν εξυπηρετεί ούτε την Γερμανία, έστω και αν αυτή πείσει ότι οι δικές της τράπεζες είναι ισχυρές και μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις. Ποιο το νόημα της συσσώρευσης κεφαλαίων σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης όλων των «γύρω»;
    Σκεφτείτε ένα άθικτο ανάκτορο σε μία καμένη πόλη. Άραγε πια θα είναι η αξία του; Και αυτό το αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί. Νομίζω ότι δεν είναι πια και τόσο βλάκες…

    Εκτός και αν, και η Γερμανία αποδειχθεί πιόνι μικρής αξίας στη παγκόσμια οικονομική σκακιέρα. Αυτή τη γνώση μέχρι και σήμερα δεν την έχω.

    Τέλος, μια δεύτερη σκέψη που μπορεί να ενισχύει την άποψη ότι όντως η Κύπρος αποτελεί μοναδική περίπτωση, είναι το γεγονός ότι σε αυτή υπήρχε το «συστατικό» Ρωσία, κάτι που δεν υπάρχει αλλού. Ένα θέμα, που από μόνο του χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

    Σαν γρήγορη, αναφορά σημειώνω ότι τα συσσωρευμένα Ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, ήταν σύμφωνα με αδημοσίευτες μελέτες ένα μικρό ποσοστό των αναμενόμενων κεφαλαίων για την επόμενη δεκαετία, τα οποία μπορεί να προσέγγιζαν κάποια εκατοντάδες δισ. δολάρια. Είναι αρκετά πιθανό, «κάποιοι» να θέλησαν να κοπεί αυτός ο «ομφάλιος λώρος», και αυτός ο πακτωλός χρημάτων να κατευθυνθεί σε άλλους προορισμούς… «Ρωσικούς» και «μη»…


    * Τσαπρούνης Βασίλης - Chief Economist / Zulutrade.com


    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1773641
    15/4/13

    ReplyDelete
  3. Draghi avverte le banche: «Grave non prestino a tassi ragionevoli»....

    ROMA - «Se le banche in alcuni paesi non prestano a tassi ragionevoli, le conseguenze per l'Eurozona sono gravi». Lo dice Mario Draghi, presidente della Bce, durante un intervento ad Amsterdam. Secondo Draghi «è particolarmente sconcertante» che le piccole e medie imprese soffrano più delle grandi aziende, «dato che fanno i tre quarti dell'occupazione».

    Alla radice della crisi europea c'è il fatto che «gran parte dei paesi sotto stress soffrono di una perdita di competitività cronica», afferma ancora il presidente della Bce, secondo cui «la via d'uscita è ritrovare la competitivita» attraverso «ambiziose riforme strutturali».

    «La maggior parte delle misure non convenzionali adottate dalle banche centrali in giro per il mondo sono molto simili», sottolinea ancora Draghi, osservando che solo «l'approccio è diverso» e che la Bce «opera in un contesto particolare», con 17 Paesi. Il numero uno dell'Eurotower spiega che, «a differenza di Paesi con una vera e propria struttura federale o con un'unica autorità di bilancio, l'eurozona è composta da diversi paesi sovrani». E quindi «il debito di ognuno di questi ha caratteristiche diverse per quanto riguarda la liquidità e il profilo di rischio». Pertanto, conclude Draghi, «non c'è una misura univoca per definire il premio di rischio nell'area euro».

    Il meccanismo unico di sorveglianza appena approvato a livello europeo è «un primo e importante passo» verso l'unione bancaria, afferma poi Draghi. Ora «vorrei sottolineare l'importante di affiancarlo con un meccanismo unico di risoluzione», cioè del potere di ristrutturare e gestire preventivamente i fallimenti bancari.

    http://www.ilmattino.it/articolo.php?id=265626&sez=ECONOMIA
    15/4/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να λύσει τα πρόβλημα χρέους...

      Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άσκησε πίεση τη Δευτέρα στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να προχωρήσουν τα σχέδια για μια βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση. Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ο Ντράγκι ανέφερε ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης παραμένουν, τονίζοντας παράλληλα τα όρια στην άσκηση πολιτικής της ΕΚΤ. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, η δημοσιονομική προσαρμογή και η αποκατάσταση των ισολογισμών των τραπεζών δεν είναι ευθύνη ή αποστολή της νομισματικής πολιτικής» σημείωσε.

      Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα μέτρα που πρέπει να λάβουν άλλοι θεσμικοί παράγοντες, πρόσθεσε ο Ντράγκι. Επισήμανε επίσης ότι η επεκτατική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ δεν μεταφέρεται πλήρως στις συνθήκες χρηματοδότησης των εταιρειών και των νοικοκυριών σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης. Ο Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τη βαθύτερη ενοποίηση στον τραπεζικό, δημοσιονομικό και οικονομικό τομέα, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες.

      reuters
      http://www.antinews.gr/2013/04/15/212662/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29
      15/4/13

      Delete
  4. Umfrage....Allein die Deutschen glauben weiter an Europa....

    Die EU ist gespalten: In der Krise schwindet die Begeisterung für die europäische Integration. Nur die Deutschen vertrauen auf Brüssel und blicken optimistisch nach vorn.

    In vielen Mitgliedstaaten schwindet das Vertrauen in die Europäische Union (EU) und ihre Institutionen. Zu diesem Ergebnis kommt eine Umfrage des US-Meinungsforschungsinstituts Pew. Demnach ist die Zustimmung zur EU innerhalb eines Jahres von 60 auf 45 Prozent gesunken. "Die Europäische Union ist der neue kranke Mann Europas", resümieren die Forscher.

    Sie befragten im März 8.000 EU-Bürger in acht europäischen Ländern. Außer in Deutschland glauben die Menschen nicht mehr an eine gemeinsame Zukunft auf dem europäischen Kontinent. "Die Bemühung, Europa weiter zu einigen, ist das größte Opfer der Euro-Krise", heißt es in der Studie.

    Die Ausnahme bilden die Deutschen. So unterstützen 60 Prozent der Bundesbürger die Übertragung von mehr Kompetenzen an Brüssel zur Bewältigung der aktuellen Krise. "Die Deutschen leben mental auf ihrem eigenen Kontinent", zitiert die Süddeutsche Zeitung Pew-Forscher Bruce Stokes.

    Deutsche wirtschaftlich zufrieden

    Diese Diskrepanz zeigt sich laut Umfrage nicht nur bei der Bewertung der EU, sondern auch bei der Betrachtung der aktuellen und künftigen wirtschaftlichen Lage. Demnach benoten 77 Prozent der Deutschen ihre persönliche wirtschaftliche Situation als gut, was nur 51 Prozent der übrigen Europäer ebenso sehen. Zudem sind die Deutschen optimistischer: Immerhin 27 Prozent von ihnen glauben an einen Aufschwung in den kommenden zwölf Monaten, nur 15 Prozent der übrigen Europäer erwarten eine Verbesserung der Wirtschaftslage. Und die Wähler in Deutschland sind weitaus zufriedener mit ihrer Regierung: 74 Prozent äußern sich zufrieden über Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU). Für deren EU-Kollegen liegen die Zustimmungsraten unter 40 Prozent.

    Schlechte Nachrichten gibt es dagegen für die Euro-Skeptiker: Neue Parteien wie die AfD in Deutschland werden langfristig wohl kein Kapital aus ihrer Ablehnung der gemeinsamen europäischen Währung ziehen können. Denn laut Pew-Umfrage sind sich die Bürger in Spanien, Griechenland, Frankreich, Italien und Deutschland einig: Mehr als 60 Prozent von ihnen wollen den Euro behalten.-
    http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2013-05/umfrage-europa-integration
    14/5/13

    ReplyDelete
  5. Umfrage: Schuldenkrise isoliert Deutschland in Europa.....

    Erschreckendes Ergebnis einer europaweiten Umfrage: Die wachsende Kluft zwischen den EU-Ländern lässt Deutschland zunehmend isoliert wirken. Mit der Arbeit der Kanzlerin sind die Europäer zufrieden.

    Die Schuldenkrise untergräbt einer Umfrage zufolge europaweit immer stärker das Vertrauen in die EU. Die schlechte wirtschaftliche Lage führt zugleich zu wachsenden Unstimmigkeiten zwischen großen Mitgliedstaaten und einer zunehmenden Isolation Deutschlands, wie eine Studie des Pew Research Center ergab. Sie stützt sich auf eine aus dem März datierende Befragung von 7600 Bürgern aus acht EU-Staaten.

    Demnach empfinden die Bürger in sechs der acht untersuchten Staaten die Deutschen als das am wenigsten mitfühlende Volk, in fünf als das arroganteste. Besonders in Griechenland haben die Bürger keine gute Meinung von Deutschland: Sie halten es sogar für das am wenigsten vertrauenswürdige Land.

    Als einen Lichtblick stellen die Autoren das Vertrauen in den Euro heraus, an dem insgesamt mehr als 60 Prozent der Befragten festhalten wollen.

    Eine positive Haltung zur Europäischen Union äußerten dagegen nur noch 45 Prozent. Vor einem Jahr betrug die Zustimmungsquote noch 60 Prozent. Für eine Spaltung sorgt der Erhebung nach insbesondere die Sparpolitik in Europa........http://www.welt.de/wirtschaft/article116156908/Schuldenkrise-isoliert-Deutschland-in-Europa.html
    14/5/13

    ReplyDelete
  6. Έρευνα: Μειώνεται η υποστήριξη των πολιτών στην ΕΕ.....

    Στο διάστημα από το 2012 ως το 2013, η υποστήριξη στο ευρωπαϊκό σχέδιο μειώθηκε από το 60% των θετικών απαντήσεων στο 45%, δηλαδή πτώση κατά 15 μονάδες. Η Γαλλία καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των θετικών απαντήσεων (-19 μονάδες στο 41%).

    Σημαντική πτώση καταγράφει η υποστήριξη προς την ΕΕ και την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση σε πολλές χώρες, εξαιτίας της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew.

    Η πτώση είναι μεγάλη κυρίως στη Γαλλία.

    Στο διάστημα από το 2012 ως το 2013, η υποστήριξη στο ευρωπαϊκό σχέδιο μειώθηκε από το 60% των θετικών απαντήσεων στο 45%, δηλαδή πτώση κατά 15 μονάδες. Η Γαλλία καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των θετικών απαντήσεων (-19 μονάδες στο 41%).

    Στην Ισπανία, μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, καταγράφεται πτώση κατά 14 μονάδες (46%), στη Γερμανία πτώση κατά οχτώ μονάδες (60%), ενώ στην Ιταλία σημειώθηκε πτώση μόνο κατά 1 μονάδα (58%) σύμφωνα με την έρευνα η οποία φέρει τον τίτλο: "Ο νέος ασθενής της Ευρώπης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Εξάλλου, χώρες στις οποίες το ποσοστό υποστήριξης προς την ΕΕ ήταν ήδη χαμηλό, εξακολουθούν να καταγράφουν πτώση: η Ελλάδα στο 33% (-4) και η Βρετανία στο 43% (-2).
    Η μοναδική χώρα στην οποία το ποσοστό υποστήριξης προς την ΕΕ σημειώνει άνοδο είναι η Τσεχία (+4 μονάδες στο 38%).

    Ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και σε ό,τι αφορά την υποστήριξη προς την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση. Η ήδη χαμηλή υποστήριξη, καταγράφει μια νέα πτώση σε διάστημα ενός έτους από 34% στο 28% (-6).

    Και στο ζήτημα αυτό η Γαλλία καταγράφει πτώση 14 μονάδων στις θετικές απαντήσεις (22% έναντι 36%), μπροστά από την Ιταλία (-11 στο 11%), την Ισπανία (-9 στο 37%), την Ελλάδα (-7 στο 11%) και την Πολωνία (-7 στο 41%). Μόνο η Γερμανία παραμένει πάνω από το 50% παρά την πτώση των 5 μονάδων.

    "Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση δημιούργησε φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν διχάσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη χωρίζοντας τους Γάλλους από τους Γερμανούς και τους Γερμανούς από όλους τους άλλους", σύμφωνα με το Pew.

    "Οι χώρες του Νότου, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα απομακρύνονται όλο και περισσότερο εξαιτίας της απογοήτευσής τους απέναντι στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και σε αυτό που θεωρούν αδικία του οικονομικού συστήματος", τονίζεται στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο σε 7.646 ανθρώπους σε οχτώ χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία και Τσεχία).

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/232011/ereuna-meionetai-i-upostirixi-ton-politon-stin-ee-/#ixzz2TGV5SzeR
    14/5/13

    ReplyDelete
  7. Οι Ευρωπαίοι χάνουν ορμητικά την πίστη τους προς την ΕΕ.....

    Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ευρώπης δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό φαίνεται από τη δημοσκόπηση που έκανε η αμερικανική υπηρεσία κοινωνιολογικών ερευνών Pew Research Center.

    Στη δημοσκόπηση που έγινε τον Μάρτη πήραν μέρος πάνω από 7500 άνθρωποι από 8 χώρες της ΕΕ. Πολλοί ερωτηθέντες από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία έχουν δηλώσει ότι η εισαγωγή του ευρώ έχει αποδυναμώσει σημαντικά τις οικονομίες τους.

    Η πτώση της πίστης προς τη ΕΕ, επιβεβαιώνεται και από την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα των κομμάτων που αντιτάσσονται στη συμμετοχή στην ΕΕ.

    http://greek.ruvr.ru/2013_05_14/113247214/
    14/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin