Tuesday, April 30, 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... Η Γερμανική Τράπεζα ντρέπεται για το γερμανικό παρελθόν...

Γράφει o Γιώργος Λεκάκης 

ΜΕΡΟΣ ΣΤ



Στο Μουσείο Σιδηροδρόμων της πόλεως Νυρεμβέργης της Γερμανίας, υπάρχουν διάφορα αξιόλογα εκθέματα της σχετικής θεματικής τεχνολογίας. Το Μουσείο ανήκει στην Γερμανική Τράπεζα (Deutsche Bank). Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει και μια μηχανή, της εποχής του Γ΄ Ράιχ, με την μόνη διαφορά, ότι οι αρμόδιοι του Μουσείου, εθεώρησαν καλό, να... αποκρύψουν την ιστορική της ταυτότητα, με άκομψο τρόπο, όπως μπορείτε να ιδείτε και στις φωτογραφίες... Η επέμβαση σε ένα έκθεμα μουσείου, είναι παραχάραξη της Ιστορίας... Αλλά ας πούμε ότι δικαιολογείται, όταν θες να αποτινάξεις από πάνω σου ένα τέτοιο βαρύ παρελθόν... Όμως οι προσεκτικοί επισκέπτες του Μουσείου μπορούν και διακρίνουν, αυτά που οι (κάποιοι) Γερμανοί θέλουν (;) να κρύψουν (;)...



..............................................................


Θα μάθουμε ποτέ τι λένε ...............οι 761 τόμοι, που αφορούν στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα;

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε ανακοίνωσήτου τονίζει ότι «εκτιμά το γεγονός της συλλογής και καταγραφής σε 761 τόμους όλων των στοιχείων που αφορούν στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όπως δημιουργήθηκαν κατά τις περιόδους του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναμένουμε ότι σε αυτούς τους 761 τόμους, περιλαμβάνονται όλες οι πιστοποιημένες οφειλές της Γερμανίας προς το Δημόσιο. Εννοούμε: 

α) τους ανεκτίμητους ληστεμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, 

β) τις επανορθώσεις που αποφάσισε η 19μελής Διασυμμαχική Επιτροπή στο Παρίσι το 1946, και 

γ) το κατοχικό δάνειο.

Παράλληλα και τις αποζημιώσεις των αμέτρητων θυμάτων της χώρας.

Εμείς, ως Εθνικό Συμβούλιο, ζητάμε χωρίς καμμιά χρονοτριβή από την κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα, να το αναδείξουν ως πρώτο θέμα, σ' αυτήν την εξοντωτική κρίση που υφίσταται ο τόπος μας».



.........................................................



"Spiegel": Η Γερμανία απέφυγε την υπογραφή «συνθήκης ειρήνης» με όλες τις εμπόλεμες χώρες για να αποφύγει, τον εφιάλτη απαιτήσεων πολεμικών επανορθώσεων

Η διάχυτη άποψη στον Έλληνα, που βλέπει ότι τόσα χρόνια τώρα, από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ΚΑΜΜΙΑ «ελληνική» κυβέρνηση δεν απαίτησε η Γερμανία να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα, είναι ότι ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΑΤΤΙΛΑ .



Ας δούμε όμως τι λέει το άρ. 5 παρ. 2 της Συνθήκης του Λονδίνου του 1953:

Article 5



Claims excluded from the Agreement



(2) Consideration of claims arising out of the second World War by countries which were at war with or were occupied by Germany during that war, and by nationals of such countries, against the Reich and agencies of the Reich, including costs of German occupation, credits acquired during occupation on clearing accounts and claims against the Reichskreditkassen shall be deferred until the final settlement of the problem of reparation.



Δηλαδή: «...Απαιτήσεις χωρών και πολιτών τους, που απορρέουν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο... θα αναβληθούν μέχρι την τελική διευθέτηση του προβλήματος των αποζημιώσεων»... Έτσι, λοιπόν, και δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, θα ανοίξει ένας ασκός του Αιόλου, για όλους όσοι έχουν νόμιμες διεκδικήσεις κατά της Γερμανίας και περιμένουν στην σειρά... Και είναι πολλοί... Μην ξεχνάντε ότι τα θύματα της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ανθρώπους!!!



Το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", στην έκδοσή του της 23ης Ιουλίου 1990, έγραψε ότι «η Γερμανία απέφυγε την υπογραφή συνθήκης ειρήνης με όλες τις εμπόλεμες χώρες, για να αποφύγει - με το πρόσχημα ότι δεν έχει υπογραφεί τελική συνθήκη ειρήνης - τον εφιάλτη απαιτήσεων πολεμικών επανορθώσεων, απ' όλους αυτούς που υπέστησαν καταστροφές από τους Γερμανούς». Οι γερμανικές κυβερνήσεις επισήμως δεν έχουν ισχυρισθεί ποτέ ότι οι αποζημιώσεις έχουν διαγραφεί. Απ' την άλλη μεριά, οι ελληνικές κυβερνήσεις επισήμως δεν έχουν ποτέ διεκδικήσει σθεναρά τις αποζημιώσεις της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών, οιοποίες ως εγκλήματα πολέμου δεν έχουν παραγραφεί.



...............................................................................



70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου τραίνου με εβραίους από την Θεσσαλονίκη για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Άουσβιτς-Μπίρκεναου

Πρόσφατα εορτάσθηκε στην Θεσσαλονίκη η θλιβερή επέτειος των 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου τραίνου με εβραίους (αλλά και άλλους Έλληνες) από την Θεσσαλονίκη για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδος τίμησε την Συναγωγή και την μνήμη των αθώων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά διέσωσε εβραίους επί Κατοχής και έχει τιμηθεί με ειδικό βραβείο γι' αυτό. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, μεταξύ άλλων, είπε:



 «Το προμελετημένο και οργανωμένο μαζικό έγκλημα των Γερμανών χαρακτηρίζεται σήμερα διεθνώς από μια ελληνική λέξη: «Ολοκαύτωμα». Την καθιέρωσε ένας Πολωνό-εβραίος συγγραφέας, ο Ραφαήλ Λέμκιν (...) Χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολεμώντας τους κατακτητές. Ο Ελληνοεβραίος (από την Χαλκίδα) συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής, υπήρξε ο πρώτος ανώτατος Έλληνας αξιωματικός, που σκοτώθηκε πολεμώντας τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι στην εποποιία της Αλβανίας».



Για την Ιστορία, ας θυμίσουμε πως ο πρώτος πεσών αξιωματικός του Αλβανικού Μετώπου ήταν ο αξιωματικός Αλέξανδρος Διάκος από την Χάλκη των Δωδεκανήσων, ο οποίος έπεσε την 1η Νοεμβρίου 1940, σε ηλικία μόλις 29 ετών! Ο Μ. Φριζής σκοτώθηκε στις 5.12.1940 στην περιοχή Πρεμετής. Τα οστά του Φριζή αναγνωρίσθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και ενταφιάσθηκαν, στις 24.10.2002, στο νεκροταφείο της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης.



Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης, στην ανωτέρω εκδήλωση είπε πως ο δήμος του «διεκδικεί την επιστροφή των αρχείων της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης, την επανίδρυση της έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την αποκατάσταση της ιθαγενείας, όχι μόνον σε όσους επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, αλλά και σε όσους από τους απογόνους τους το επιθυμούν».
30/4/13 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin