Saturday, April 20, 2013

Χρ. Λαζαρίδης : Στην Ελλάδα Θα κουρευτεί το δημόσιο χρέος και όχι οι καταθέσεις .... προαναγγέλλει εμμέσως νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΑΟΖ.

Πλεόνασμα και ανάκαμψη είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει η κυβέρνηση να παραμείνει στους στόχους της έτσι ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα. 

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει καλύτερους ρυθμούς σε ορισμένους τομείς, ενώ εκτιμά πως «όσο η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι δεν το παλεύουμε απλώς, αλλά αρχίζουμε να το κερδίζουμε, η κυβέρνηση αυτή γίνεται πιο ανθεκτική». 

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων στη χώρα μας. 


Ο υπουργός Επικρατείας εκτιμά πως τον Δεκέμβριο ενδέχεται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ προαναγγέλλει εμμέσως νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΑΟΖ.
.agelioforos.gr
20/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

---- -----

1 comment:

  1. Μοντέλο διάσωσης η Κύπρος λέει ο Σόιμπλε....

    «Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

    «Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα» δηλώνει, και προσθέτει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

    Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων» και καλεί τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση. Εμφανίζεται πάντως πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

    Πηγή:ΑΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=359259
    20/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin