Thursday, April 18, 2013

Ο Ομήρου ζητεί αποτροπή υλοποίησης των τουρκικών σχεδιασμών


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος, η δική μας πλευρά επιβάλλεται να αποτρέψει την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών και με αποφασιστικότητα να υπερασπισθεί τα δίκαιά μας, δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, σε αναφορά του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

"Καλούμε, για άλλη μια φορά, από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο κ. Ομήρου, "να συμβάλει στην ευόδωση των προσπαθειών μας για επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των αρχών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και των θεμελιωδών αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".



Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, "η 24η Απριλίου αποτελεί ημέρα ανάμνησης άλλου ενός ιστορικού γεγονότος. Πριν εννέα έτη, στις 24 Απριλίου 2004, η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού, με δημοψήφισμα, απέρριψε το σχέδιο Ανάν", είπε.

"Το Οχι της πλειοψηφίας του κυπριακού Ελληνισμού", πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, "δεν εξέφραζε την άρνησή του σε λύση του Κυπριακού, αλλά την επιθυμία του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που να εδράζεται στις αρχές και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια λύση η οποία δεν διασφαλιζόταν από το σχέδιο Ανάν".

"Δυστυχώς, εννέα έτη μετά", συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, "η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη στις θέσεις της, ενώ η οικονομική κρίση, την οποία περνά ο τόπος μας, φαίνεται να αποτελεί για αυτή την αφορμή για επιπλέον προκλήσεις και για εξύφανση σχεδίων λύσης πολύ χειρότερων του σχεδίου Ανάν".
 

.kathimerini.com.cy

18/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:






No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin