Tuesday, April 23, 2013

Η κοινή γνώμη στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ευκαιρία " να μιλήσουμε με τους πολίτες και όχι για τους πολίτες" χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Ν. Διαμαντούρος την εκδήλωση που οργάνωσε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες την Τρίτη 23 Απριλίου με τίτλο " It's our Europe: Let's get active", που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό πολιτών από όλη την Ευρώπη και ακόμα περισσότερους που συμμετείχαν μέσω του Twitter. Στόχος ήταν να εξετασθεί η ενεργοποίηση του πολίτη στη νομοθετική διαδικασία μέσα από την Πρωτοβουλία των Πολιτών και τον Διαμεσολαβητή.

"Είμαστε μάρτυρες ταχύτατων αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας τραβούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά μας δίνουν και την ευκαιρία να παρέμβουμε και να συζητήσουμε με τον πολίτη" σημείωσε ο κ. Διαμαντούρος.



Μετά δέκα χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών ο κ. Διαμαντούρος θα παραιτηθεί από τη θέση του τον προσεχή Οκτώβριο και σημειώσε πως "οι υπηρεσίες μου κάνουν το παν για να έχουν το χέρι τους στο σφυγμό της κοινής γνώμης και ελπίζω ότι ο διάδοχός μου θα συνεχίσει να το πράττει".

Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν η αντιπρόεδρος του ΕΚ, Ιζαμπέλ Ντιράν (Πράσινοι, Βέλγιο) και οι αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ και Μάρος Σέφτσοβιτς, που απάντησαν και εκείνοι σε ερωτήσεις που υπέβαλλαν πολίτες στο Twitter.

  • Τα κύρια θέματα της εκδήλωσης που φιλοξένησε το ΕΚ ήταν, ακριβώς, η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά σε εποχές κρίσης και η ενεργοποίησή τους σε οργανώσεις προώθησης της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με δικές τους παράλληλες εκδηλώσεις τα γραφεία του ΕΚ σε 30 πόλεις σε όλα τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Έτος του Πολίτη.

.europarl.europa.eu
23/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin