Monday, April 8, 2013

«Η εργασία σε απελευθερώνει»....όταν μπαίναμε στην Ευρωζώνη δεν προσέξαμε τι έγραφε πάνω από την πύλη εισόδου

Δυστυχώς, όταν μπαίναμε στην Ευρωζώνη, δεν καταλάβαμε τους κανόνες του παιχνιδιού, δεν προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε, αφήσαμε να δρουν ασύδοτα αδίστακτοι απατεώνες
Επισκεπτόμενος το 2005 το στρατόπεδο συγκεντρώσεως των ναζί στο Άουσβιτς της Πολωνίας, είδα στην κεντρική πύλη εισόδου μια πινακίδα που έγραφε «arbeit macht frei», που σημαίνει «η εργασία σε απελευθερώνει» ή η εργασία σε κάνει ελεύθερο. Η ίδια πινακίδα υπήρχε και στο Νταχάου της Γερμανίας, την οποία δεν είδα όταν το είχα επισκεφθεί, πιθανόν να εξαφανίστηκε. Φαινόταν εκ πρώτης όψεως ότι το «καλωσόρισμα» των ναζί στο Άουσβιτς ήταν ανθρώπινο με κοινωνική διάσταση και είχα την περιέργεια να διακριβώσω το πραγματικό του νόημα. Μπαίνοντας στο στρατόπεδο διέκρινα πολλά και μεγάλα ομοιόμορφα κτίρια, παράλληλα διατεταγμένα. Ορισμένα από τα κτίρια προσφέρονται για επίσκεψη.


Στο πρώτο κτίριο που μπήκα υπήρχε ένα δωμάτιο, κλειστό με γυαλί, γεμάτο από τα μαλλιά των κρατουμένων. Τότε κατάλαβα ότι το πρώτο μέρος της εργασίας ήταν το κούρεμα. Αλίμονο, ένας αιχμάλωτος των Γερμανών και να είναι ακούρευτος, θεωρείται ύβρις. Στο επόμενο κτίριο που επισκέφθηκα, υπήρχε ένα παρόμοιο δωμάτιο γεμάτο με τα προσωπικά αντικείμενα των κρατουμένων. Σ’ αυτό διέκρινα πολλά ξυραφάκια. Τότε έκανα τη σκέψη ότι ήταν απαραίτητο και το ξύρισμα. Σε άλλα κτίρια υπήρχαν δωμάτια με τα παπούτσια και τα ρούχα των κρατουμένων.
Στα υπόγεια κάποιων κτιρίων υπήρχαν τα σκοτεινά κελιά και χώροι διαμορφωμένοι, ώστε μόλις και να μπορούν να «φιλοξενήσουν» μόνο έναν κρατούμενο και αυτόν όρθιο. Σε ορισμένους τοίχους είδα φωτογραφίες είτε γυμνών κρατουμένων είτε με τη χαρακτηριστική ριγέ στολή των κρατουμένων, εξαθλιωμένους και σκελετωμένους. Τότε κατάλαβα πλήρως τι ήταν η εργασία που σου επιφύλασσε η είσοδός σου στο στρατόπεδο. Και έμενε να εξακριβώσω την απελευθέρωση που σου προσφέρει αυτή η εργασία, βάσει της υπόσχεσης που σου έδιναν στην είσοδο.
Πειραματόζωα για ιατρικά πειράματα

Στο βάθος του στρατοπέδου ήταν τα κρεματόρια, οι φούρνοι, όπου διαπίστωσα ότι οι κρατούμενοι έμπαιναν για το τελικό στάδιο, που θα τους οδηγούσε στην απελευθέρωση. Τελικά κατάλαβα ότι η απελευθέρωση ήταν η εξαΰλωση. Κατά τη διάρκεια της «εργασίας» και πριν από την «απελευθέρωση» χρησιμοποιούσαν τους κρατουμένους ως πειραματόζωα για ιατρικά πειράματα. Οι Γερμανοί, αντί ποντίκια ή ινδικά χοιρίδια, προτιμούσαν για τα πειράματά τους ανθρώπινα ζώα. Τον 20ό αιώνα χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωα στην ιατρική τους Εβραίους και τον 21ο αιώνα χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα στην οικονομία, για μεν τη δημοσιονομική πολιτική και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους Έλληνες, και για τη χρηματοπιστωτική πολιτική και αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος τους Κυπρίους, και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα προσαρμόσουν την τακτική τους για να προχωρήσουν στους επόμενους της Ευρωζώνης.

Η «δίκη» της Κύπρου στο Eurogroup
Ήταν 15 Μαρτίου 2013, όταν ξεκίνησε η «δίκη» της Κύπρου στο Eurogroup. Η δίκη κράτησε δέκα ολόκληρες ώρες. Την εξαντλητική ανάκριση και την επιβολή των όρων συνθηκολόγησης κατηύθυνε ο κ. Σόιμπλε, διαχειριστής της οικονομίας της Γερμανίας και πάσης Ευρώπης, γνήσιο τέκνο της Αρείας Φυλής. Στις 4:00 το πρωί, ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, λύγισε και δέχτηκε τους όρους, μετά από το τελεσίγραφο του Σόιμπλε, ή κούρεμα των καταθέσεων ή άτακτη χρεοκοπία. Κατά γραπτή μαρτυρία του Υπουργού Οικονομικών της Μάλτας κ. Σιλούνα, αμέσως ο Σόιμπλε έδωσε τη διαταγή όπως όλες οι μεταφορές χρηματικών ποσών από και προς τις Κυπριακές Τράπεζες σταματήσουν πάραυτα, και τονίζει με δέος ότι κανένας στη ζωή του δεν θέλει να ζήσει μια τέτοια εμπειρία.

Είδα τον κόσμο σε απόγνωση
Το πρωί, όταν το πληροφορήθηκα, είχα την αίσθηση ότι ήμουν αιχμάλωτος των Γερμανών. Είδα τον κόσμο σε απόγνωση. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω την πραγματικότητα, η σκέψη μου με οδήγησε αμέσως στο 1960, όταν μαθητής της τρίτης τάξης του Γυμνασίου ανεβάζαμε στο χωριό μου το θεατρικό έργο «Μπλοκ C», του Ηλία Βενέζη. Η όλη υπόθεση του έργου εξελισσόταν σε ένα κελί, στα μπουντρούμια των «SS» και της Γκεστάπο, στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα. Μου ανέθεσαν τον ρόλο ενός Έλληνα διπλωμάτη φυλακισμένου των Γερμανών. Έμειναν βαθιά χαραγμένοι στην μνήμη μου οι στίχοι που έπρεπε να διαβάσω, βάσει του ρόλου μου, γραμμένοι στον τοίχο του κελιού από κάποιον άλλον αιχμάλωτο που δεν πρόλαβα να γνωρίσω, διότι οι Γερμανοί τον είχαν ήδη οδηγήσει στην «απελευθέρωση».

«Εδώ η ζωή μας μένει σταματημένη, στο αβέβαιο ημίφως μακρινής ελπίδας έμειναν έξω από τη θύρα όλα όσα νοσταλγούμε, τ’ αφήσαμε εκεί περνώντας το κατώφλι». Δυστυχώς, όταν μπαίναμε στην Ευρωζώνη, δεν καταλάβαμε τους κανόνες του παιχνιδιού, δεν προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε, αφήσαμε να δρουν ασύδοτα αδίστακτοι απατεώνες, και οι πολιτικοί μας -αδαείς και ανεπαρκείς- πουλούσαν φτηνό λαϊκισμό και υπέρμετρο πατριωτισμό, δεν αντιληφθήκαμε ότι είμαστε πλέον υπό την κυριαρχία του Γερμανικού Imperium και δεν προσέξαμε ότι πάνω από την πύλη εισόδου έγραφε: arbeit macht frei. 

ΤΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Φυσικός-Νομικός 

 .sigmalive.com/simerini 
8/4/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin