Friday, April 26, 2013

Χατζημαρκάκης: Δεν θέλω να βάλω φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι .... Να μην πολιτευτεί πάλι στη Γερμανία προτίθεται ο Ευρωβουλευτής

Την πρόθεσή του να μην πολιτευτεί πάλι στη Γερμανία γιατί δεν θέλει να είναι από εκείνους που βάζουν φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι, επανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR).
Ο κ. Χατζημαρκάκης πριν μια εβδομάδα αναστάτωσε το Ευρωκοινοβούλιο εμφανιζόμενος με μπλουζάκι στο οποίο επάνω αναγράφονταν το μήνυμα «Σεβασμός στην Κύπρο εάν θέλετε να σώσουμε την Ευρώπη».
Ερωτηθείς αν θα πολιτευτεί ξανά στη Γερμανία με κάποιο κόμμα, είπε ότι πολιτεύτηκε στη Γερμανία όπου μεγάλωσε και γνωρίζει το γερμανικό πολιτικό σύστημα πάρα πολύ καλά και είναι σοκαριστικό για τον ίδιο ο τρόπος με τον οποίο οι Γερμανοί χειρίζονται την ευρωπαϊκή κρίση, τη δημοσιονομική κρίση.

Είπε ότι το 1953, δεν υπήρχε χώρα που να είχε τόσο τεράστιο χρέος στην Ιστορία όπως οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι και οι φίλοι των Ευρωπαίων στην Αμερική άφησαν τους Γερμανούς να κάνουν ένα μεγάλο κούρεμα ώστε να συνέλθουν οι Γερμανοί. «Δηλαδή αυτή η Γερμανία που έπαθε το καλό, τώρα γίνεται μια χώρα που χωρίς ιστορική συνείδηση χτυπά τους άλλους, δεν μπορώ να το καταλάβω δεν το δέχομαι και για αυτό δεν θέλω πλέον να προσποιούμαι ως Γερμανός πολιτικός. Βλέπω ότι κάποιοι βάζουν φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι και δεν θέλω να είμαι με τους εμπρηστές, για αυτό εγκαταλείπω τη γερμανική πολιτική σκηνή και θέλω να είμαι με τους πυροσβέστες και πιστεύω ότι έχουμε τουλάχιστον 2 μέτωπα του ελληνισμού που βλέπουμε φωτιά και εκεί χρειάζεται βοήθεια εκεί χρειάζεται δουλειά και όπου εγώ μπορώ να είμαι χρήσιμος για να σβήσουμε αυτές τις φωτιές, όπου είμαι χρήσιμος θα βοηθήσω», είπε.
Ο κ. Χατζημαρκάκης είπε ότι είναι εννέα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο και μέχρι τώρα έκανε μια κανονική θητεία, αλλά αυτά που γίνονται τώρα τελευταία και ξέσπασαν με την ελληνική κρίση, αλλά ειδικά το χτύπημα στην Κύπρο «προκάλεσαν τα αισθήματα ενός ευρωπαϊστή που βλέπει ότι βρεθήκαν δυο μέτωπα του ελληνισμού τα οποία χρησιμοποιούνται από τους Ευρωπαίους για μια παραδειγματική τιμωρία».

«Άρχισε στην Ελλάδα - πειραματόζωο του ΔΝΤ και της Τρόικας, αλλά αυτό που έγινε στη Κύπρο ξεπερνά όλα τα όρια, γιατί εδώ η ΕΕ που ήταν να προστατέψει ειδικά τα μικρά κράτη μέλη, γιατί γι’ αυτό εντάχθηκαν στην ΕΕ, αυτή η ίδια η ΕΕ έσπρωξε την Κυπριακή οικονομία και την κοινωνία κάτω από το γκρεμό και βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, όλα αυτά είναι φαινόμενα τα οποία όταν εγώ εντάχθηκα στη πολιτική δεν μπορούσα να τα φανταστώ», ανέφερε.

Ενώ παλιά το κόμμα του, των Φιλελευθέρων είχε δηλώσει ότι «μπορεί να υπάρξει ανοχή προς τους Γερμανούς μέσα στην Ευρώπη μόνο εάν σέβονται την κυριαρχία και τα δικαιώματα ειδικά των μικρών κρατών μελών, τώρα η Γερμανία φέρεται σαν μια χώρα με ηγεμονικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να παίζει τον ρόλο του ηγεμόνα».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημαρκάκη, αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν προμελετημένο και αναφέρθηκε σε έκθεση της Μυστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας κατά της Κύπρου, τον περασμένο Νοέμβριο «για το ρωσικό χρήμα, για το ξέπλυμα, για το μαύρο χρήμα και αυτή η έκθεση που είναι μυστική παρουσιάστηκε από την γερμανική Κυβέρνηση ως δείγμα ότι χρειάζεται μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα επειδή υπάρχει συστημικό ρίσκο».

Κληθείς να εκτιμήσει τη στάση της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, ο κ. Χατζημαρκάκης είπε ότι η Κυβέρνηση θέλει να επιζήσει μέχρι τουλάχιστον τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 και για αυτό και δεν υπήρχε μεγάλη συμπαράσταση προς την Κύπρο. Ανέφερε ότι η Ελλάδα ποντάρει στο γεγονός ότι μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβρη, θα αλλάξει την πολιτική στάση η ίδια η Αγκελα Μέρκελ η οποία μάλλον θα κερδίσει. «Άρα, ήθελε να παίξει το καλό παιδί, το κατάφερε», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τον όρο που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ότι η Κύπρος  χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο, ο κ. Χατζημαρκάκης είπε ότι συμφωνεί απόλυτα ότι αυτός ο όρος είναι ακριβώς ο σωστός.
«Είναι αυτό το τιμωρητικό παράδειγμα που λέγαμε για να δούμε πώς αντιδρούν οι αγορές, τα άλλα κράτη μέλη που έχουν όμοιο πρόβλημα, για να δούμε πως αντιδρούν οι Έλληνες, όλα αυτά ήταν πειράματα τα οποία μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε αλλά δεν τελειώνει ο κόσμος γιατί μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτή», είπε.


 .kathimerini.com.cy
26/4/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

 1. Deutscher Liberaler läuft zu Athener Linken über.....

  Doppelpass macht's möglich: Der deutsche FDP-Europaabgeordnete Jorgo Chatzimarkakis will demnächst in Griechenland bei der Europawahl kandidieren – im Gespräch ist die Partei Demokratische Linke.

  Aus Enttäuschung über den deutschen Kurs bei der Euro-Rettung will der Europaabgeordnete Jorgo Chatzimarkakis bei der Europawahl 2014 nicht mehr für die FDP kandidieren. Er erwäge, mit einer eigenen politischen Bewegung in Griechenland anzutreten, sagte der FDP-Politiker dem Magazin "Focus".

  In Athen sei der 47-Jährige auch als künftiger Spitzenkandidat der Demokratischen Linken im Gespräch. "Es ist zu früh, sich an jemanden zu ketten", sagte Chatzimarkakis, der die deutsche und griechische Staatsbürgerschaft hat.

  "Die deutsche Euro-Politik ist eine Geisterfahrt", kritisierte er. Kleine Länder würden rücksichtslos überrollt, was dem europäischen Gedanken genauso widerspreche wie der Überzeugung des Mannes, dessentwegen Chatzimarkakis einst in die FDP eintrat: Ex-Außenminister Hans-Dietrich Genscher. "Ich gehe dahin, wo ich dem Hellenismus am nützlichsten sein kann", sagte der Deutsch-Grieche nach Angaben des Blattes.

  "Ganz harte Zeiten" für Bundesregierung......http://www.welt.de/politik/deutschland/article115664465/Deutscher-Liberaler-laeuft-zu-Athener-Linken-ueber.html
  27/4/13

  ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin