Wednesday, April 10, 2013

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο»

Την άμεση ανάγκη χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση και ειδικά στην Ελλάδα επισήμανε σε ομιλία του την Τετάρτη στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον τους έντονους ρυθμούς προσαρμογής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούρου, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση.



Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα του τραπεζικού απορρήτου μετά και τις αποκαλύψεις για τις υπεράκτιες εταιρείες και τους φορολογικούς παραδείσους που έφερε στο φως η μεγάλη διεθνής δημοσιογραφική έρευνα - στην οποία συμμετέχουν και «Τα ΝΕΑ», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του, που θεωρείται ως ένας από τους οικονομικούς «παραδείσους», να περιορίσει το απόρρητο αποδεχόμενη την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με την ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2015.

.tanea.gr
10/4/13
-
-
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment:

  1. Juncker: Greece cannot tolerate any more austerity.....

    Austerity has reached its limit in Greece, former Eurogroup chairman and Luxembourg prime minister Jean-Claude Juncker has said.

    “Greece can no longer bear intense measures of structural adjustment,” Juncker said during a parliamentary speech Wednesday.

    Juncker stepped down as head of the group of euro area finance ministers in January, handing the frontline post in combating the debt crisis to Jeroen Dijsselbloem of the Netherlands.

    http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_11/04/2013_493081
    11/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin