Tuesday, April 9, 2013

ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ....

 Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Η ατέρμων φιλολογία των οικονομολογούντων στα διάφορα «πάνελ» των τηλεοπτικών σταθμών έχει επιφέρει πλήρη σύγχυση, σε όσους παρακολουθούν τις τηλεοπτικές εκπομπές και δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τις σοβαρές σκέψεις από τις επιπόλαιες, προκατασκευασμένες, μεροληπτικές και πρόχειρες.

Όλοι παριστάνουν τον ειδικό. Και όλοι έχουν υπεύθυνη γνώμη επί παντός θέματος, έστω και εάν το αντικείμενο των προβαλλομένων σπουδών τους είναι άσχετο. Είμαστε ένας λαός χαριτωμένος. Σπάνια χρησιμοποιεί τις λέξεις «δεν γνωρίζω», εκτός των Δικαστηρίων. Στις ελεύθερες συζητήσεις, ο Έλλην είναι παντογνώστης, αλλά και εύκολο θύμα απάτης. Δεν νομίζω σε άλλους λαούς να υπάρχουν πάντοτε πρόθυμοι πελάτες των «παπατζήδων», όπως στην πατρίδα μας. 

Όχι πως δεν υπάρχουν και στο εξωτερικό απατεώνες και εύκολα θύματα τούτων. Υπάρχουν και πολλοί. Και μάλιστα επιδέξιοι ταχυδακτυλουργοί, που άλλαζαν τα δολάρια με εγχώρια νομίσματα και αφαιρούσαν δια μαγείας τα μισά, όπως περιέγραφαν, πολλοί τουρίστες των χωρών του «σιδηρού παραπετάσματος».

Είναι επομένως ευεξήγητο, να εμφανίζονται πολλοί αναλυτές των ενδομύχων επιδιώξεων της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλε, του κ. Πούτιν, του κ. Ομπάμα και πολλών άλλων ηγετών, εμπλεκομένων στα τελευταία γεγονότα της Κύπρου και τα συναπτόμενα με αυτά. Ανεξήγητο είναι να μην εμφανίζεται ένας άξιος απολογητής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, για να ενημερώσει το Λαό επί όλων των θεμάτων, που αυτή τη στιγμή είναι επίκαιρα.

Ποία εμπιστοσύνη είναι δυνατόν να έχει ο λαός στην ηγεσία της Ευρωζώνης, όταν αρχικώς ζήτησε από την Κύπρο «κούρεμα» των καταθέσεων στις Τράπεζές της κατά 10%, με τη δικαιολογία ότι οι καταθέτες ελάμβαναν επί έτη υψηλά επιτόκια, πολύ ανώτερα του μέσου όρου επιτοκίων των άλλων χωρών της Ευρώπης, και τώρα αυξάνει το ποσοστό τούτου σε 35 ή 40%; Και πώς θα πιστεύσει ότι αυτό έγινε στην Κύπρο, γιατί δεχόταν προς κατάθεση και «μαύρο» χρήμα, όχι δε γιατί αποτελεί παράδειγμα προς εφαρμογή και σε άλλες χώρες, που διέρχονται οικονομική κρίση; 

Αυτοί που σήμερα κατηγορούν τους Κυπρίους, γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν επισημάνει ότι οι καταθέσεις, στις Τράπεζές τους, χρημάτων χωρίς έλεγχο της προελεύσεώς τους, εγκυμονεί κινδύνους, εφ΄ όσον είναι μέλη της Ευρωζώνης;

Πολλοί διερωτώνται, αν η Κύπρος δεν είχε επισπεύσει τις διαδικασίες αξιοποιήσεως του υποθαλασσίου πλούτου της, θα συνέβαιναν τα τελευταία γεγονότα; 

Το όλο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρώπης πάσχει. Όταν ένας επιχειρηματίας Αμερικανός (Σόρος) είχε την δυνατότητα να επιτεθεί κατά της βρετανικής στερλίνας, να επιτύχει την υποτίμησή της και να αποκομίσει μέσα σε ένα δεκαήμερο καθαρά κέρδη 1.600.000.000 δολαρίων, είναι αυτό θεμιτό; Και όταν ο ίδιος επιχειρηματίας συμβαίνει να έρχεται στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πρωθυπουργοποίηση του Γεωργίου Παπανδρέου, να συναντάται με αυτόν κατ΄ ιδίαν, και στη συνέχεια -παρά τις αντίθετες προεκλογικές δηλώσεις του ότι τα κράτη που υπήχθησαν στο Δ.Ν.Τ. καταστράφηκαν- η Ελλάδα να τίθεται υπό το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, είναι αυτό τυχαίο;

Περαιτέρω, ο αυτός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ είχε συμφωνήσει με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, επί του πρώτου Μνημονίου, έρχεται στην Ελλάδα και αιφνιδίως ανακοινώνει την πρόθεσή του να ενεργήσει δημοψήφισμα επί θεμάτων για τα οποία είχε συμφωνήσει με τους άνω Ευρωπαίους ηγέτες, πώς να πιστεύσει κανείς ότι τούτο ήτο εντελώς αθώο, όταν συνέβη με την ανακοίνωση της αναγγελίας του δημοψηφίσματος, να πέσουν όλα τα Χρηματιστήρια και κάποιοι να αποκομίσουν τεράστια κέρδη;

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες ευρίσκονται σε απόγνωση. Το εισόδημά τους έχει περικοπεί τραγικά. Οι απομένουσες ελάχιστες αποταμιεύσεις τους διατρέχουν κίνδυνο «κουρέματος» ή κάποιου άλλου τιμωρητικού μέτρου, που θα σκεφθεί ο κ. Σόιμπλε. Αν πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες κινδυνεύουν να τα χάσουν από τους ληστές και ίσως μαζί με τη ζωή τους. Οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν κανένα άμεσο και αποδοτικό μέτρο οικονομικής αναπτύξεως της χώρας και ιδιαιτέρως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της πτηνοτροφίας και της ιχθυοκαλλιέργειας. 

Θεωρούν ορθό, νεαροί και άπειροι υπουργίσκοι να εισπράττουν αποδοχές τετραπλάσιες από αυτές των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Ενώ  οι νέοι Δικαστές, με οικογένεια, να έχουν αποδοχές 1.300 ευρώ μηνιαίως και να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μίσθωμα κατοικίας, γραφείου και δαπάνες διατροφής και ενδύσεως της οικογενείας τους με παιδιά. Το αυτό και οι αξιωματικοί και αστυνομικοί, που έχουν μάλιστα μικρότερο μισθό.

Με αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν να γίνει δεκτό και να ευδοκιμήσει οιοδήποτε κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας; Είναι δε κοινός τόπος, ότι χωρίς την συμπαράσταση του λαού, κανένα οικονομικό μέτρο δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Αλλά η λαϊκή συμμετοχή στα κυβερνητικά σχέδια, όπως και το φρόνημα του λαού, προϋποθέτουν πολιτική ηγεσία, αξία και ικανή να τον συγκινήσει και συνεγείρει. 

Όταν η κυβέρνηση ζητεί από το λαό θυσίες και από τους συνταξιούχους να περιορισθούν στο 1/3 της συντάξεως του έτους 2008, οφείλει πρώτη να δώσει το παράδειγμα. Υπουργοί και βουλευτές να περιορισθούν στο 1/3 των εισπραττομένων σήμερα, από καθένα τούτων, παρά του δημοσίου. Και να καταργηθούν ορισμένα περιττά αξιώματα, αδρά αμειβόμενα, όπως είναι οι διάφορες Γραμματείες Προστασίας Πολιτών, που απασχολούν υπαλλήλους, χωρίς να εξυπηρετούν ουσιαστικώς τους πολίτες.

Κράτος χωρίς δικαιοσύνη και δημόσια τάξη δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Και αυτή τη στιγμή, ούτε η δικαιοσύνη λειτουργεί με το ρυθμό που επιβάλλεται, ούτε δημόσια τάξη υφίσταται. Οι βομβιστικές επιθέσεις κατά επιχειρηματιών, που δεν δικαιολογούν το εναντίον τους μένος καμιάς τάξεως, όπως είναι ο υιός του καπετάν-Παναγιώτη Τσάκου, αυτοδημιουργήτου, μεγάλου εφοπλιστή, φιλανθρώπου και φιλοπάτριδος, η κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του οποίου είναι γνωστή ακόμη και στις χώρες της Νοτίου Αμερικής, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίον επιλέγουν τα θύματά τους οι ηθικοί αυτουργοί των εγκληματικών αυτών επιθέσεων.

Αλλά τα κυβερνητικά ΜΜΕ, μας απασχολούσαν επί ημέρες, για το πώς απέτυχε να δραπετεύσει από τις φυλακές του Μαλανδρίνου, ένας ισοβίτης εγκληματίας και κακοποιός και περνούν στα ψιλά γράμματα εγκληματικές ενέργειες, που έχουν ιδιαιτέρα σημασία, όπως η τελευταία βομβιστική επίθεση εναντίον επιχειρηματίου, που υποστηρίζει τους εργαζομένους του.
4/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin