Saturday, May 4, 2013

«Πρόκειται για το λάθος μήνυμα» .... η απόφαση της Κομισιόν να παραχωρήσει στη Γαλλία και την Ισπανία 2 ακόμη χρόνια για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Έντονες αντιδράσεις στελεχών των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών προκαλεί η απόφαση της Κομισιόν να παραχωρήσει στη Γαλλία και την Ισπανία δύο ακόμη χρόνια προκειμένου να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.
«Πρόκειται για το λάθος μήνυμα» τόνισε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Μίχαελ Στίπγκεν, σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν να παραχωρήσει στη Γαλλία και την Ισπανία χρονικό περιθώριο δύο ετών προκειμένου αυτές να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους. Μιλώντας στο Focus ο συντηρητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι δεν διαπιστώνει από την πλευρά της Γαλλίας την προώθηση μεταρρυθμίσεων. «Στην περίπτωση αυτή η παραχώρηση περισσότερου χρόνου δεν είναι παρά ένα „συνεχίστε έτσι“ προς τους Γάλλους», σχολίασε ο Μίχαελ Στίπγκεν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ, που προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να επιβραβευτεί η αποτυχημένη πολιτική του προέδρου Φρανσουά Ολάντ». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Χέρμαν-Ότο Σολμς τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι «τα κράτη θα πρέπει να εφαρμόσουν το ταχύτερο δυνατό τις μεταρρυθμίσεις, να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους».

Σόιμπλε: «Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη»
Την ίδια ώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τις κατηγορίες που θέλουν τη Γερμανία να αξιοποιεί την δημοσιονομική κρίση προκειμένου να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. «Αυτό που θέλουμε δεν είναι μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ισχυρή Ευρώπη», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στο Ουλμ της Βάδης Βυρτεμβέργης. Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι αυτό το έχει ανακοινώσει και στο γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Γαλλία. Ωστόσο, διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός, δεν επιθυμεί καμία Ευρώπη χωρίς τη γαλλική κουλτούρα. Αυτό που είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να είναι ισχυρή η Ευρώπη είναι οι Ευρωπαίοι να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη διασφάλιση της καινοτομίας. «Καμία χώρα της ΕΕ δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα συμφέροντά της», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
 .dw.de
4/5/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


1 comment:

  1. Ναζιστικο παραλήρημα Ρέσλερ κατά Μπαρόζο! Άφωνη η υπόλοιπη Ευρώπη παρακολουθεί το ράιχ να προκαλεί....

    Στα όρια της παραφροσύνης ο Ρέσλερ, θυμίζει τις μαύρες προπαγανδιστικές εκπομπές του Χίτλερ πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πολεμο, όπου κατηγορούσε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι ληστεύουν την “τιμια Γερμανία” προς όφελος των Εβραίων. Όπου Εβραίοι σήμερα, βάλτε Έλληνες. Η υπόλοιπη Ευρώπη με ηγεσίες ανδρείκελα – εκβιαζόμενους από τους Γερμανούς κάθονται άφωνοι και ανέχονται τις προσβολές, τα ψέμματα, τις προκλήσεις. Η ιστορία δεν συγχωρεί και επαναλαμβάνεται όταν δεν την σέβεσαι.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι έθεσε εν αμφιβόλω με «ανεύθυνο»
    τρόπο την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στην ΕΕ.
    «Είναι ανεύθυνο όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στις χώρες της ΕΕ», τόνισε ο Ρέσλερ μιλώντας στη Νυρεμβέργη, στη νότια Γερμανία, όπου το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) πραγματοποιεί το συνέδριό του ως την Κυριακή για να συζητήσει και να εγκρίνει το πρόγραμμά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν σε πέντε μήνες.
    Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που κυμαίνονται περί το 5% στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να περάσουν αυτό το όριο να παραμείνουν στην Μπούντεσταγκ στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.
    Πολλά στελέχη των συντηρητικών και των φιλελεύθερων —των κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ— επέκριναν την παράταση δύο ετών που δόθηκε στη Γαλλία από τις Βρυξέλλες για να εκπληρώσει τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΕΕ για την μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3%.
    Για να καταπολεμηθούν «με διάρκεια» τα αίτια της κρίσης χρέους, ο φιλελεύθερος υπουργός εκτίμησε ότι επαφίεται στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών να ανατάξουν τους προϋπολογισμούς τους.
    «Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Να ανατάξουμε τους προϋπολογισμούς. Πρέπει να κάνουμε αποταμιεύσεις», επέμεινε ο Ρέσλερ. «Η Γερμανία δίνει το καλό παράδειγμα» στην υπόλοιπη Ευρώπη σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και την δημοσιονομική προσαρμογή, υποστήριξε. «Δεν δαπανούμε περισσότερα. Αλλά λιγότερα», σημείωσε ο ηγέτης του FDP.
    Ο Ρέσλερ υπενθύμισε πως το Βερολίνο αναμένει να παρουσιάσει το 2014 έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον πρώτο έπειτα από 40 χρόνια.
    Πάντως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε αντίθετα την απόφαση της Επιτροπής να δώσει μια διετή παράταση στη Γαλλία για να επιτύχει τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους της, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο. Ο Σόιμπλε είπε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας επιτρέπει «μια ορισμένη ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων».

    Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική.
    http://olympia.gr/2013/05/04/ναζιστικο-παραλήρημα-ρέσλερ-κατά-μπα/
    4/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin